Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator opcija je koju banke i druge financijske ustanove nude svojim klijentima kako bi sami izračunali trošak kredita. Sam kreditni kalkulator je informativnog karaktera, ali pomaže klijentima da iz udobnosti vlastitog doma i u samo nekoliko klikova mišem izrade svoj plan otplate kredita. Tako mogu vidjeti za koju svotu doista mogu tražiti od banke. Putem kreditnog kalkulatora izračunava se efektivna kamatna stopa odnosno stvarni troška kredita. Kreditni kalkulator omogućava i izračun otplatne tablice čija je svrha korisniku pomoći u planiranju budućih rata čime se puno jednostavnije mogu zatražiti krediti za zatvaranje obveza.

Kreditni kalkulator i efektivna kamatna stopa

Efektivna kamatna stopa jedan je od najvažnijih kriterija prilikom procjene isplativosti kredita jer puno preciznije izražava pravu vrijednost kredita nego nominalna kamatna stopa. Ona pokazuje koliku će novca klijent, odnosno korisnik kredita, vratiti banci ili drugoj financijskoj ustanovi. Efektivna kamatna stopa, osim što uključuje nominalnu kamatnu stopu, uključuje sve provizije i naknade koje se banci ili financijskoj ustanovi plaćaju za odobrenje kredita.

Efektivna kamatna stopa ne uključuje sve druge naknade koje su potrebne za odobrenje kredita, a nastaju izvan banke ili financijske ustanove. To su na primjer troškovi javnog bilježnika i police životnih osiguranja koje su najčešće potrebne kod apliciranja za stambene kredite.

Izračunaj otplatni plan kroz kreditni kalkulator

Otplatni plan jest plan plaćanja kredita tijekom određenog razdoblja. Najčešće se prikazuje u obliku rata ili anuiteta. Otplata u ratama je najčešće povoljnija opcija za klijenta zato što se s tim načinom vraćanja kredita plaća niža ukupna kamata u odnosu na ukupnu kamatu kod otplate u anuitetima. No, takav način otplate u osnovi zahtijeva veću kreditnu sposobnost s obzirom na to da su početne rate značajno veće u odnosu na anuitete.

Anuiteti se odnose na jednake iznose tijekom cijelog razdoblja otplate, a unutar tih iznosa tijekom vremena mijenja se odnos udjela glavnice i kamata.

Kakvi sve kreditni kalkulatori postoje

Kreditni kalkulator dijeli se na stambeni kalkulator, kalkulator za vozila, kalkulator štednje i kalkulator iznosa kredita.

Stambeni kalkulator

Kalkulator stambenog kredita omogućava procjenu najvišeg iznosa kredita koji klijent može podignuti na temelju unosa neto dohotka i troškova postojećih kredita, ako ih naravno, ima. On izračunava procijenjenu efektivnu kamatnu stopu i mjesečne obroke za otplatu stambenog kredita odnosno anuitete. Iznos ovisi o tome hoće li klijent koristiti sudužnika i/ili jamca ili će stambeni kredit podići sam.

Kalkulator za vozila

Ovaj kalkulator za vozila radi na istom principu kao i stambeni kalkulator. Najčešće zahtjeva unos samog željenog iznosa, nominalnu kamatnu stopu, osiguranje, naknadu i učešće ako postoje troškovi osiguranja. Na temelju toga kalkulator izbacuje mjesečni iznos kredita i otplatni plan koji klijentu omogućuje lakše planiranje i kupovinu motornog vozila.

Kalkulator štednje

Kalkulator štednje omogućuje izračun kamate na oročenu štednju. Osim toga, neki od kalkulatora omogućavaju uvid u stanje zarađenih kamata.

Kalkulator iznosa kredita

Ova vrsta kreditnog kalkulatora omogućava brzu procjenu vlastite kreditne sposobnosti. Postoje dvije opcije, samostalno apliciranje za kredit ili uz pomoć sudužnika odnosno jamca. Ovisno o tome ovisi i visina kredita. U kreditni kalkulator potrebno je upisati vlastita primanja i primanja osobe koja će biti sudužnik tj. jamac, broj godina otplate i kamatnu stopu. Temeljim tih podataka kalkulator izbacuje mjesečni anuitet i otplatni plan.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (601 ocjena)

Home » Kreditni kalkulator