CROBEX  1.751,94

CROBEX10  1.008,75

 

HT-R-A  153,35 (0,22%)

JMNC-R-A  83.000,00 (1,19%)

 

EUR  7,66

USD  6,25

CHF  6,37

 

Crobex najviši od 9. prosinca


Foto Reuters

Redovni promet na Zagrebačkoj burzi danas je bio više od pet milijuna kuna veći nego jučer i najveći od 9. prosinca, a iznosio je 29,98 milijuna kuna, što se može zahvaliti trgovanju obveznicom Ministarstva financija.


Obveznica Ministarstva financija oznake RHMF-O-172A ostvarila je 8,19 milijuna kuna prometa i skočila 0,66 posto, i to tako što je devet milijuna komada protrgovano po 91 kunu.

Dionički su indeksi završili u zelenom i drugi dan zaredom pa je tako Crobex osvojio 0,70 posto i dosegnuo 1996,32 boda, što je njegova najviša vrijednost od 9. prosinca, dok je Crobex10 skočio 0,58 posto i trgovanje završio na 1057,46 bodova.

"Nakon fantastičnog početka trgovanja, pomalo se hladi raspoloženje na domaćem tržištu. Crobex je ponovno ispod važne psihološke granice od 2000 bodova, koja ujedno predstavlja i prvi tehnički otpor. Vjerujem da će u danima do kraja godine trgovanje protjecati u oscilacijama Crobexa oko spomenute razine", rekao je Hini broker i investicijski savjetnik u brokerskoj tvrtki Finesa Capital Stjepan Laća.

"I dok su najvažniji svjetski burzovni indeksi na najvišim ovogodišnjim razinama, Crobex je na najvišoj ovogodišnjoj razini od 2318 bodova bio još 16. listopada i od tada se nalazi u padajućem trendu. Iz toga je jasno da trenutno Crobex nije u korelaciji s najvažnijim svjetskim burzama. Ono što je zanimljivo jest da su građevinske dionice svoje ovogodišnje cjenovne vrhove ostvarile krajem svibnja i početkom lipnja i od tada do danas su u padajućem trendu", zaključuje Laća.

Među šest dionica s milijunskim prometom najlikvidnije su opet bile Hrvatske telekomunikacije koje su ostvarile više od 5,9 milijuna kuna prometa, i to po cijenama između 272,62 i 274,95 kuna. Najveći domaći telekom dan je završio na gornjoj granici tog raspona pa je osvojio 0,89 posto.

Chromos agro je prikupio više od 2,5 milijuna kuna prometa i tresnuo 0,38 posto, i to tako što je 9846 dionica vlasnika promijenilo po 260 kuna.

IGH je ostvario 1,8 milijuna kuna prometa, i to po cijenama između 2667,01 i 2829 kuna. Zadnja transakcija tim institutom zaključena je na donjoj granici tog raspona pa je izgubio 0,11 posto.

Dalekovod je prikupio gotovo 1,6 milijuna kuna prometa, i to u rasponu od 13 kuna - po cijenama između 330 i 343 kune. I taj je građevinar trgovanje završio na donjoj granici tog raspona te se stropoštao 0,3 posto.

Ingra je ostvarila gotovo 1,3 milijuna kuna prometa, i to po cijenama između 40,21 i 42,90 kuna. Ta je dionica današnji dan zaključila bliže donjoj granici tog raspona - na 40,98 kuna, a izgubila je 0,05 posto.

*Autorica posjeduje dionice HT-a

 

gost  |  24.12.2009 u 08:35

1 AUTOPUTAktor HCH: Spremni smo ako Konstruktor otpadneAutor/izvor: Mina-businessPODGORICA - Grčko-izraelski konzorcijum Aktor HCH, drugorangirani na tenderu za gradnju autoputa Bar-Boljare, spreman je da uđe u posao ukoliko hrvatski Konstruktor ne obezbijedi finansiranje tog projekta, saopštio je glavni projektant kompanije iz Atine, Janis Lafas."Dostavili smo ponudu za taj crnogorski projekat i spremni smo da sa predstavnicima crnogorske Vlade pregovaramo o svim detaljima, pod našim uslovima, kada dođe ili ako dođe vrijeme", kazao je Lafas listu Pobjeda.On tvrdi da Vlada još nije poslala ništa zvanično konzorcijumu, dok su o početku mogućih pregovora sa njima saznali iz grčkih medija."Ukoliko počnemo da pregovaramo razgovaraćemo o koncesionom ugovoru i njegovim aspektima, kako bi se pronašla primjenljiva metodologija, uključujući i institucije sa međunarodnog tržišta koje su zainteresovane da ulože novac u projekat", precizirao je Lafas.On je naveo da, ukoliko su Međunarodna finansijska korporacija i Banka za obnovu i razvoj i dalje spremne da finansiraju taj projekat, zajedno mogu da nađu rješenje i počnu da rade, kad se ispune uslovi. Koje su smeće naši građevinari , skužili i crnogorci.

gost  |  23.12.2009 u 23:25

Vlada RH je dala državna jamstva u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zageb, za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste d.o.o. radi financiranja obveza vezanih u izgradnju autocesta, a društvu Hrvatske autoceste d.o.o. dana je suglasnost za kreditno zaduženje na financijskom tržištu kod navedene banke. Radi se iznosu kredita od 100.000.000,00 eura.

gost  |  23.12.2009 u 22:29

@indigomanSorry, oko 13 sam prestao pratiti burzu i forum pa zato nisam odgovorio. Zar ti nisi daytrader? Ja ti mogu sugerirati neke dionice ali mislim da ti je bolje raditi po svome, dobro ti je išlo.Dobar savjet je dao @Lisac: "dionice koje se stalno preporučuju imaju tešku budućnost, zato što ih već svi imaju.Prodaj ih dok još ima onih koji su ih spremni kupiti."Evo ti neki moj širi izbor za idućih pola godine: blje, ddjh, igh, ingr, ipkk, tisk, ulpl, viro. Red je abecedni a izbor s obzirom na trenutne cijene tih dionica.

gost  |  23.12.2009 u 17:15

Kruže informacije kako Todorić sve teže otplačuje milijunske kredite i kako bi ga mogla sustići sudbina Zdravka Peveca.Tako obično završavaju nezasitni.Poželjno je izbjegavati dionice kompanija iz koncerna Agrokor-Ledo,Zvijezdu,Konzum itd.Poseban oprez na LEDU.Ta je dionica sa 2500kn od svog dna dotaknutog 09.03.09. špekulantski neopravdano porasla na 7500kn,znači za 200%,dok su neke dionice jedva porasle 30-40%.Na osnovu toga očekuje se veči pad koji je neizbježan.

gost  |  23.12.2009 u 14:52

Na dionici Leda ide čišćenje neposredno pred zatvaranje sve do 7.100 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 14:48

Ivica Todorić proglašen poduzetnikom godinePrema izboru oko 300 djelatnika različitih medijskih struka; novinara, urednika, direktora medijskih kuća te predstavnika medijskih institucija, nagrada Media servisa 2009. za osobu godine i političara godine pripala je premijerki Jadranki Kosor.Ivica Todorić proglašen je poduzetnikom godine, a nagradu je u njegovo ime preuzeo potpredsjednik Agrokora Ivan Crnjac te pritom naglasio kako su izuzetno ponosni na rezultate kompaniju te kako će i dalje svojim aktivnostima pridonositi ekonomskom i društvenom životu. Glazbenik godine je Toni Cetinski, a najboljom sportašicom proglašena je Blanka Vlašić čiju je nagradu preuzeo njen otac, Joško Vlašić. Ove se godine po prvi put dijelila i posebna nagrada za hrabrost koju je zaslužila Silvana Novak, hrabra majka koja je unatoč teškoj bolesti odlučila roditi dijete, ali je početkom prosinca izgubila bitku za život. Silvana je postala simbol hrabrosti i nade, a nagradu je preuzeo njen suprug Silvio Novak te zahvalio svima koji omogućili Silvani da živi i dalje.Odgovorni moraju razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito bise dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400.kuna. To je primjer a ne građevinari u rasulu.

gost  |  23.12.2009 u 14:37

Kruže informacije i to istinite da si ti smeće od čovjeka . Ako itko uništava forum to si ti koji imaš najviše nickova i drukaš za dionice koje su u problemima.Igrač koji na ovom forumu ima hrpu nickova od Sanader,Nik, Robin Hud ,igrač, baffo, dr.dipl.oec itd poznat je i na Poslovni.hr pod još većim brojem nickova. Sva djeca u kvartu ga znaju kao strićeka koji kupuje sladoled ako mu otvore novi nick. Neki od njegovih nickova na Poslovni.hr : DIZELAS, Ivano 7, GUBERNATOR, vodavoda, valentine, ANRICOM, insider, DELUX, ivana 7 ,Stevica, Rekvijem, dynamit, system 42, governor, Vidra, Savage, Vatreni itd. Najdraži mu je bio nick ZIMZELEN ali mu ga je moderator banirao trajno zbog drukanja i nagovaranja forumaša na kupnju dionica koje su kasnije vrijedile 0 kuna. To su KEMOBOJA, ZDENKA, POUNJE, HOMS i još brdo sličnih bisera. E sad kad vam tako veliki stručnjak preporuča građevinare i brodare ja bih se zabrinuo. Pitajte samo koliko je danas dionica KEMOBOJE ?Tko još nevidi da su dionice građevinara aut taj je sljep kod očiju. Politika se ispreplela s IGH i ostalim građevinarima i sada padaju velike glave, građevinari ostaju bez namještenih poslova i bit će sve teže i teže. Za svoje dobro dobro razmislite što je pametnije napraviti ulaziti u građevinare koji padaju ili u dionicu LEDA pred kojom je veliki rast.

