Koji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:08
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit bez kreditne sposobnosti

Zašto kredit bez kreditne sposobnosti

Rijetko koji građanin Hrvatske danas nema dugova. Vremena su takva da se jedva krpa kraj s krajem i više se gotovo ništa ne može ostaviti za crne dane. O kreditima je u takvim situacijama teško i pomišljati prvenstveno zato što banke nisu blagonaklone klijentima koji iza sebe vuku repove. Čak i najmanji dug od svega nekoliko kuna ruši njihovu kreditnu sposobnost te ih onemogućava da uzmu pozajmicu, zajam ili brzi kredit od banke. Zato su primoreni tražiti kredit bez kreditne sposobnosti!

No što se krije zapravo iza pojma kreditna sposobnost? Svi smo to više manje manji čuli, ali ne možemo sa sigurnošću kazati o čemu se radi. Kreditna sposobnost podrazumijeva vjerojatnost da je klijent u mogućnosti podmiriti svoja dugovanja u dogovorenom roku. Riječ je o ocjeni svake pojedine kreditne institucije koja određuje može li potencijalni korisnik kredita preuzeti obvezu redovitog plaćanja mjesečnog anuiteta ili rate za iznos kredita.

Ona ovisi o različitim faktorima, a ključne informacije za procjenu kreditne sposobnosti jesu iznos stalnih mjesečnih primanja što uključuje i iznos neopterećenog dijela mjesečnih primanja, iznosi različitih oblika štednje i udjela u investicijskim fondovima i iznos trenutačne zaduženosti. Osim toga utvrđuje se bonitet odnosno mogućnosti dobivanja kredita i procjenu vrijednosti da ga zajedno s kamatama otplati u unaprijed ugovorenom roku. Na konačnu odluku o prihvatljivosti kreditne sposobnosti može utjecati i je li tražitelj kredita klijent banke u kojoj traži kredit ili ne.

Kreditna sposobnost ne može bez HROK-a

Banke redovito provjeravaju kreditnu sposobnost klijenta i tražitelja kredita. Koriste se informacijama koje im je na uvid dao sam tražitelj kredita, ali i podacima iz kreditnog registra ili HROK-a.  Kreditno izvješće HROK-a sadrži podatke o kreditnim zaduženjima, o redovitosti otplate postojećih obveza, instrumentima osiguranja, potencijalnim obvezama na ime jamca ili sudužnika i slično.

Pritom se u obzir uzimaju redovna primanja klijenta, poslodavac kod kojeg je klijent zaposlen, vrstu zaposlenja, odnosno je li klijent zaposlen na određeno ili neodređeno vrijeme. Jednako tako pazi se na to podmiruje li klijent redovito svoja već postojeća dugovanja, ima li već status jamca ili sudužnika i koliko osoba klijent uzdržava.

Kredit bez kreditne sposobnosti za radnike i umirovljenike

Banke provjeravaju kreditnu sposobnost čak i za najmanje iznose, dok kreditnim kućama to ne igra ulogu i zato klijent može zatražiti kredit bez kreditne sposobnosti. One su prepoznale kretanje na tržištu kao činjenicu da ima sve više ljudi koji zbog svega nekoliko kuna duga ne mogu zatražiti kredit. Građani se sve više pitaju gdje dobiti pozajmicu ili kredit bez kreditne sposobnosti. Kreditne kuće ne provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata i izdaju kredit bez kreditne sposobnosti. Najvažnije je prilikom podnošenja zahtjeva samo da klijent ima redovna primanja i da uredno podmiruje svoja dugovanja.

Prilikom ugovaranja kredita bez kreditne sposobnosti potrebno je uz ugovor koji se skida s internetskih stranica kreditnih kuća, priložiti presliku osobne iskaznice i tekućeg računa. Ovi su osnovni dokumenti potrebni, ukoliko klijent traži kredit bez kreditne sposobnosti do iznosa od 3000 kuna. Ako je iznos veći od toga, potrebno je priložiti uza sve navedeno i bankovni izvadak te platne liste za posljednje tri plaće ili za mirovinu.

Samim time to znači da i umirovljenici mogu zatražiti kredit bez kreditne sposobnosti. A to vrijedi i za one s inozemnom mirovinom. Najvažnije je da uredno podmiruju svoja dugovanja i primaju mirovinu.

Kako odabrati najbolju kreditnu kuću za kredit bez kreditne sposobnosti

Kod odabira kreditne kuće valja imati na umu da nemaju sve kreditne kuće isti kredit bez kreditne sposobnosti te odobrenje za rad odobreno od strane Hrvatske narodne banke. To bi potencijalno moglo rezultirati problemima jer takve kreditne kuće posluju bez potpisivanja ugovora i isplatom novca na ruke čime se ostavlja prostor za mimoilaženje zakona. Stoga prije nego li ugovorite kredit bez kreditne sposobnosti, istražite što koja kreditna kuća nudi i posluje li unutar zakona Republike Hrvatske.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (630 ocjena)

Home » Kredit bez kreditne sposobnosti