Сума на заема

400 € 4800 €

Срок на заема

2 месец 12 месеца
Планирано време за изплащане : Днес в 16:56


Пример: За сумa 400 лв. и срок на погасяване 3 месеца, лихва по заема 26,96 лв. (6,74%). ГПР 49,03%. Обща сума за връщане 426,96 лв. при избор на личен гарант.
Максимум ГПР :49.11% Минимален срок: 3 месеца Максимален срок: 12 месецa.
Очакваното време за плащане е ориентировъчно и зависи от различни фактори, например дали имате сметка в същата банка като вашия кредитор, дали сте изпратили незабавно цялата необходима документация и т.н.

Българска народна банка

Историја на Българска народна банка

Българска народна банка е основана 25. јула 1879. године, као прва банка у Бугарској.

Основана је у време када је Бугарска била млада држава, која је тражила начине да утврди своју економију и финансијску стабилност. У почетку, Българска народна банка је имала мало капитала и мало кредитних ресурса, али је ускоро почела да се развија и да постаје важан играч у бугарској економији.

У периоду од 1879. до 1944. През годините, една банка в България е играла важна роля в развитието на икономиката на страната.

Банка је имала важну улогу у финансирању инфраструктурних пројеката, као што су железнице, путеви и мостови. Такође, банка је била одговорна за издавање новца и контролу инфлације у земљи.

След Втората световна война, институцията, отговаряща за финансовата стабилност на България, претърпя значителни промени. У периоду од 1944.

до 1989. године, банка је била под контролом комунистичке владе, што је довело до значајних промена у начину на који је банка функционисала. У овом периоду, банка је била одговорна за финансирање индустријских пројеката и развоја земље.

След свалянето на комунизма, националната банка на България претърпя реформи, които имаха за цел да я направят по-съвременна и ефективна. Днес България има независима институция, която контролира инфлацията, финансира икономиката и поддържа стабилността на банковата система в страната.

Функције Българска народна банка

Функције Българска народна банка су многобројне и разноврсне. Она је одговорна за контролу инфлације у земљи, финансирање икономике и поддржавање стабилности банковног система.

Једна од најважнијих функција Българска народна банка је контрола инфлације. Банка користи различите монетарне политике, као што су повећање или смањење каматних стопа, да би контролисала инфлацију. Овај процес је важан за стабилност економије и заштиту куповне моћи грађана.

Институција која игра важну улогу у финансирању икономике је такође присутна у Бугарској.

Банка пружа кредите и финансира пројекте који су од важности за развој земље. Овај процес је важан за стимулисање раста икономије и за подршку малим и средњим предузећима.

Поддржавање стабилности банковског система је такође једна од функција на националната банка на Бугарска.

Банка пружа надзор и регулише банковни систем, што је важно за заштиту депозита грађана и за одржавање стабилности банковног система у земљи.

Една друга значајна функција на националната банка на България е контролата на валутния курс. Банка контролише курс лева у односу на друге валуте, што је важно за стабилност економије и заштиту куповне моћи грађана.

Като централна банка, институцията има важна роля в международните финансови отношения. Банка сарађује са другим централним банкама и међународним институцијама, као што је Међународни валутни фонд, да би подржала стабилност светске економије.

Кратко казано, функциите на националната банка са от съществено значение за стабилността на икономиката и защитата на покупателната способност на гражданите. Банка има важну улогу у контроли инфлације, финансирању икономике, поддржавању стабилности банковног система, контроли курса валуте и у међународним финансијским односима.

Савремени изазови за Българска народна банка

Савремени изазови за Българска народна банка су многобројни и разноврсни. Један од највећих изазова је борба против криминалних активности у банковном систему.

Банка мора да се бори против прања новца, финансирања тероризма и других криминалних активности. Овај процес је важан за заштиту банковног система и заштиту куповне моћи грађана.

Један од других изазова за Българска народна банка је присутност нових технологија у банковном систему. Банка мора да се прилагоди новим технологијама, као што су мобилно банкарство и електронско плаћање, да би задржала конкурентну предност у банковном сектору.

Овај процес је важан за подршку куповној моћи грађана и за стимулисање раста икономије.

Едно от другите предизвикателства за националната банка на България е контролът върху крипто-валутите. Крипто-валуте су нови облици валуте који су се појавили у последњих годинама.

Банка мора да контролише ове нове облике валуте да би заштитила банковни систем и куповну моћ грађана.

Едно от другите предизвикателства за националната банка на България е контролът върху финансовите технологии. Финансијске технологије, као што су блокчејн и финтех, могу да промене начин на који банковни систем функционише. Банка мора да се прилагоди овим новим технологијама да би задржала конкурентну предност у банковном сектору.

Съвременните предизвикателства пред националната банка на България включват борба срещу криминални дейности в банковата система, наличието на нови технологии в банковата система, контрол на крипто-валути и финансови технологии. Банка мора да се прилагоди овим изазовима да би задржала конкурентну предност у банковном сектору и заштитила куповну моћ грађана.

         
Оценка: 4.5 / 5 (259 oценка)

Home » Българска народна банка