gost  |  23.12.2009 u 14:34

Kruže informacije kako Todorić sve teže otplačuje milijunske kredite i kako bi ga mogla sustići sudbina Zdravka Peveca.Tako obično završavaju nezasitni.Poželjno je izbjegavati dionice kompanija iz koncerna Agrokor-Ledo,Zvijezdu,Konzum itd.Poseban oprez na LEDU.Ta je dionica sa 2500kn od svog dna dotaknutog 09.03.09. špekulantski neopravdano porasla na 7500kn,znači za 200%,dok su neke dionice jedva porasle 30-40%.Na osnovu toga očekuje se veči pad koji je neizbježan.

gost  |  23.12.2009 u 14:07

Na dionici Leda ide čišćenje neposredno pred zatvaranje sve do 7.100 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 13:55

Todorića na burzi izvukli Zvijezda, Ledo i JamnicaOd devet kompanija iz sastava Agrokora Ivice Todorića čijim se dionicama trguje na Zagrebačkoj burzi, rast su u dosadašnjem tijeku godine ostvarile tri prehrambene tvrtke - Zvijezda, Ledo i Jamnica.Sedam trgovinskih dana prije kraja godine najveći dobitnik iz Todorićeva portfelja je Zvijezda, koja je osvojila 18,42 posto i od 31. prosinca prošle do 21. prosinca ove godine poskupjela sa 3800 na 4500 kuna.Usporedbe radi, dionički indeks Zagrebačke burze Crobex u ovoj je godini skočio 12,44 posto, a njegov rast nadmašio je i Agrokorov Ledo koji je uzletio 17,42 posto. Taj je zagrebački proizvođač smrznute hrane u ovoj godini skočio za više od 900 kuna - sa 5195 na 6100 kuna.Jamnica je zadnju transakciju u 2008. zabilježila 30. prosinca i tada je završila na 40.399,50 kuna, dok je ove godine njome posljednji put trgovano 11. prosinca, kada joj je zadnja cijena iznosila 44.494 kune. Cijena te dionice tako je uvećana za više od četiri tisuće kuna te je skočila 10,14 posto.No nisu sve Agrokorove tvrtke iz prehrambenog sektora uspjele dohvatiti rast pa se dionica Belja stropoštala 15 posto i pala sa 100 na 85 kuna. U minusu su i PIK Vinkovci koji su od 19. prosinca prošle do 14. prosinca ove godine pali sa 300 na 272,50 kuna i izgubili 9,17 posto.Tisak je prošlu godinu završio iznad tristo kuna - na 302,99 kuna, dok mu je zadnja cijena u ponedjeljak, 21. prosinca, bila više od 30 kuna niža i iznosila 271,10 kuna te je njegova dionica potonula 10,53 posto.Donica Konzuma u ovoj je godini pojeftinila manje od 16 kuna, no pad izražen u postotcima izgleda mnogo lošije i iznosi 9,62 posto. Konzum je 30. prosinca prošle godine vrijedio 161 kunu, a u petak 18. prosinca zadnja mu je cijena bila 145,51 kunu. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito biser dionice Ledo

gost  |  23.12.2009 u 13:53

jedna burzovna mudrost,..."dionice koje se stalno preporučuju imaju tešku budućnost,zato što ih već svi imaju.Prodaj ih dok još ima onih koji su ih spremni kupiti."

gost  |  23.12.2009 u 13:37

hrvatski duhaniOtkupljeno rekordnih 10.454 tona duhana

U Hrvatskim duhanima završen je otkup ovogodišnjeg roda duhana kojeg je ukupno otkupljeno 10.454 tona, što je najveće proizvedena količina duhana u posljednjih deset godina, izvijestili su iz Hrvatskih duhana, tvrtke iz sastava Adris grupe.

S proizvodnih površina u Podravini i Slavoniji otkupljeno je 9.507 tona virginije i 966 tona burleya, što je ukupno 7 posto više od prošlogodišnjeg roda, a ukupna vrijednost ovogodišnje proizvodnje duhana iznosi gotovo 135 milijuna kuna. U Hrvatskim duhanima su iznimno zadovoljni rezultatima ovogodišnje proizvodnje zbog visoke kvalitete i prosječnog uroda od čak 2,3 tone duhana po hektaru, što je također rekordni prinos po hektaru u posljednjih deset godina.Unatoč svim teškoćama na tržištu, radi održivosti proizvodnje, tvrtka svojim kooperantima jamči cijene na prošlogodišnjoj razini od prosječno 9,86 kuna po kilogramu.

Zbog povećanih troškova proizvodnje, tvrtka će i ove godine svojim kooperantima, u odnosu na zajamčenu cijenu duhana, za kvalitetu i sređenost duhana isplatiti kunu po kilogramu, odnosno, ukupno 10,5 milijuna kuna.U skladu s ugovorom za 2009., Hrvatski će duhani proizvođačima isplatiti ukupno gotovo 42,7 milijuna kuna.Sredstva su već uplaćena na račune banki partnera, te će ih proizvođači moći podići prije Božića, navode iz Hrvatskih duhana. Na prodaji 8 mjesto u top 10 HRDH na samo 110 kuna i kupci još razmišljaju.

gost  |  23.12.2009 u 13:25

U koje dionice se preporučuje ulagati :PREHRANAPo pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.

gost  |  23.12.2009 u 13:20

Datum objave: 23.12.2009 | 8:47

AUTOPUTAktor HCH: Spremni smo ako Konstruktor otpadneAutor/izvor: Mina-businessPODGORICA - Grčko-izraelski konzorcijum Aktor HCH, drugorangirani na tenderu za gradnju autoputa Bar-Boljare, spreman je da uđe u posao ukoliko hrvatski Konstruktor ne obezbijedi finansiranje tog projekta, saopštio je glavni projektant kompanije iz Atine, Janis Lafas.

"Dostavili smo ponudu za taj crnogorski projekat i spremni smo da sa predstavnicima crnogorske Vlade pregovaramo o svim detaljima, pod našim uslovima, kada dođe ili ako dođe vrijeme", kazao je Lafas listu Pobjeda.

On tvrdi da Vlada još nije poslala ništa zvanično konzorcijumu, dok su o početku mogućih pregovora sa njima saznali iz grčkih medija.

"Ukoliko počnemo da pregovaramo razgovaraćemo o koncesionom ugovoru i njegovim aspektima, kako bi se pronašla primjenljiva metodologija, uključujući i institucije sa međunarodnog tržišta koje su zainteresovane da ulože novac u projekat", precizirao je Lafas.

On je naveo da, ukoliko su Međunarodna finansijska korporacija i Banka za obnovu i razvoj i dalje spremne da finansiraju taj projekat, zajedno mogu da nađu rješenje i počnu da rade, kad se ispune uslovi. Koje su smeće naši građevinari , skužili i crnogorci.

gost  |  23.12.2009 u 13:15

23.12.2009. 13:58, BigBoss DIZELAS @

Ne živciraj se bez veze i ne nasjedaj na Sanaderove provokacije on u biti pati jer ima s... od dionice HIDROELEKTRU koju nitko normalan ne kupuje niti na 50 kuna. Nego on sam sebi fiktivno prodaje nebi li uvalio nekoj budali to smeće. Drugo smeće od dionice mu je TRANSADRIA a treće IGH. Teško je njemu treba ga shvatiti ostao bez posla, ostao bez keša a ostat će i bez žene.....................traži sposobnijega...................23.12.2009. 14:06, dipl.oec DIZELAS @

Sanaderu pada i TEHNIKA a on uporno forumaše nagovara na građevinare gubitnike , nama srama.TEHNIKA mu je već - 3,16 % i on i dalje mlati praznu slamu. Što ćeš kakvog kretena majka rodi bitno je da on ima hrpu nickova i misli da je pametan.

BOŽE POMOZI OVOM SIROMAKU!Ja nemam riječi na ovo a vi?

gost  |  23.12.2009 u 13:13

Ivica Todorić proglašen poduzetnikom godinePrema izboru oko 300 djelatnika različitih medijskih struka; novinara, urednika, direktora medijskih kuća te predstavnika medijskih institucija, nagrada Media servisa 2009. za osobu godine i političara godine pripala je premijerki Jadranki Kosor.Ivica Todorić proglašen je poduzetnikom godine, a nagradu je u njegovo ime preuzeo potpredsjednik Agrokora Ivan Crnjac te pritom naglasio kako su izuzetno ponosni na rezultate kompaniju te kako će i dalje svojim aktivnostima pridonositi ekonomskom i društvenom životu. Glazbenik godine je Toni Cetinski, a najboljom sportašicom proglašena je Blanka Vlašić čiju je nagradu preuzeo njen otac, Joško Vlašić. Ove se godine po prvi put dijelila i posebna nagrada za hrabrost koju je zaslužila Silvana Novak, hrabra majka koja je unatoč teškoj bolesti odlučila roditi dijete, ali je početkom prosinca izgubila bitku za život. Silvana je postala simbol hrabrosti i nade, a nagradu je preuzeo njen suprug Silvio Novak te zahvalio svima koji omogućili Silvani da živi i dalje.Odgovorni moraju razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito bise dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400.kuna. To je primjer a ne građevinari u rasulu.

gost  |  23.12.2009 u 13:13

ili Srbi idu za Hrvatima,.....ćorav slijepcu u mraku pokazuje put

gost  |  23.12.2009 u 13:11

TRŽIŠTE NEKRETNINAGrađevinski radovi u listopadu pali 15,7%, najviše ove godineAutor/izvor: SEEbiz / HinaZAGREB - Nastavlja se pad građevinskih radova mjerenih odrađenim satima radnika na gradilištu i u listopadu je u odnosu na isti mjesec prošle godine pad iznosio 15,7 posto, što je najveći pad u ovoj godini, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Listopad je sedmi mjesec za redom u kojem statistika bilježi smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini, a nakon rujna u kojem je pad iznosio 9,4 posto trend pogoršanja nastavljen je i u listopadu.

Smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini u Hrvatskoj se, uz izuzetak ožujka, bilježi od početka godine i to u rasponu od 1,9 posto u veljači do 15,7 posto u listopadu. U ožujku je ostvaren rast za 6,1 posto, nakon čega se međugodišnja stopa pada građevinskih radova iz mjeseca u mjesec ubrzava.

Pad za više od 15 posto u listopadu utjecao je i na daljnje pogoršanje kumulativne stope i nakon pada u devet mjeseci za 4,4 posto, statistika pokazuje da su građevinski radovi u deset mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani smanjeni za 5,6 posto.

Po podacima DZS-a, u listopadu je, promatrano prema vrstama građevina, na zgradama odrađeno 48,1 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,9 posto. Pritom je 58,9 posto ukupnih sati u listopadu odrađeno na novim građevinama, a preostalih 41,1 posto odnosi se na sate utrošene na rekonstrukcije, popravke i održavanje starijih građevina.Bjažanje velikih iz dionica građevinara se nastavlja , većina ulazi u stabilnu dionicu Ledo.

gost  |  23.12.2009 u 13:06

DIZELAS @

Sanaderu pada i TEHNIKA a on uporno forumaše nagovara na građevinare gubitnike , nama srama.TEHNIKA mu je već - 3,16 % i on i dalje mlati praznu slamu. Što ćeš kakvog kretena majka rodi bitno je da on ima hrpu nickova i misli da je pametan.

gost  |  23.12.2009 u 12:58

DIZELAS @

Ne živciraj se bez veze i ne nasjedaj na Sanaderove provokacije on u biti pati jer ima s... od dionice HIDROELEKTRU koju nitko normalan ne kupuje niti na 50 kuna. Nego on sam sebi fiktivno prodaje nebi li uvalio nekoj budali to smeće. Drugo smeće od dionice mu je TRANSADRIA a treće IGH. Teško je njemu treba ga shvatiti ostao bez posla, ostao bez keša a ostat će i bez žene.....................traži sposobnijega...................

gost  |  23.12.2009 u 12:55

Točno na ovom forumu neće biti mira dok moderator ne obriše nick drukera Sanadera i sve njegove pomoćne nickove. Fire For Effect , Igrač , baffo , Pijun8 , SHAHEEN , Kapri , dr.dipl.oec ako sam kojeg preskočio znaju svi koji prate ovaj forum . Ovaj lik pljuje prvi svaki dan na otvaranju po tuđim dionicama što moderator može fino vidjeti. Onda s drugog nicka hvali svoje propale građevinare i brodare. Pa se onda s jednog od nickova čudi sam sebi kako je pametan . S jednog kao miri forum a ustvari ga podriva svom snagom , eto takav je naš Sanader.

gost  |  23.12.2009 u 12:53

Ugodno popodne ljudi!

Malo bacih pogled u susjedno dvorište(srbijansko) i zapazih da hrvatska slijedi istok.A mi se kao okrećemo zapadu."Svašta možeš postići u zemlji seljaka, na brdovitu Balkanu,samo ne smiješ biti seljak."govorio bi jedan poznanik.

gost  |  23.12.2009 u 12:37

@igračdaj mi preporuku!@dizeldosadniji si i od proljeva,od sada ti je nick PROLJEV

gost  |  23.12.2009 u 12:32

@Kapri,Igrač,Pijun and Co.Ja sam se trudio , ali ne mozes ti sa njim, ili su neki lončići polupani, ili ga netko jako dobro plaća da nas siluje. Jer ljudi gledajte,on je non stop tu, valjda nista ni ne radi, a od necega mora živjet, valjda ima par dionica leda koje je kupio na svom vrhu,pa sad druka za njih.On kaze da ih ima 823 , to bi znacilo da je milijunaš teški, ma dobro to laže, vjerojatno ima 823 štapića ledo "snjeguljice" , ali da se ne moze nac zajednicki jezik, pa to mi ne ide u glavu , još me i vrijeđat počeo,a ja dao ruku pomirenja. PS mozda bi svi trebali pocet spamat baražirat i zatrpavat bazu na serveru,na taj nacin bi dolazilo do zagušenja, i business.hr bi bio primoran nesto poduzet. Jedino mozda tako,brute force ! Pozdrav

gost  |  23.12.2009 u 12:27

U koje dionice se preporučuje ulagati :PREHRANAPo pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.Sutra ide daljnji rast onda poslije Božića 28, 29 i 30 nastavak jačeg rasta i pokaz da smo " kao " godinu dobro završili. Stoga dokup kvalitete LEDO i Zvijezda i napodcijenjenije banke Slatinske.Na našoj burzi sužen je izbor dionica za dokup od svojih favorita očekujem poslije Božićnih blagdana a prije nove godine LEDO na 8.000 ZVIJEZDU na 6.000 a Slatinsku banku na min. 150 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 12:27

Pogledajte ovaj neviđeni rast JDTC-R-A +263%

gost  |  23.12.2009 u 12:22

Pravo upucavanje ce biti nakon isplata svih neoporezivih dohodaka ,menadzerskih premija i ostalog....

gost  |  23.12.2009 u 12:20

Kako si dosao do tog.Po mome 2080-2160...

gost  |  23.12.2009 u 11:53

Voda je na 2046.

gost  |  23.12.2009 u 11:44

Datum objave: 23.12.2009 | 10:35

ZAGREBAČKA BURZAGoran Vorkapić: Građevinari i brodari koče jači rast CROBEX-aAutor/izvor: SEEbiz / HinaZAGREB - Nakon snažnog jučerašnjeg skoka Crobexa, i danas bi na Zagrebačkoj burzi mogao biti nastavljen rast cijena dionica, no znatno slabiji nego jučer jer poticaja za rast najlikvidnijih sektora - građevinskog i brodarskog - zasad nema na vidiku.

Od deset analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih petoro danas očekuje nastavak rasta Crobexa, troje stagnaciju, a dvoje pad.

Crobex je jučer skočio 2,37 posto, na 1982 boda. Riječ je o njegovom najvećem dnevnom skoku od 15. rujna, kada je porastao 2,63 posto. Crobex10 ojačao je 2,88 posto, na 1051 bod.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 24 milijuna kuna, što je otprilike na istoj razini kao i prethodnog dana.

"Danas je moguća stagnacija cijena s pozitivnim predznakom, ali teško da ćemo vidjeti nastavak snažnog rasta. Nakon pada Crobexa ispod psihološki važne granice od 2000 bodova, baš i nema poticaja za nastavak pozitivnog trenda, ponajviše zbog sumornih očekivanja za dva najlikvidnija sektora na tržištu - građevinski i brodarski", kaže broker i investicijski savjetnik u brokerskoj tvrtki To One Goran Vorkapić.

S globalnih burzi stižu pozitivni signali pred kraj godine. Cijene dionica na Wall Streetu jučer su porasle treći dan zaredom, zahvaljujući iznenađujuće snažnom rastu prodaje kuća, što je potaknulo uvjerenje da se oporavak američkog gospodarstva ubrzava. Stoga su i na azijskim burzama cijene dionica jutros porasle.

Pritom su ulagači zanemarili podatak o sporijem nego što se očekivalo rastu američkog BDP-a u trećem tromjesečju, za samo 2,2, a ne kako je prije objavljeno za 2,8 posto.

"Pomalo paradoksalno, ali ulagačima na svjetskim burzama čak i odgovaraju nešto slabiji američki makroekonomski pokazatelji, jer računaju da će se i dalje nastaviti politika jeftinog novca, koja je motor za rast cijena dionica. Sa značajnijim poboljšanjem pokazatelja, pak, Fed će zaoštriti monetarnu politiku, a to bi mogao biti problem za tržište kapitala", navodi Vorkapić.

Kako dodaje, dok američki S&P 500 indeks ne probije važnu granicu od 1120, a Dow Jones od 10.500 bodova, a to ne uspijevaju već četiri mjeseca, teško da ćemo vidjeti pozitivni trend na domaćem tržištu.

Od ostalih pokazatelja sa svjetskog tržišta izdvaja se nastavljeni pad vozarina za brodski prijevoz sipkog tereta. Indeks BDI jučer je potonuo novih 2,86 posto, na 3063 boda.

