Сума на заема

400 € (3.013,80 kn) 4800 € (36.165,60 kn)

Срок на заема

2 месец 12 месеца
Планирано време за изплащане : утре 27.03.2023 u 08:30


Пример: За сумa 400 лв. и срок на погасяване 3 месеца, лихва по заема 26,96 лв. (6,74%). ГПР 49,03%. Обща сума за връщане 426,96 лв. при избор на личен гарант.
Максимум ГПР :49.11% Минимален срок: 3 месеца Максимален срок: 12 месецa.
Очакваното време за плащане е ориентировъчно и зависи от различни фактори, например дали имате сметка в същата банка като вашия кредитор, дали сте изпратили незабавно цялата необходима документация и т.н.

Помощ за кредит с лошо цкр

Како да добиете помош за кредит со лошо цкр?

Добивањето на кредит со лошо цкр може да биде тешко, но не е невозможно. Постојат опции за помош при добивањето на кредит, дури и ако имате лошо цкр. Првата ствар која треба да ја направите е да го проверите својот цкр. Можете да го направите бесплатно преку интернет или да се обратите до кредитен биро.

Ако вашиот цкр е под 600, тогаш се смета дека имате лошо цкр.

Кога ќе го знаете својот цкр, следниот чекор е да го пронајдете најдобриот начин за да добиете помош за кредит со лошо цкр. Една опција е да се обратите до кредитен советник. Тие можат да ви помогнат да го разберете вашиот цкр и да ви дадат совети за подобрување на истиот. Исто така, можат да ви помогнат да пронајдете кредитен давател кој ќе ви одобри кредит со лошо цкр.

Друга опција е да земете кредит со залог.

Ова значи дека ќе морате да дадете нешто како залог за да го добиете кредитот. Залогот може да биде имот, автомобил или било што друго што има висока вредност. Кредитните даватели обично се посветуваат на заеми со залог, бидејќи тоа им дава повеќе сигурност дека ќе го добијат својот пари назад.

Трета опција е да земете кредит со соучество. Ова значи дека ќе треба да најдете некој кој има добар цкр и кој е спремен да ви помогне да го добиете кредитот.

Ова е ризична опција, бидејќи ако не го вратите кредитот, тоа може да има негативен ефект на цкр на вашиот соучесник.

Во секој случај, кога ќе земете кредит со лошо цкр, треба да бидете внимателни. Кредитите со високи камати и скриени такси можат да го направат вашиот финансиски статус уште полош. Затоа, пред да земете кредит, обратете внимание на условите и прочитајте ги договорите.

Во следниот одломок ќе ги разгледаме опциите за помош при кредит со лошо цкр.

Кои се опциите за помош при кредит со лошо цкр?

Кога имате лошо цкр, може да биде тешко да добиете кредит. Но, постојат опции за помош при кредит со лошо цкр. Една од опциите е да земете кредит од кредитен давател кој специјализиран за кредити со лошо цкр.

Овие кредитни даватели обично имаат помалку строги услови за одобрување на кредити и можат да ви помогнат да го добиете кредитот што ви е потребен.

Друга опција е да земете кредит од банка која ви нуди помош при кредит со лошо цкр. Некои банки имаат програми за помош на клиентите со лошо цкр, кои им овозможуваат да го добијат кредитот што им е потребен. Овие програми можат да вклучуваат намалени каматни стапки, помалку строги услови за одобрување на кредити и помош при подобрување на цкр.

Третата опција е да земете кредит од онлајн кредитен давател.

Овие кредитни даватели обично имаат помалку строги услови за одобрување на кредити и можат да ви помогнат да го добиете кредитот што ви е потребен. Меѓутоа, треба да бидете внимателни кога земате кредит од онлајн кредитен давател, бидејќи може да има скриени такси и услови кои можат да го направат кредитот поскап.

Четвртата опција е да земете кредит од приватен кредитен давател. Овие кредитни даватели обично имаат помалку строги услови за одобрување на кредити и можат да ви помогнат да го добиете кредитот што ви е потребен.

Меѓутоа, треба да бидете внимателни кога земате кредит од приватен кредитен давател, бидејќи може да има скриени услови и ризици.

Во секој случај, кога земате кредит со лошо цкр, треба да бидете внимателни и да го проучите кредитниот договор пред да го потпишете. Треба да знаете точно колку ќе плаќате за кредитот и какви услови има. Ако не сте сигурни, консултирајте се со кредитен советник или адвокат.

Во следниот одломок ќе ги разгледаме начините за подобрување на цкр и како тоа може да ви помогне да добиете помош при кредит со лошо цкр.

Како да подобрите својот цкр и да добиете помош за кредит?

Ако имате лошо цкр, може да биде тешко да добиете кредит. Но, има начини да го подобрите својот цкр и да добиете помош при кредит со лошо цкр. Првата ствар која треба да ја направите е да го проверите својот цкр и да го разберете што го прави лош. Можете да го направите бесплатно преку интернет или да се обратите до кредитен биро.

Кога ќе го знаете својот цкр, следниот чекор е да го подобрите.

Еден начин да го подобрите цкр е да ги платите сите свои рачуни на време. Ова вклучува кредитни картички, кредити, рачуни за мобилни телефони и интернет, и други. Ако не можете да ги платите сите свои рачуни на време, обидете се да ги платите што е можно побрзо.

Друг начин да го подобрите својот цкр е да го намалите својот долг. Ако имате многу долгови, тоа може да го направи вашиот цкр уште полош.

Затоа, обидете се да ги намалите своите долгови што е можно побрзо. Можете да го направите тоа со плаќање на повеќе од минималната месечна рата или со преговарање за намалување на долгот.

Трет начин да го подобрите својот цкр е да го зголемите својот кредитен лимит. Ако имате кредитна картичка со ниска лимита, обидете се да го зголемите лимитот. Ова може да го подобри вашиот цкр, бидејќи ќе имате повеќе кредитен лимит на располагање.

Четвртиот начин да го подобрите својот цкр е да го избегнувате прекумерното преземање на кредити.

Ако земате прекумерно многу кредити, тоа може да го направи вашиот цкр уште полош. Затоа, обидете се да земате само она што ви е потребно и да го плаќате на време.

Во секој случај, кога го подобрувате својот цкр, треба да бидете внимателни и да го проучите својот цкр доколку имате лошо цкр. Треба да знаете точно што го прави лош и да го направите се што е можно да го подобрите. Кога ќе го подобрите својот цкр, ќе имате повеќе опции за помош при кредит со лошо цкр.

Во следниот одломок ќе ги разгледаме начините за подобрување на цкр и како тоа може да ви помогне да добиете помош при кредит со лошо цкр.

         
Оценка: 4.5 / 5 (420 oценка)

Home » Помощ за кредит с лошо цкр