Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:20
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako platiti i zatvoriti ovrhu?

Kako platiti i zatvoriti ovrhu?

Ovršni postupak ili ovrha je postupak u kojem ovrhovoditelj (fizička ili pravna osoba), uz pomoć suda ili javnog bilježnika, prisilno ostvaruje naplatu svojih dugovanja. Zbog neučinkovitosti naplate, prije nekoliko godina od banaka je preuzela Financijska agencija. Broj blokiranih građana svakim je danom sve veći, a dugovi su najviši u najrazvijenijim županijama. Blokade i ovrhe nisu rezervirane samo za siromašnije dijelove zemlje, već se i ljudi koji zarađuju redovito zadužuju zbog nemogućosti plaćanja osnovnih životnih troškova. Svi ti građani u jednom su si trenutku postavili pitanje „kako platiti i zatvoriti ovrhu?“.

Građani čiji su tekući računi provođenje ovrha nad novčanim sredstvima pod ovrhom ne mogu doći do svojih novčanih sredstava. Blokirani su sve dok ne podmire svoja dugovanja. A samo u Hrvatskoj takvih ima više od 300 tisuća s time da se procijenjuje da je 1,4 posto dužnika odgovorno za više od polovice svih dugovanja koja čekaju na naplatu.

Tko sve može izvršiti ovrhu?

Provođenje ovrha nad novčanim sredstvima provodi Financijska agencija, ali ovrhu može pokrenuti bilo koja fizička ili pravna osoba koja za to ima osnove. Ako niste platili na vrijeme račun, kaznu za parkiranje ili ratu za stambeni kredit, tada tvrtka ili banka šalje obavijest Financijskoj agenciji da blokira tekući račun. Novac se tada prebacuje na račun onoga tko je ovrhu pokrenuo.

Što sve može biti predmet ovrhe, a što je izuzeto?

Predmetom ovrhe može biti sva ovršenikova imovina, a to uključuje plaću, nekretnine, pokretnine, dionice pa čak udjele u trgovačkim društvima. Može se ovršiti sve osim one imovine koja je zakonom izuzeta od ovrhe. Od ovrhe su izuzete invalidnine, naknade socijalne skrbi i one koju primaju privremeno nezaposleni, zatim dječji doplatak, rodiljne i roditeljske potpore te stipendije i pomoći učenicima i studentima. Ovrha se ne može provesti nad nakadnom koja je izdana zbog štete nastale narušavanjem zdravlja ili gubitka radne sposobnosti.

Što sve podrazumijeva zaštićeni račun?

Od ovrhe je izuzet i iznos od tri četvrtine neto plaće ili takozvani zaštićeni račun, dok se jedna četvrtina može plijeniti. Ta četvrtina služi za naplaćivanje potraživanja ovrhovoditelja. Za primanja koja su po zakonu izuzeta od ovrhe potrebno je Financijskoj agenciji predati zahtjev za otvaranje zaštićenog računa.. Nije ga moguće otvoriti unaprijed već tek nakon što je Financijska agencija zaprimila rješenje o ovrsi. Zaštićeni račun kako mu samo ime govori omogućuje raspolaganje novcem bez ograničenja. Taj je dio namijenjen podmirenju osnovnih troškova života, a banke ne naplaćuju naknadu za otvaranje, vođenje i zatvaranje zaštićenog računa. Kad se plate dugovi i zatvori ovrha, Fini treba podnijeti zahtjev da se isti zatvori.

Kako platiti i zatvoriti ovrhu?

Svaki građanin koji se našao u blokadi prije ili kasnije postavio si je pitanje „kako platiti i zatvoriti ovrhu?“.  S ovrhovoditeljem možete pokušati dogovoriti otplatni plan u mjesečnim ratama, ali u osnovi se dug naplaćuje u cijelosti. Ako na računu nemate dovoljno novaca tada će ovrha ostati nad tekućim računom dok se dug u cijelosti ne otplati. Ovrha se povlači onda kada je cijeli dug otplaćen prema fizičkoj ili pravnoj osobi koja je nad vašim računom izvršila ovrhu.

Koja sve rješenja za zatvaranje ovrha nude kreditne kuće

Kako platiti i zatvoriti ovrhu? – pitanje je to koje su proizvodima iz svog portfolija riješile kreditne kuće. One su osmislile posebne kredite, zajmove i pozajmice za prezadužene i blokirane građane. Radi se o manjim iznosima koji brzo mogu podmiriti dugovanja, a ne vezuje ih zalog. To znači da nije potrebno zalagati pokretnu ili nepokretnu imovinu u zamjenu za kredit, zajam ili pozajmicu. Umjesto davanja zaloga, klijent se obavezuje ugovorom da će vratiti posuđenu svotu novca uz fiksnu ili promijenjivu kamatnu stopu, ovisno o kakvim je uvjetima riječ.

Kod kreditnih kuće kompletna prijava ide isključivo preko interneta. Dokumentaciju nije potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika ni kod poslodavca čim se skraćuje sam postupak od apliciranja do odobrenja zahtjeva, što je osobito bitno i hitnim situacijama poput naplate dugova. Od dokumetacije potrebno je osim ugovora podnijeti presliku osobne iskaznice i tekućeg računa. Ako je iznos manji od 400 EUR onda su u osnovi dovoljni navedeni dokumenti, a ako pak iznos premašuje tu svotu, potrebno je priložiti i bankovni izvadak te platnu ili mirovinski listu. Krediti, zajmovi i pozajmice za blokirane i ovršene isplaćuju se direktno na tekući račun tražitelja i u samo 15 minuta otkad je zahtjev podnijet. Najdulji rok za isplatu je 24sata je od podnošenja zahtjeva što je izuzetno bitno u situacijama kad se pitate „kako platiti i zatvoriti ovrhu?“.

Krediti, zajmovi i pozajmice isplaćuju se u manjim svotama tako da ih pravilnim raspolaganjem novca, klijenti mogu vratiti tijekom kratkog plana otplate.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (371 ocjena)

Home » Kako platiti i zatvoriti ovrhu?