Na oprez bi ulagače danas mogao potaknuti i jučer objavljen podatak Državnog zavoda za statistiku o padu domaće industrijske proizvodnje u studenome za 8,6 posto na godišnjoj razini, što je istovjetno padu iz listopada, ali i više od očekivanja.

U anketi Hine, naime, šest analitičara procjenjivalo je da je u studenom industrijska proizvodnja pala u rasponu od šest do osam posto. U prosjeku, očekivali su pad za 7,2 posto. Neugodno iznenađenje, ističu analitičari, pritom je 9-postotan pad proizvodnje netrajnih potrošačkih dobara, što je posljedica pada kupovne moći stanovništva.Odgovorni najozbiljnije razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito bise dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 11:38

U koje dionice se preporučuje ulagati : PREHRANA Po pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.

Sutra ide daljnji rast onda poslije Božića 28, 29 i 30 nastavak jačeg rasta i pokaz da smo " kao " godinu dobro završili. Stoga dokup kvalitete LEDO i Zvijezda i napodcijenjenije banke Slatinske.

gost  |  23.12.2009 u 11:37

Veseli blagdani i u AgrokoruTodorić najavio božićnice od 1400 kunaIvica Todorić potpisao je aneks kojim produžuje prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora na još godinu dana. Radnicima će, kaže, podijeliti i božićnice.Prvi čovjek koncerna Agrokor Ivica Todorić potpisao je s predstavnicima sindikata PPDIV-a, HUS-a i Udrugom radničkih sindikata Belja aneks aneks o produžetku Kolektivnog ugovora za proizvodne kompanije unutar Agrokora.Aneksom je postojeći Kolektivni ugovor produžen za još godinu dana, a radnicima potvrđena stečena prava na privatno zdravstveno osiguranje, isplatu regresa, božićnicu, uskrsnicu, dar za djecu, nagrade za pozitivno poslovanje te pravo na uvećanu plaću za prekovremeni rad kao i jubilarne nagrade."U Agrokoru ne postoji smanjenje prava radnika niti unatoč krizi koja je pogodila sva svjetska gospodarstva. U krizi mi se moramo boriti za svako radno mjesto i pravo naših zaposlenika", poručio je Todorić iz podruma beljske Vinarije gdje je aneks i potpisan.Prema riječima predsjednika PPDIV-a Josipa Pavića, aneks je priprema za nove zahtjeve o kojima će s poslodavcem ponovno razgovarati za godinu dana. Za nas sindikate sada je bitno da smo uspjeli zaustaviti pad prava. Ne mislim na Agrokor već na sve poslodavce", izjavio je Pavić, a prenio Jutarnji list.Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.

gost  |  23.12.2009 u 11:36

ZSE EQUITY PREVIEWZagrebačka burza: Novi prodor preko 2.00012/23/2009 9:33:21 AM

ZAGREB - Stoxx 600 ove je godine ojačao 27 posto i ide prema svom najjačem godišnjem rastu u posljednjem desetljeću.

Todorića na burzi izvukli Zvijezda, Ledo i JamnicaOd devet kompanija iz sastava Agrokora Ivice Todorića čijim se dionicama trguje na Zagrebačkoj burzi, rast su u dosadašnjem tijeku godine ostvarile tri prehrambene tvrtke - Zvijezda, Ledo i Jamnica.Sedam trgovinskih dana prije kraja godine najveći dobitnik iz Todorićeva portfelja je Zvijezda, koja je osvojila 18,42 posto i od 31. prosinca prošle do 21. prosinca ove godine poskupjela sa 3800 na 4500 kuna.Usporedbe radi, dionički indeks Zagrebačke burze Crobex u ovoj je godini skočio 12,44 posto, a njegov rast nadmašio je i Agrokorov Ledo koji je uzletio 17,42 posto. Taj je zagrebački proizvođač smrznute hrane u ovoj godini skočio za više od 900 kuna - sa 5195 na 6100 kuna.Jamnica je zadnju transakciju u 2008. zabilježila 30. prosinca i tada je završila na 40.399,50 kuna, dok je ove godine njome posljednji put trgovano 11. prosinca, kada joj je zadnja cijena iznosila 44.494 kune. Cijena te dionice tako je uvećana za više od četiri tisuće kuna te je skočila 10,14 posto.No nisu sve Agrokorove tvrtke iz prehrambenog sektora uspjele dohvatiti rast pa se dionica Belja stropoštala 15 posto i pala sa 100 na 85 kuna. U minusu su i PIK Vinkovci koji su od 19. prosinca prošle do 14. prosinca ove godine pali sa 300 na 272,50 kuna i izgubili 9,17 posto.Tisak je prošlu godinu završio iznad tristo kuna - na 302,99 kuna, dok mu je zadnja cijena u ponedjeljak, 21. prosinca, bila više od 30 kuna niža i iznosila 271,10 kuna te je njegova dionica potonula 10,53 posto.Donica Konzuma u ovoj je godini pojeftinila manje od 16 kuna, no pad izražen u postotcima izgleda mnogo lošije i iznosi 9,62 posto. Konzum je 30. prosinca prošle godine vrijedio 161 kunu, a u petak 18. prosinca zadnja mu je cijena bila 145,51 kunu.I danas možemo očekivati da dionica Leda predvodi rast burze.U koje dionice se preporučuje ulagati :PREHRANAPo pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.Sutra ide daljnji rast onda poslije Božića 28, 29 i 30 nastavak jačeg rasta i pokaz da smo " kao " godinu dobro završili. Stoga dokup kvalitete LEDO i Zvijezda i napodcijenjenije banke Slatinske.

gost  |  23.12.2009 u 11:06

Oprostite na pitanju, ja sam vam bio 20 godina van tako da sam vise trgovao na njemackoj,austrijskoj i talijanskoj burzi...

gost  |  23.12.2009 u 11:06

Zanimljivo, jučer nitko s foruma nije znao ili nije htio reći zašto rastemo ali igrači su od jutra krenuli u prodaju HT-a i kupnju građevinara i svega ostalog.Danas već stojimo na ostvarenom kao da je likvidnost upucana u građevinare već potpuno uračunata...A mali igrači koji jedva da su kupovali jučer danas spremno prodaju.Strah iz posljednjih tjedana duboko se uvukao u kosti i zbog njega će mnogi ostati bez dobitka u rastu koji slijedi do polovice siječnja.

gost  |  23.12.2009 u 11:03

@baffoSutra smo do 13 a idući tjedan normalno do četvrtka kada se zatvaramo isto u 13 sve do 2010.

gost  |  23.12.2009 u 10:56

@baffoStrah uvijek dolazi od neznanja i nesigurnosti. Čak bih rekao i od nerazmišljanja. Ljudi ne razmišljaju o utjecaju jučer upumpane milijarde kuna u sustav, ne zanima ih što će sezona biti rekordna i poništiti sve utjecaje prvog polugodišta a isto tako ne zanima ih što će fondovi nakon ovog niskog starta u idućoj godini bilježiti veliki rast i pokrenuti optimizam i ulaganje.Ljudi su zaboravili da poslije pada dolazi rast i da se svi slažu da je kriza u svijetu završila pa nema razloga za pad kao onaj 2007. o čemu vukovi pričaju.E ti i takvi ulagači prodaju pa će novu godinu početi s gubitkom.

gost  |  23.12.2009 u 10:54

Točno na ovom forumu neće biti mira dok moderator ne obriše nick drukera Sanadera i sve njegove pomoćne nickove. Fire For Effect , Igrač , baffo , Pijun8 , SHAHEEN , Kapri , dr.dipl.oec ako sam kojeg preskočio znaju svi koji prate ovaj forum . Ovaj lik pljuje prvi svaki dan na otvaranju po tuđim dionicama što moderator može fino vidjeti. Onda s drugog nicka hvali svoje propale građevinare i brodare. Pa se onda s jednog od nickova čudi sam sebi kako je pametan . S jednog kao miri forum a ustvari ga podriva svom snagom , eto takav je naš Sanader.

gost  |  23.12.2009 u 10:51

@piun ,igrac@ Radili burza od ponedeljka do zadnjeg?

gost  |  23.12.2009 u 10:51

Točno na ovom forumu neće biti mira dok moderator ne obriše nick drukera Sanadera i sve njegove pomoćne nickove. Fire For Effect , Igrač , baffo , Pijun8 , SHAHEEN , Kapri , dr.dipl.oec ako sam kojeg preskočio znaju svi koji prate ovaj forum . Ovaj lik pljuje prvi svaki dan na otvaranju po tuđim dionicama što moderator može fino vidjeti. Onda s drugog nicka hvali svoje propale građevinare i brodare. Pa se onda s jednog od nickova čudi sam sebi kako je pametan . S jednog kao miri forum a ustvari ga podriva svom snagom , eto takav je naš Sanader.

gost  |  23.12.2009 u 10:45

@KapriNe vjerujem više u Business.hr i da će se brinuti o ovom jednom forumu... Da vjerujem ne bih im već svašta pisao i ne bih pokušavao igrati na razum samih forumaša.Možda je @Pijun u pravu, ponekad se i ja pitam da Sanader i Ekonmist1 nisu ista osoba plaćena za uništavanje foruma.Možda ga plaća Poslovni.hr?

gost  |  23.12.2009 u 10:42

Sad kad je probijena potpora od 2000,nije mi jasno otkud ovaj strah kad je sasvim izvjesno da se nastavla rast iducih dana....

