Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti

Nedavni novinski napisi da je prosječna zagrebačka 1000 eura, uzburkali su javnost. Mnogi se ne slažu s tom tvrdnjom zato što su u sam prosjek uzete direktorske i menadžerske plaće. Vrlo je dobro poznato da trećina Hrvata živi na rubu siromaštva i jedva spaja kraj s krajem. Ne čudi stoga nimalo činjenica da raste potražnja za nenamjenskim kreditima. Najpopularnija je to vrsta kreditiranja koje spašava kućni budžet u teškim trenucima.

Nenamjenski krediti vs. Namjenski krediti

Nenamjenski krediti, kako im samo ime govori, nemaju točnu određenu namjenu. Tražitelj kredita ne mora novac utrošiti na uslugu ili stvar koju uvjetuje financijska institucija. To u prijevodu znači da novac može potrošiti na štogod želi. Najčešće se troši na putovanja, neplanirane svadbe, kućanske popravke i izvanredne zdravstvene usluge. Za razliku od nenamjenskih kredita, namjenski imaju uvjetovanu namjenu. Ukoliko se radi o auto kreditima, tražitelj ih mora iskoristiti za kupovinu automobila. Namjena je regulirana ugovorom pa samim time klijent podliježe penalima ukoliko prekrši odredbe ugovora.

Najveće prednosti nenamjenskih kredita

Nenamjenski krediti svoju popularnost duguju i kratkom roku otplate. Iako to na prvu ne zvuči privlačno, velik broj ljudi tvrdi kako im kratak rok otvara nove mogućnosti. Nenamjenske kredite brzo otplate, što znači da ih mogu ponovno zatražiti ako se javi potreba. Karakteriziraju ih manje svote novca zbog čega nisu potrebni instrumenti osiguranja što uvelike olakšava svima onima koji ne mogu pronaći sudužnika ili jamca.

Kamatne stope su nešto više nego kod namjenskih kredita, ali s obzirom da se radi o kraćem roku otplate, ukupan dug je puno manji pa ga kućni budžet lakše i podnese. Fleksibilnost koju pružaju nenamjenski krediti omogućuje rastezanje kućnog budžeta.

Kako do nenamjenskih kredita

Uvjeti za nenamjenske kredite razlikuju se financijskim institucijama. Kreditne kuće minimalizirale su dokumentaciju i zahtijevaju tek osobnu iskaznicu, karticu tekućeg računa te platne liste, dok su banke puno rigoroznije od toga. One se još uvijek oslanjaju ne kreditnu sposobnost klijenata zbog čega je velik broj njih već u startu isključen iz igre. Kreditna sposobnost osim visine primanja podrazumijeva i ukupnu zaduženost, vrstu ugovora o radu, stanje poslodavca i slično. Upravo ugovor na određeno vrijeme preko kojeg radi trećina Hrvata diskreditira mnoge u apliciranju za nenamjenske kredite.

Gotovinski krediti – najpopularnija varijanta nenamjenskih kredita

Najpopularnija varijanta nenamjenskih kredita su gotovinski krediti. U svojoj ih ponudi imaju i banke i kreditne kuće koje bilježe stalni rast potražnje za istima. No proces podnošenja zahtjeva za nenamjenskim kreditima uvelike se razlikuje.  Kreditne kuće cijeli proces od podnošenja zahtjeva do potpisivanja ugovora o posudbi obavljaju isključivo online putem, dok se kod banaka dio obrade događa u poslovnicama.  Tek su rijetke banke zakoračile u virtualni svijet online poslovanja.

Među nenamjenske kredite osim gotovinskih kredita spadaju i hipotekarni i lombardni krediti.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (313 ocjena)

Home » Nenamjenski krediti