Сума на заема

400 € (3.013,80 kn) 4800 € (36.165,60 kn)

Срок на заема

2 месец 12 месеца
Планирано време за изплащане : утре 04.10.2023 u 08:30


Пример: За сумa 400 лв. и срок на погасяване 3 месеца, лихва по заема 26,96 лв. (6,74%). ГПР 49,03%. Обща сума за връщане 426,96 лв. при избор на личен гарант.
Максимум ГПР :49.11% Минимален срок: 3 месеца Максимален срок: 12 месецa.
Очакваното време за плащане е ориентировъчно и зависи от различни фактори, например дали имате сметка в същата банка като вашия кредитор, дали сте изпратили незабавно цялата необходима документация и т.н.

Уникредит лизинг автомобили

Уникредит лизинг автомобили – како да изберете најдобрата опција за вас?

Уникредит лизинг е еден од најголемите лизинг компании во Европа, со богато искуство во областа на лизингот на автомобили. Со Уникредит лизинг автомобили, можете да го купите автомобилот кој го сакате, без да го купувате целосно.

Ова е одлична опција за луѓе кои сакаат да имаат нов автомобил, но не можат да го купат целосно.

Кога ќе го одберете автомобилот кој го сакате, следниот чекор е да одберете најдобрата опција за вас. Прво, треба да одредите колку пари можете да платите месечно за лизингот на автомобилот. Тоа ќе ви помогне да одберете правилната опција за лизинг.

Со Уникредит лизинг автомобили, можете да изберете помеѓу фиксна или променлива камата.

Фиксната камата е идеална за луѓе кои сакаат да знаат точно колку пари ќе плаќаат месечно за лизингот на автомобилот. Променливата камата, пак, може да биде погодна за луѓе кои сакаат да имаат поголема флексибилност со својата лизинг опција.

Друг аспект кој треба да го разгледате е колку долго сакате да го лизингувате автомобилот.

Можете да изберете период от 12 до 84 месеца с нашите автомобилни лизинг услуги. Важно е да знаете дека подолгиот период на лизинг значи помалку месечни рати, но и поголема вкупна цена на автомобилот.

Когато изберете най-добрата опция за вас, следващата стъпка е да кандидатствате за лизинг на автомобили от Уникредит. За да го направите тоа, треба да ја пополните апликацијата за лизинг и да ја испратите со потребните документи. Потоа, ќе бидете контактирани од страна на Уникредит лизинг за да ја завршите процедурата.

В следващия параграф ще разгледаме предимствата и недостатъците на лизинг за автомобили, за да можете да решите дали това е правилната опция за вас.

Како да се кандидатирате за Уникредит лизинг автомобили?

Кандидирањето за Уникредит лизинг автомобили е многу лесно и едноставно. Прво, треба да го изберете автомобилот кој го сакате.

Потоа, треба да ја пополните апликацијата за лизинг и да ја испратите со потребните документи. Овие документи вклучуваат лична карта, доказ за доходи и доказ за резиденција.

Кога ќе ги испратите сите потребни документи, процесот на одобрување на лизингот може да потрае неколку дена. Потоа, ќе бидете контактирани од страна на Уникредит лизинг за да ја завршите процедурата.

Важно е да знаете дека има одредени критериуми кои треба да ги исполните за да можете да кандидатирате за Уникредит лизинг автомобили.

Тие вклучуваат старост од 18 години, редовни доходи и доказ за резиденција. Ако ги исполнувате овие критериуми, тогаш сте пригодни за лизинг на автомобили од Уникредит.

Една од големите предности на лизинг на автомобили е дека можете да го купите автомобилот кој го сакате, без да морате да го купувате целосно, со помош на финансиска компанија.

Ова значи дека нема да го имате автомобилот како своја сопственост, но ќе можете да го користите и да плаќате месечни рати за лизингот.

Едно от предимствата на лизинг на автомобили от Уникредит е, че можете да изберете период на лизинг, който отговаря на вашите нужди и финансови възможности. Овој период може да биде од 12 до 84 месеци, во зависност од вашите потреби.

Все пак, както и при всяка финансова услуга, лизинг на автомобили от Уникредит има своите недостатъци. Еден од нив е дека месечните рати може да бидат поголеми од ратите за обичен кредит. Овој недостаток е поради тоа што лизингот на автомобилот вклучува и разни трошоци, како што се трошоци за осигурување и одржување на автомобилот.

В следващия параграф ще разгледаме подробно предимствата и недостатъците на лизинг автомобили, за да можете да вземете решение дали това е правилната опция за вас.

Предности и недостатоци на Уникредит лизинг автомобили – што треба да знаете?

Уникредит лизинг автомобили е една од најпопуларните опции за финансирање на автомобили во Бугарија. Оваа услуга ви овозможува да го купите автомобилот кој го сакате, без да морате да го купувате целосно.

Со оваа услуга, можете да плаќате месечни рати за лизингот на автомобилот, во период од 12 до 84 месеци.

Една од големите предности на Уникредит лизинг автомобили е дека можете да ја изберете најдобрата опција за вас. Можете да изберете помеѓу фиксна или променлива камата, како и период на лизинг, кој одговара на вашите потреби и финансиски възможности.

От друга страна, има и няколко недостатъка на лизинга на автомобили на Уникредит. Еден од нив е дека месечните рати може да бидат поголеми од ратите за обичен кредит.

Овој недостаток е поради тоа што лизингот на автомобилот вклучува и разни трошоци, како што се трошоци за осигурување и одржување на автомобилот.

Все още има много предимства при лизинг на автомобили с Уникредит. Една од нив е дека можете да го купите автомобилот кој го сакате, без да морате да го купувате целосно.

Ова ви овозможува да го користите автомобилот и да плаќате месечни рати, без да потрошувате големи суми на пари одеднаш.

Едно от предимствата на лизинг автомобили при Уникредит е, че можете да изберете период на лизинг, който отговаря на вашите нужди и финансови възможности. Ова ви овозможува да го планирате вашиот буџет и да го изберете најдобриот период на лизинг за вас.

Когато става дума за недостатъците на автомобилите под наем на Уникредит, един от тях е, че не можете да смените автомобила, докато не приключи периода на наема. Ова може да биде проблем, особено ако се случи нешто со автомобилот, или ако вашите потреби се променат.

Все пак, преди да се решите за лизинг на автомобили, трябва да разгледате всички предимства и недостатъци на тази услуга. Со правилното планирање и избор на опција, лизингот на автомобил од Уникредит може да биде одлична опција за вас.

         
Оценка: 4.7 / 5 (332 oценка)

Home » Уникредит лизинг автомобили