gost  |  23.12.2009 u 10:42

@ ekonomist1Daj stvarno, koji je tebi qurac? Što si se uhvatio tolikog kopiranja? Ne misliš valjda da to netko čita? Samo se mučiš bez veze, a i nas koji povremeno zalazimo na taj forum. A sad si još povukao i onog Sanadera da glupara o Todorićevoj propasti? Znaš li ti napisati išta iz svog mozga? Možeš li ti uopće napisati nekoliko vlastitih suvislih, međusobno povezanih rečenica koje imaju neki logički slijed? Imaš li ti ikakav misaoni proces u glavi? Ledo mi čini značajan dio portfelja, ali ću zbog tebe i tvojeg gluparanja početi željeti da ta dionica počne padati, pa da je se rješavam. Nije ti jasno da si ovaj forum pretvorio u svoje vlastito bolesno i patološko iživljavanje? Napiši napokon neku svoju rečenicu. Ovo suludo kopiranje te oduzelo.

gost  |  23.12.2009 u 10:38

Isti post potpisujes i kopiras jednom pod big boos drugi put pod diselas itd..... Ko ce normalan citat to smece koje kopiras vec mjesecima .....Sta si toliko retardiran da neznas sastavit iz glave jednu recenicu.Zaista odvratno...

gost  |  23.12.2009 u 10:37

@Sanader @dipl.oec Pitam se jel to isti tip kojeg plačaju da nam sjebe forum, jeb..se njemu za dionice.P.S.Fire For Effect ovim plahtama nas ubija u pojam.

gost  |  23.12.2009 u 10:29

U jebo te šta ovaj ekonomist1 uradi od foruma.Fire For Effect i Igrač uzalud se trudite,ovdje nema normalne komunikacije dok netko ne izbaci tog poremečenog luđaka sa foruma.Pa čak nekako i razumim Sanadera i onog primitivca dr.dipl.oec oni bi htjeli što jeftinije kupit ali ovog kretena nemogu razumjet.Pozdrav!

gost  |  23.12.2009 u 10:29

Daj ekonomist1 ne seri. Najveći rast je pred Belišćem. Netko ga marljivo skuplja na 410 kuna, a kad skupi dovoljno, diže ga u visine. I to s malo love. A što se građevinara tiće, uopće nema veze kako posluju, nego kakvo je ozračje na burzi. Imaš još puno za učiti.

gost  |  23.12.2009 u 10:25

baffo @

Ako itko uništava forum to si ti koji imaš najviše nickova i drukaš za dionice koje su u problemima.Igrač koji na ovom forumu ima hrpu nickova od Sanader,Nik, Robin Hud ,igrač, baffo, dr.dipl.oec itd poznat je i na Poslovni.hr pod još većim brojem nickova. Sva djeca u kvartu ga znaju kao strićeka koji kupuje sladoled ako mu otvore novi nick. Neki od njegovih nickova na Poslovni.hr : DIZELAS, Ivano 7, GUBERNATOR, vodavoda, valentine, ANRICOM, insider, DELUX, ivana 7 ,Stevica, Rekvijem, dynamit, system 42, governor, Vidra, Savage, Vatreni itd. Najdraži mu je bio nick ZIMZELEN ali mu ga je moderator banirao trajno zbog drukanja i nagovaranja forumaša na kupnju dionica koje su kasnije vrijedile 0 kuna. To su KEMOBOJA, ZDENKA, POUNJE, HOMS i još brdo sličnih bisera. E sad kad vam tako veliki stručnjak preporuča građevinare i brodare ja bih se zabrinuo. Pitajte samo koliko je danas dionica KEMOBOJE ?Tko još nevidi da su dionice građevinara aut taj je sljep kod očiju. Politika se ispreplela s IGH i ostalim građevinarima i sada padaju velike glave, građevinari ostaju bez namještenih poslova i bit će sve teže i teže. Za svoje dobro dobro razmislite što je pametnije napraviti ulaziti u građevinare koji padaju ili u dionicu LEDA pred kojom je veliki rast.

gost  |  23.12.2009 u 10:13

Datum objave: 23.12.2009 | 10:35Zadnja izmjena: 23.12.2009 | 10:32ZAGREBAČKA BURZAGoran Vorkapić: Građevinari i brodari koče jači rast CROBEX-aAutor/izvor: SEEbiz / HinaZAGREB - Nakon snažnog jučerašnjeg skoka Crobexa, i danas bi na Zagrebačkoj burzi mogao biti nastavljen rast cijena dionica, no znatno slabiji nego jučer jer poticaja za rast najlikvidnijih sektora - građevinskog i brodarskog - zasad nema na vidiku.

Od deset analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih petoro danas očekuje nastavak rasta Crobexa, troje stagnaciju, a dvoje pad.

Crobex je jučer skočio 2,37 posto, na 1982 boda. Riječ je o njegovom najvećem dnevnom skoku od 15. rujna, kada je porastao 2,63 posto. Crobex10 ojačao je 2,88 posto, na 1051 bod.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 24 milijuna kuna, što je otprilike na istoj razini kao i prethodnog dana.

"Danas je moguća stagnacija cijena s pozitivnim predznakom, ali teško da ćemo vidjeti nastavak snažnog rasta. Nakon pada Crobexa ispod psihološki važne granice od 2000 bodova, baš i nema poticaja za nastavak pozitivnog trenda, ponajviše zbog sumornih očekivanja za dva najlikvidnija sektora na tržištu - građevinski i brodarski", kaže broker i investicijski savjetnik u brokerskoj tvrtki To One Goran Vorkapić.

S globalnih burzi stižu pozitivni signali pred kraj godine. Cijene dionica na Wall Streetu jučer su porasle treći dan zaredom, zahvaljujući iznenađujuće snažnom rastu prodaje kuća, što je potaknulo uvjerenje da se oporavak američkog gospodarstva ubrzava. Stoga su i na azijskim burzama cijene dionica jutros porasle.

Pritom su ulagači zanemarili podatak o sporijem nego što se očekivalo rastu američkog BDP-a u trećem tromjesečju, za samo 2,2, a ne kako je prije objavljeno za 2,8 posto.

"Pomalo paradoksalno, ali ulagačima na svjetskim burzama čak i odgovaraju nešto slabiji američki makroekonomski pokazatelji, jer računaju da će se i dalje nastaviti politika jeftinog novca, koja je motor za rast cijena dionica. Sa značajnijim poboljšanjem pokazatelja, pak, Fed će zaoštriti monetarnu politiku, a to bi mogao biti problem za tržište kapitala", navodi Vorkapić.

Kako dodaje, dok američki S&P 500 indeks ne probije važnu granicu od 1120, a Dow Jones od 10.500 bodova, a to ne uspijevaju već četiri mjeseca, teško da ćemo vidjeti pozitivni trend na domaćem tržištu.

Od ostalih pokazatelja sa svjetskog tržišta izdvaja se nastavljeni pad vozarina za brodski prijevoz sipkog tereta. Indeks BDI jučer je potonuo novih 2,86 posto, na 3063 boda.

Na oprez bi ulagače danas mogao potaknuti i jučer objavljen podatak Državnog zavoda za statistiku o padu domaće industrijske proizvodnje u studenome za 8,6 posto na godišnjoj razini, što je istovjetno padu iz listopada, ali i više od očekivanja.

U anketi Hine, naime, šest analitičara procjenjivalo je da je u studenom industrijska proizvodnja pala u rasponu od šest do osam posto. U prosjeku, očekivali su pad za 7,2 posto. Neugodno iznenađenje, ističu analitičari, pritom je 9-postotan pad proizvodnje netrajnih potrošačkih dobara, što je posljedica pada kupovne moći stanovništva.Odgovorni najozbiljnije razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito bise dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400.kuna. To je primjer a ne građevinari u rasulu.

gost  |  23.12.2009 u 09:43

Pa ovo nije normalno covjek sa 10 nikova nas siluje citav dan.Pa daj se urazumi,covjece...Pa ovo smece koje ti kopiras niko ne cita....

gost  |  23.12.2009 u 09:41

ZSE EQUITY PREVIEWZagrebačka burza: Novi prodor preko 2.00023.12.2009 9:33:21

ZAGREB - Stoxx 600 ove je godine ojačao 27 posto i ide prema svom najjačem godišnjem rastu u posljednjem desetljeću.Dionice LEDO i ZVIJEZDA i dalje najviše zaostaju s rastom za ostalima dionicama što govori da su najpodcijenjenije i najpoželjnije za kupnju. Upravo zbog svoje velike podcijenjenosti dionice LEDO i ZVIJEZDA donjet će i najveću zaradu svojim vlasnicima.

gost  |  23.12.2009 u 09:38

Veseli blagdani i u AgrokoruTodorić najavio božićnice od 1400 kunaIvica Todorić potpisao je aneks kojim produžuje prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora na još godinu dana. Radnicima će, kaže, podijeliti i božićnice.Prvi čovjek koncerna Agrokor Ivica Todorić potpisao je s predstavnicima sindikata PPDIV-a, HUS-a i Udrugom radničkih sindikata Belja aneks aneks o produžetku Kolektivnog ugovora za proizvodne kompanije unutar Agrokora.Aneksom je postojeći Kolektivni ugovor produžen za još godinu dana, a radnicima potvrđena stečena prava na privatno zdravstveno osiguranje, isplatu regresa, božićnicu, uskrsnicu, dar za djecu, nagrade za pozitivno poslovanje te pravo na uvećanu plaću za prekovremeni rad kao i jubilarne nagrade."U Agrokoru ne postoji smanjenje prava radnika niti unatoč krizi koja je pogodila sva svjetska gospodarstva. U krizi mi se moramo boriti za svako radno mjesto i pravo naših zaposlenika", poručio je Todorić iz podruma beljske Vinarije gdje je aneks i potpisan.Prema riječima predsjednika PPDIV-a Josipa Pavića, aneks je priprema za nove zahtjeve o kojima će s poslodavcem ponovno razgovarati za godinu dana. Za nas sindikate sada je bitno da smo uspjeli zaustaviti pad prava. Ne mislim na Agrokor već na sve poslodavce", izjavio je Pavić, a prenio Jutarnji list.Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.

gost  |  23.12.2009 u 09:36

U koje dionice se preporučuje ulagati :PREHRANAPo pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.

gost  |  23.12.2009 u 09:27

Ivica Todorić proglašen poduzetnikom godine

Prema izboru oko 300 djelatnika različitih medijskih struka; novinara, urednika, direktora medijskih kuća te predstavnika medijskih institucija, nagrada Media servisa 2009. za osobu godine i političara godine pripala je premijerki Jadranki Kosor.

