Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:33
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit u švicarcima

Što je kredit u švicarcima i kako funkcionira?

Kredit u švicarcima je poseban oblik kreditiranja koji se temelji na valutnoj klauzuli u kojoj je glavnica kredita denominirana u švicarskim francima. Ova vrsta kredita zapravo predstavlja kombinaciju valutnog i kamatnog rizika, što znači da su rizici kod takvog kreditiranja veći nego kod tradicionalnih kredita denominiranih u kunama.

Kako funkcionira kredit u švicarcima? Kada se uzima ovaj tip kredita, glavnica se isplaćuje u švicarskim francima, a otplata kredita se vrši u kunama. Kamatna stopa za ovaj tip kredita se računa na temelju švicarskog referentnog kamatnog indeksa, što znači da se ona mijenja s vremenom.

To znači da će rata kredita također varirati, ovisno o promjenama te kamatne stope.

Krediti u švicarcima su u Hrvatskoj bili popularni u razdoblju od 2005. do 2008. godine, kada su banke masovno nudile ovaj tip kredita s niskim kamatama.

Međutim, kasnije se ispostavilo da su kamatne stope počele rasti, što je dovelo do toga da su rate kredita postale nepodnošljive za mnoge građane. Velika fluktuacija tečaja švicarskog franka također je dodatno otežala situaciju, jer su se rate kredita u kunama povećavale zbog jačanja franka u odnosu na kunu.

Krediti u švicarcima su utjecali na mnoge hrvatske građane na različite načine. Mnogi su se suočili s rastućim ratama kredita i teškoćama u otplati, što je dovelo do toga da su se našli u dugovima.

Neki su bili prisiljeni prodati svoje nekretnine kako bi vratili kredit, dok su drugi bili prisiljeni iseliti se iz svojih domova. Mnogi su se obratili sudovima i regulatornim tijelima u nadi da će pronaći rješenja za svoje probleme.

Uzimanje kredita u švicarcima može biti velik financijski rizik za građane, jer su kamatne stope i tečaj franka promjenjivi i nepredvidivi. Stoga je važno pažljivo razmotriti ovu opciju i biti svjestan mogućih rizika.

Kako su krediti u švicarcima utjecali na hrvatske građane?

Krediti u švicarcima su utjecali na mnoge hrvatske građane, jer su se mnogi od njih našli u teškoj financijskoj situaciji zbog teške otplatne sheme ovih kredita. Krediti u švicarcima su doveli do toga da su mnogi građani u dugovima, a neki su bili prisiljeni prodati svoje nekretnine kako bi vratili kredit. Također, neki su bili prisiljeni iseliti se iz svojih domova jer nisu bili u mogućnosti plaćati rate kredita.

Najveći problem s kreditima u švicarcima bio je valutni rizik.

Ovaj rizik proizlazi iz činjenice da se kredit isplaćuje u švicarskim francima, a otplata kredita se vrši u kunama. S obzirom na to da su kamatne stope promjenjive i nepredvidive, tečaj franka se neprestano mijenja, što utječe na visinu rate kredita. Također, fluktuacije tečaja švicarskog franka su vrlo velike, što je dodatno otežalo situaciju.

Krediti u švicarcima su bili popularni u Hrvatskoj u razdoblju od 2005. do 2008.

godine. Tada su banke masovno nudile ovaj tip kredita s niskim kamatama. Međutim, kasnije se ispostavilo da su kamatne stope počele rasti, što je dovelo do toga da su rate kredita postale sve veće za građane koji su ih uzeli.

Kao odgovor na situaciju s kreditima u švicarcima, mnogi građani su se obratili sudovima i regulatornim tijelima u nadi da će pronaći rješenja za svoje probleme.

Osim toga, neki su se odlučili za refinanciranje kredita, dok su drugi tražili novčanu pomoć od obitelji ili prijatelja.

Krediti u švicarcima su utjecali ne samo na pojedince, već i na cijelo gospodarstvo. Naime, zbog visokog broja građana koji su se našli u dugovima zbog kredita u švicarcima, banke su bile prisiljene povećati rezerve za pokrivanje eventualnih gubitaka. Također, problemi s ovim kreditima su se odrazili na tržište nekretnina, jer su mnogi građani bili prisiljeni prodati svoje nekretnine kako bi vratili kredit.

Zbog svega navedenog, krediti u švicarcima su postali predmet javne rasprave i regulatorni organi su se uključili u rješavanje ovog problema. Različite mjere su poduzete kako bi se pomoglo građanima u otplati ovih kredita, a u konačnici su neki građani uspjeli riješiti ovaj problem, dok su drugi i dalje u dugovima.

Kako se riješiti kredita u švicarcima i koje su mogućnosti refinanciranja?

Krediti u švicarcima su predstavljali veliki financijski rizik za mnoge građane, a kako je vrijeme odmicalo, postajalo je sve teže otplaćivati ove kredite. Mnogi građani su tražili rješenja kako bi se oslobodili ovih kredita i pronašli su razne mogućnosti za refinanciranje.

Jedna od opcija za rješavanje problema s kreditima u švicarcima je refinanciranje kredita u kunama. Ovaj proces uključuje uzimanje novog kredita u kunama, koji se koristi za vraćanje starog kredita u švicarcima.

Na taj način se eliminira valutni rizik i kamatna stopa postaje fiksna. To znači da se rata kredita neće mijenjati tijekom vremena, što olakšava planiranje budućih financijskih obveza.

Druga opcija za rješavanje problema s kreditima u švicarcima je konverzija kredita u kune, što se također naziva i pretvaranje kredita u švicarcima u kune. Ovaj proces uključuje promjenu valutne klauzule u kreditu, tako da se glavnica i kamatna stopa računaju u kunama. Time se eliminira valutni rizik, ali se kamatna stopa i dalje može mijenjati.

Ipak, ova opcija može biti korisna za građane koji ne žele uzimati novi kredit, već žele zadržati stari.

Treća opcija za rješavanje problema s kreditima u švicarcima je nagodba s bankom. Ova opcija uključuje pregovore s bankom o novim uvjetima otplate kredita, uključujući kamatnu stopu, datum dospijeća i visinu mjesečnih rata. Nagodba s bankom je korisna za građane koji ne mogu otplaćivati postojeći kredit, ali ne žele uzimati novi kredit ili konvertirati postojeći.

Kada se radi o refinanciranju kredita u švicarcima, važno je napomenuti da to nije uvijek najbolja opcija.

Na primjer, ako je netko u dugovima zbog prekomjernog trošenja, refinanciranje kredita neće riješiti temeljni problem. Također, refinanciranje kredita može zahtijevati dodatne troškove kao što su naknade za prijevremenu otplatu kredita.

U konačnici, građani koji su se našli u dugovima zbog kredita u švicarcima trebaju pažljivo razmotriti sve opcije prije nego što donesu odluku o rješavanju problema. Refinanciranje kredita može biti korisno za neke, dok će drugi možda radije odabrati konverziju kredita ili nagodbu s bankom. Važno je biti upoznat s vlastitim financijskim mogućnostima i potrebama kako bi se pronašlo najbolje rješenje za osobne financijske probleme.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (202 ocjena)

Home » Kredit u švicarcima