Ivica Todorić proglašen je poduzetnikom godine, a nagradu je u njegovo ime preuzeo potpredsjednik Agrokora Ivan Crnjac te pritom naglasio kako su izuzetno ponosni na rezultate kompaniju te kako će i dalje svojim aktivnostima pridonositi ekonomskom i društvenom životu. Glazbenik godine je Toni Cetinski, a najboljom sportašicom proglašena je Blanka Vlašić čiju je nagradu preuzeo njen otac, Joško Vlašić. Ove se godine po prvi put dijelila i posebna nagrada za hrabrost koju je zaslužila Silvana Novak, hrabra majka koja je unatoč teškoj bolesti odlučila roditi dijete, ali je početkom prosinca izgubila bitku za život. Silvana je postala simbol hrabrosti i nade, a nagradu je preuzeo njen suprug Silvio Novak te zahvalio svima koji omogućili Silvani da živi i dalje. Odgovorni moraju razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito bise dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400. kuna. To je primjer a ne građevinari u rasulu.

gost  |  23.12.2009 u 09:26

Dok drugi propadaju Todorićevo carstvo se širi, baš s toga su Todine dionice najbolja kupnja. Otvoren novi Super Konzum u Ivancu Konzum donirao 30.000 kuna humanitarnoj zakladi Pro - vitae

Danas je otvorena nova Super Konzum prodavaonica u Ivancu, na adresi Ivanečko naselje 1/e. Novu prodavaonicu svečano su otvorili g. Milorad Batinić, gradonačelnik grada Ivanca i g. Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma u prisustvu brojnih uzvanika i poslovnih partnera. Darko Knez i Milorad Batinić

Povodom otvorenja Konzum je donirao 30.000 kuna humanitarnoj zakladi Pro – vitae, za potrebe liječenja djece oboljele od malignih bolesti sa područja ivanečke regije.

Na 5.000 m2 ukupne površine trgovačkog centra kupcima će se, uz bogat asortiman Super Konzum prodavaonice sa više od 20.000 artikala, ponuditi i ostale usluge Konzumovih poslovnih partnera.

U novom trgovačkom centru bit će zaposleno više od 60 djelatnika od kojih će 40 raditi u Super Konzum prodavaonici.

Na dan otvorenja kupci su darivani sa više od 5.000 poklona, a sve do nedjelje organizirana su cjelodnevna čašćenja te brojna zanimljiva događanja i iznenađenja za najmlađe posjetitelje.

Radno vrijeme trgovačkog centra je radnim danom i subotom od 7 do 21 sat te nedjeljom od 7 do 13 sati. Grad Ivanec oduvijek je bio poznat kao središte trgovačke djelatnosti – od otvorenja prvog samoposluživanja u ovom dijelu Europe 1956. godine i prve pokretne trgovine 1963. godine.

Otvorenjem prvog prodajnog mjesta 2002. godine, Konzum je također postao dijelom velikog trgovačkog nasljeđa grada Ivanca te kroz projekt novog centra Super Konzuma nastavlja uspješnu trgovačku tradiciju ivanečkog kraja koja se oduvijek temeljila na inovativnosti i razvoju.

Konzum će ujedno današnjim otvorenjem, kao i otvorenjem Super Konzum trgovačkih centara u Vrbovcu i Ivanić Gradu na najbolji mogući način obilježiti završetak poslovne 2009. godine. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito biser dionice Ledo

gost  |  23.12.2009 u 09:23

Sanader @Nije mi jasno tko daje za HIDROELEKTRU više od 99 kuna osim ZIMZELENA i tko osim njega kupuje TRANSADRIU ? Ne kruže glasine nego je gola istina da je Sanader najveći druker ovog foruma s bezbroj svojih nickova. Nečovjek koji pljuje po dionicama Leda i Zvijezde od dana kad su bile 3.500 kuna , sada su 7.350 forumaši su odlično zaradili no to je tek počerak njihovog rasta. Ali bolesnik Sanader niti ima sive tvari za razmišljanje niti kulture a kamo li poštenja. Nagovara Vas na kupnju građevinara i brodara ? Građevinari su aut i veliki igrači bježe iz njih , pokušava i on i stoga nagovara druge na kupnju dionica koje padaju. Sasvim je drugo nagovaranje ekonomiste na kupnju LEDA i ZVIJEZDE jer on to može čista lica , svatko tko ga je poslušao zarađuje i još će dosta zaraditi.Stoga podržavam ekonomistu idući tjedan bit će udarni u kupnji Leda i Zvijezde cijena treba prijeći 8.000 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 09:23

Sanader dao Bog da ti se tvoj bezobrazluk na sam Božić obije o glavu,Sanaderu - daj probaj razumjet ako nemožeš pitaj nekog,nekulturno je,sebično i bezobrazno tvoje ponašanje i beskrajno nagovaranje na kupnju građevinara i brodara kad znaš da će cijene tihg dionica strmoglavo padati. Uskoro IGH na 1.900 Tehnika 900 Dalekovod , Viadukt i Hidroelektra najgora dionica na 100 kuna. Veliki rasprodaju građevinare a mali i luzeri slušaju Sanadera. Svi znamo kako iziđu oni koji slušaju Sanadera.

gost  |  23.12.2009 u 09:21

Sanader @

Opet laži i napuhivanje balončine zvane građevinari nema im spasa pred njima je krah i ove cijene su ogromne koliko će potonuti idućih dana. Opet laži o poslovima u Crnoj Gori koja je u goroj poziciji od Hrvatske a mi nemamo više keša za građevinu , onda je jasno kako će tek gradit siromašna Crna Gora. Pa onda Bugarska pa zamislite državu Kazahstan ? pa Tunguzija pa Nedođija pa Lažovija itd. Prekini obmanjivati forumaše građevinari su aut koje god novine otvoriš vrište građevinari pred stečajem, građevinari u kolapsu, građevinari pred bankrotom , itd

gost  |  23.12.2009 u 09:21

Sanader @PRAVU ISTINU O POTOPU I RASPRODAJI DIONICA GRAĐEVINARA ZNA NAJBOLJE GOSPODIN ĐUKAN A NE TU NEKI MALI FORUMAŠ POD NICKOM SANADER USTVARI NITKO I NIŠTA.CRNE PROGNOZE IGH RASPAD I PROPAST GRAĐEVINARA I NJIHOVIH DIONICAPetar Đukan: Građevinare čeka strašna 2010.!Autor/izvor: SEEbiz / HinaSPLIT - Građevinarstvo u Hrvatskoj zahvaćeno je krizom, a posebice će kritična biti 2010. godina kad bi mogla uslijediti masovna otpuštanja radnika zaposlenih u građevinskim tvrtkama, upozoreno je na jučerašnjem okruglom stolu posvećenom aktualnom stanju u hrvatskom građevinarstvu održanom u sklopu međunarodnog sajma SASO u Splitu.Predsjednik Nadzornog odbora Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) Petar Đukan procjenjuje da bi na kraju ove godine prihodi u građevinarstvu u Hrvatskoj mogli biti za oko 30 posto manji nego godinu dana ranije. Po njegovim riječima pred hrvatskim građevinarstvom je "strašna 2010. godina", pri čemu je iznio procjene da će tijekom 2010. u građevinarstvu posao izgubiti 15.000 zaposlenih te kako će biti ugroženo još nekoliko desetaka tisuća radnika u djelatnostima povezanim s građevinskom industrijom."Tragedija je što se trenutačno ništa ozbiljnije ne projektira za igradnju niti se vide ozbiljniji planovi za graditeljstvo", kazao je Đukan. U tom je kontekstu pohvalio dosadašnju izgradnju mreže autocesta u Hrvatskoj koja je plod plana."Hrvatska izgradnjom mreže autocesta, koja je sada pri kraju, može ostvariti sedam puta veći benefit kroz iduće 30-togodišnje razdoblje nego potencijalni koncesionari. Izgrađenim autocestama otvara se prostor za razvitak cijele Hrvatske. Primjerice, da nismo imali izgrađene autoceste ove bi godine naš turizam imao dvije milijarde eura manji prihod, a to je iznos koji je Hrvatska sada dužna za sve ceste", rekao je Đukan tumačeći važnost državnog plana u građevinI. Ne čudi nas niti malo što veliki i iskusni dioničari rasprodaju dionice građevinara i ne pitaju za cijenu , još dok ima i to malo malih i nivnih kupaca. Vjerujte Vi pozitivcu = Sanaderu i njegovom navlačenju ali ipak nećete moći ne vidjeti veliki pad dionica građevinara naročito IGH i HIDROELEKTRE prodaja je ogromna a kupnja se naglo povlači.

gost  |  23.12.2009 u 09:20

HIDROELEKTRA USKORO NA 99 KUNA MASOVNA RASPRODAJA A KUPNJA SE RAZBIJEŽALAVELIKA RASPRODAJA DIONICA HIDROELEKTREKORIDOR 10Dimitrovgrad-Gradina: Alpina dala bolju ponudu od Konstruktora, SCT-a i HidroelektreAutor/izvor: SEEbiz / TanjugBEOGRAD - Najpovoljniju ponudu sa najnižim novčanim iznosom od 2,9 milijardi dinara dostavila je austrijska „Alpina” na tenderu za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada sa autoputem do graničnog prelaza Gradina, ukupne dužine 5,8 kilometara i sedam mostova na njenoj trasi.U trci za izgradnju ove dve deonice na istočnom kraku Koridora 10 nadmetalo se 12 kompanija. Prilikom jučerašnjeg otvaranja ponuda tenderska komisija je ostale učesnike rangirala sledećim redom: slovenački SCT sa 3,2 milijarde dinara, hrvatski „Konstruktor” sa tri milijarde dinara, slovenačko „Primorje” sa 3,4 milijarde, konzorcijum domaćih putarskih preduzeća „Planum”, PZP „Beograd” i „Putevi” iz Užica 3,7 milijardi, dok je najskuplji bio austrijski „Štrabag” sa pet milijardi.U javnom nadmetanju su učestvovali i „Hidroelektra” iz Hrvatske, GD „Granit” iz Makedonije, „Korporativa muratori cementisti” iz Italije, „Terna” iz Italije, „JV trejs – Stanilov” iz Bugarske, konzorcijum domaćih putarskih preduzeća „Planum”, PZP „Beograd” i „Putevi” iz Užica, kao i konzorcijum „Milenium road” (koji čine „Interkop”, „Porr” i „Energoprojekt”).„Postupak je sproveden po pravilima Svetske banke, a čija je ponuda najbolja biće poznato za mesec do dva, pošto se sagledaju svi ponuđeni parametri za izgradnju”, preneo je Tanjug objašnjenje neimenovanog člana tenderske komisije.Tender je letos, kada je raspisan, izazvao interesovanje građevinara u celoj Evropi. Projektnu dokumentaciju je otkupilo tridesetak potencijalnih graditelja, ali je njih 12 dostavilo ponude sa položenom garancijom od 700.000 evra po deonici.Novac za gradnju je obezbedila Svetska banka u iznosu od oko 275,2 miliona evra. Tim novcem će takođe biti finansirani i tuneli „Progon” i „Pržojna padina”, ali je javni poziv za davanje ponuda otkazan početkom novembra zbog neophodne dorade projektne dokumentacije. Očekuje se da će u kratkom roku sve dileme u vezi sa izgradnjom najsloženije trase te saobraćajnice biti razrešene, i da će novi tender za izgradnju tunela biti raspisan najkasnije za tri meseca.Obilaznica oko Dimitrovgrada bi trebalo da bude završena u prvoj polovini 2012. godine Ništa od naših građevinara u Crnoj Gori i drugim državama samo izmišljeni baloni .

gost  |  23.12.2009 u 09:18

Crna kronikaPSIHIJATRIJSKI SLUČAJ: PO CIJELE DANE MALTRETIRAO FORUM BUSINESS.HR-APSIHIJATRIJSKA bolnica Vrapče jučer od jučer je bogatija za još jednog žitelja, , osoba koja je djelovala pod više neutvrđenih različitih nadimaka, od kojih su poznatiji dr.dipl.oec , Sanader, Nik, pozitivac, Robin Hud , Pijun8 koji je, koji je kako se neslužbeno doznaje, zbog gubitaka na burzi počeo divljati po forumu poslovnih dnevnih novina business.hr-a.Priveden je istražnom sucu zbog radnji spolnog općenja po forumu, višestruka ponavljanja zastrajelih postova, navođenja na kupnju dionica s ciljem pribavljanja materijalne koristi, nasilje nad zdravim razumom,Dotični. se psihijatrijski liječio, sada će ga vještačiti da utvrde u kakvom je psihičkom stanju.Tim psihijatara Centra za forenzičku psihijatriju bolnice u Vrapču zaključio je da je optuženi narcisoidan, egocentričan, rigidan, manipulativan, nepovjerljiv, sklon kontroli i pedanteriji, s teškoćama u socijalnom funkcioniranju.Osoba takvog profila na kritiku reagira prijazirom i bijesom te obezvređuje one koji ga razočaraju ili one nad kojima se osjeća superiorno.Na ispitivanju je reko da je kupio dionice HIDROELEKTRE , IGH, DALEKOVODA , VIADUKTA, TRANSADRIE , ATLANSKE PLOVIDBE koje su se tijekom posljednjih godina strmoglavile i dijele sličnu sudbinu ostalih dionica na Zagrebačkoj burzi. Izjavio je da ga najviše izluđuje pad njegovih dionica naročito HIDROELEKTRE i da to više nemože gledati iz dana u dan jer i sam vidi da će pasti ispod 99 kuna. Priznaje da pod nickom Sanader pljuje po Todorići iz dana u dan i samo je bilo pitanje dana kad će za nedjelo i odgovarati. Ipak jedan Todorić si nemože dopustiti napad forumaša s bezbroj nickova da oljuje po jednom od vodećih igrača moderne Hrvatske. Zadržan je u pritvoru dok državno odvjetništvo ne podnese istražni zahtjev s prijedlogom za pritvor.Također se oglasila i Hanfa koja će ispitati cijeli slučaj.

gost  |  23.12.2009 u 09:17

Sanaderu bježi iz građevinara samo se tebi treba crtati veliki izlaze glavom bez obzira iz dionica građevinara i brodara. Sve dionice koje ti imaš vrhunsko su smeće TRANSADRIA, VIADUKT, DALEKOVOD, IGH, ATLANSKA PLOVIDBA a najveće smeće je HIDROGRADNJA koja može slobodno i na 99 kuna a nitko pametan ju ne kupuje.

gost  |  23.12.2009 u 09:16

Sanader = igrač @Nije mi jasno tko daje za HIDROELEKTRU više od 99 kuna osim ZIMZELENA i tko osim njega kupuje TRANSADRIU ? Ne kruže glasine nego je gola istina da je Sanader najveći druker ovog foruma s bezbroj svojih nickova. Nečovjek koji pljuje po dionicama Leda i Zvijezde od dana kad su bile 3.500 kuna , sada su 7.350 forumaši su odlično zaradili no to je tek počerak njihovog rasta. Ali bolesnik Sanader niti ima sive tvari za razmišljanje niti kulture a kamo li poštenja. Nagovara Vas na kupnju građevinara i brodara ? Građevinari su aut i veliki igrači bježe iz njih , pokušava i on i stoga nagovara druge na kupnju dionica koje padaju. Sasvim je drugo nagovaranje ekonomiste na kupnju LEDA i ZVIJEZDE jer on to može čista lica , svatko tko ga je poslušao zarađuje i još će dosta zaraditi.Stoga podržavam ekonomistu idući tjedan bit će udarni u kupnji Leda i Zvijezde cijena treba prijeći 8.000 kuna.

gost  |  23.12.2009 u 09:16

Mislim da nakon ovog rasta kratkog dometa slijedi totali potop građevinara..

gost  |  23.12.2009 u 09:14

Sanader @

Igrač koji na ovom forumu ima hrpu nickova od Sanader,Nik, Robin Hud ,igrač, baffo, dr.dipl.oec itd poznat je i na Poslovni.hr pod još većim brojem nickova. Sva djeca u kvartu ga znaju kao strićeka koji kupuje sladoled ako mu otvore novi nick. Neki od njegovih nickova na Poslovni.hr : DIZELAS, Ivano 7, GUBERNATOR, vodavoda, valentine, ANRICOM, insider, DELUX, ivana 7 ,Stevica, Rekvijem, dynamit, system 42, governor, Vidra, Savage, Vatreni itd. Najdraži mu je bio nick ZIMZELEN ali mu ga je moderator banirao trajno zbog drukanja i nagovaranja forumaša na kupnju dionica koje su kasnije vrijedile 0 kuna. To su KEMOBOJA, ZDENKA, POUNJE, HOMS i još brdo sličnih bisera. E sad kad vam tako veliki stručnjak preporuča građevinare i brodare ja bih se zabrinuo. Pitajte samo koliko je danas dionica KEMOBOJE ?Tko još nevidi da su dionice građevinara aut taj je sljep kod očiju. Politika se ispreplela s IGH i ostalim građevinarima i sada padaju velike glave, građevinari ostaju bez namještenih poslova i bit će sve teže i teže. Za svoje dobro dobro razmislite što je pametnije napraviti ulaziti u građevinare koji padaju ili u dionicu LEDA pred kojom je veliki rast.

gost  |  23.12.2009 u 09:00

23.12.2009. 09:54, Fire For Effect

Ma sve u redu, ja nemam nista protiv nikog od vas,ali mi je pun kufer spamanja,ko i svima ovdje ! Nek se i drugi forumasi jave i nek kazu svoje misljenje o bombardiranju kopiranim člancima tj spamu !

Dobro svi normalni vide tko prvi započinje svaki dan kao i danas. Samo oni koji čitaju Sanaderove gluposti nisu forumaši na ovom forumu . Tako da tu fino izgleda da nepravda pobjeđuje. Najnormalnije da na njegove svakodnevne svinjarije mora ići adekvatan odgovor i to samo istina.

gost  |  23.12.2009 u 09:00

@SanaderIstina je da taj luđak maltretira cijeli forum ali ako postoji način da smanji svoje copy/past-anje bilo bi lijepo to doživjeti.Kad već uredništvo Business.hr-a nema za administratora i nije im stalo do foruma i omiljenosti NJIHOVOG portala možda mi forumaši možemo podići razinu ovih stranica.Mislim da je težina drukanja ovdje zanemarive važnosti za burzu pa prema tome jedina korist od naših postova je čuti druga razmišljanja i eventualno neku informaciju koja nam je promakla.Šteta je ako se forum ne može čitati zbog prevelikih i ponavljajućih postova pa te i ja MOLIM pusti bolesnika Ekonomistu1 i njegove dionice na miru? Pozdrav.

gost  |  23.12.2009 u 08:54

Ma sve u redu, ja nemam nista protiv nikog od vas,ali mi je pun kufer spamanja,ko i svima ovdje ! Nek se i drugi forumasi jave i nek kazu svoje misljenje o bombardiranju kopiranim člancima tj spamu !

gost  |  23.12.2009 u 08:54

Sanaderu prvi post i odmah normalno vrijeđanje a što očekivati od nečovjeka u ove blagdanske dane nego nekršćansko vrijeđanje , ne mene nego svih dioničara Todorićevih dionica. Normalno da će na to uslijediti istina o tvom smeću od dionica. Bog sve vidi ali tko si t i nitko i ništa.

ZSE EQUITY PREVIEWZagrebačka burza: Novi prodor preko 2.00012/23/2009 9:33:21 AM

ZAGREB - Stoxx 600 ove je godine ojačao 27 posto i ide prema svom najjačem godišnjem rastu u posljednjem desetljeću.

Todorića na burzi izvukli Zvijezda, Ledo i JamnicaOd devet kompanija iz sastava Agrokora Ivice Todorića čijim se dionicama trguje na Zagrebačkoj burzi, rast su u dosadašnjem tijeku godine ostvarile tri prehrambene tvrtke - Zvijezda, Ledo i Jamnica.Sedam trgovinskih dana prije kraja godine najveći dobitnik iz Todorićeva portfelja je Zvijezda, koja je osvojila 18,42 posto i od 31. prosinca prošle do 21. prosinca ove godine poskupjela sa 3800 na 4500 kuna.Usporedbe radi, dionički indeks Zagrebačke burze Crobex u ovoj je godini skočio 12,44 posto, a njegov rast nadmašio je i Agrokorov Ledo koji je uzletio 17,42 posto. Taj je zagrebački proizvođač smrznute hrane u ovoj godini skočio za više od 900 kuna - sa 5195 na 6100 kuna.Jamnica je zadnju transakciju u 2008. zabilježila 30. prosinca i tada je završila na 40.399,50 kuna, dok je ove godine njome posljednji put trgovano 11. prosinca, kada joj je zadnja cijena iznosila 44.494 kune. Cijena te dionice tako je uvećana za više od četiri tisuće kuna te je skočila 10,14 posto.No nisu sve Agrokorove tvrtke iz prehrambenog sektora uspjele dohvatiti rast pa se dionica Belja stropoštala 15 posto i pala sa 100 na 85 kuna. U minusu su i PIK Vinkovci koji su od 19. prosinca prošle do 14. prosinca ove godine pali sa 300 na 272,50 kuna i izgubili 9,17 posto.Tisak je prošlu godinu završio iznad tristo kuna - na 302,99 kuna, dok mu je zadnja cijena u ponedjeljak, 21. prosinca, bila više od 30 kuna niža i iznosila 271,10 kuna te je njegova dionica potonula 10,53 posto.Donica Konzuma u ovoj je godini pojeftinila manje od 16 kuna, no pad izražen u postotcima izgleda mnogo lošije i iznosi 9,62 posto. Konzum je 30. prosinca prošle godine vrijedio 161 kunu, a u petak 18. prosinca zadnja mu je cijena bila 145,51 kunu.I danas možemo očekivati da dionica Leda predvodi rast burze. U koje dionice se preporučuje ulagati :PREHRANAPo pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda.Sutra ide daljnji rast onda poslije Božića 28, 29 i 30 nastavak jačeg rasta i pokaz da smo " kao " godinu dobro završili. Stoga dokup kvalitete LEDO i Zvijezda i napodcijenjenije banke Slatinske.

gost  |  23.12.2009 u 08:40

23.12.2009. 09:36, Fire For Effect Pozivam Sanadera na primirje sa ekonomistom 1, bar da sad u ovo bozicno vrijeme bude malo mira na forumu, posle nove godine se možete opet klat,ako bas zelite . PozdravJa njega uopće ne napadam niti ga vrijeđam samo iznosim svoje mišljenje o dionicama kao i svi drugi.On je taj koji vrijeđa sve oko sebe.

gost  |  23.12.2009 u 08:36

Kruže informacije kako Todorić sve teže otplačuje milijunske kredite i kako bi ga mogla sustići sudbina Zdravka Peveca.Tako obično završavaju nezasitni.Poželjno je izbjegavati dionice kompanija iz koncerna Agrokor-Ledo,Zvijezdu,Konzum itd.Poseban oprez na LEDU.Ta je dionica sa 2500kn od svog dna dotaknutog 09.03.09. špekulantski neopravdano porasla na 7500kn,znači za 200%,dok su neke dionice jedva porasle 30-40%.Na osnovu toga očekuje se veči pad koji je neizbježan.

gost  |  23.12.2009 u 08:36

Pozivam Sanadera na primirje sa ekonomistom 1, bar da sad u ovo bozicno vrijeme bude malo mira na forumu, posle nove godine se možete opet klat,ako bas zelite . Pozdrav

gost  |  23.12.2009 u 08:30

Citati iz ovog "članka":

"Iz spremnika građevne tvrtke Strabag u Dugopolju kod Splita sinoć je iscurilo oko 5000 plina propan-butana",

"Utvrđeno je puknuće spremnika i vatrogasci obavljaju nadzor i osiguranje u krugu od 300 metara od spremnika iz kojeg je curio plin, navodi taj centar.",

"Strabag u Dugopolju, kako je izvijestio ŽC 112, posjeduje dva plinska spremnika od po pet tisuća."

Dionica Vrijednost Promjena Promet
HT-R-A153,35+0,22%825.873,58
JMNC-R-A83.000,00+1,19%747.000,00
DDJH-R-A28,50+9,62%735.805,01
RIVP-R-A20,07- 1,08%656.860,62
ERNT-R-A1.310,00+0,85%648.955,42
ADPL-R-A95,49+1,55%394.479,43
ZABA-R-A34,00+3,72%270.607,30
PBZ-R-A548,99+2,61%270.200,96
ADRS-P-A330,00+1,54%199.930,00
BLJE-R-A34,67- 0,09%186.515,48
KRAS-R-A369,00+1,09%162.017,22
PODR-R-A288,00- 0,34%152.558,00
ADRS-R-A369,000,00%151.669,39
Indeks Vrijednost Promjena
CROBEX1.751,94+0,51 %
CROBEX101.008,75+0,23 %
CROBIS104,30+0,03 %
Fond Vrijednost Valuta Promjena
KD Nova Europa5,3224kn+4,04%
Ilirika BRIC69,1417+2,76%
ZB euroaktiv127,5518+2,57%
Ilirika JIE126,2929+2,48%
ZB BRIC+81,6536+2,40%
HI-growth9,9721+2,27%
KD Prvi izbor13,3963kn+2,00%
Platinum Global15,4651$+1,91%
Platinum Blue Chip94,2020+1,90%
NETA Frontier519,8914kn+1,80%
KD Energija8,6988kn+1,76%
PBZ Global fond13,4218+1,71%
Izvor: www.hrportfolio.hr
Valuta Apena Kupovni Srednji Prodajni
AUD0015,0861975,1015025,116807
CAD0015,3775745,3937555,409936
CZK0010,2771490,2779830,278817
DKK0011,0270021,0300921,033182
HUF1002,4201812,4274632,434745
JPY1005,2185455,2342485,249951
NOK0010,8444020,8469430,849484
SEK0010,8053580,8077810,810204
CHF0016,3484496,3675526,386655
GBP0019,7523869,7817319,811076
USD0016,2329676,2517226,270477
EUR0017,6409947,6639867,686978
PLN0011,7854871,7908601,796233

"Kod nas je znanje upravljanja nevjerojatno podcijenjena kategorija. Imamo krizu upravljanja u svim sektorima - od nevladinih udruga do javnih kompanija "

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe
(Komentiraj)

 
 
MobileTran
 
Izvorni jezik:

Ciljni jezik:

 

Posao Hrvatska