Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kreditna sposobnost

Što je kreditna sposobnost i kako je izračunati?

Kreditna sposobnost je ključna komponenta u dobivanju kredita jer pokazuje koliko je vjerojatno da ćete moći vratiti posuđeni novac. Kreditna sposobnost se temelji na brojnim faktorima, uključujući plaću, dugove, povijest kredita i kreditni skor. Kreditni skor se obično koristi kao mjera kreditne sposobnosti i može se izračunati na različite načine, ovisno o agenciji koja ga izdaje.

Jedan od načina za izračunavanje kreditne sposobnosti je pomoću omjera duga i prihoda. Taj se omjer izračunava tako što se podijeli ukupni dug s godišnjom plaćom. Ovaj omjer pokazuje koliko je vaša ukupna zaduženost u usporedbi s prihodima. Najčešće se preporučuje da ovaj omjer ne bi trebao prelaziti 30 posto.

Drugi važan faktor koji se koristi za izračunavanje kreditne sposobnosti je povijest kredita. Povijest kredita uključuje informacije o vašim prethodnim kreditima, kao što su iznosi posuđenog novca, rokovi plaćanja i vaša dosadašnja povijest plaćanja. Ove informacije koriste se za izračunavanje vašeg kreditnog skora.

Kreditni skor se kreće od 300 do 850 bodova, a veći broj bodova pokazuje veću kreditnu sposobnost. Ako vaš kreditni skor prelazi 700 bodova, smatra se da imate dobru kreditnu sposobnost.

Bitno je naglasiti da vaša sposobnost za uzimanje kredita ne ovisi isključivo o vašem kreditnom skoru ili koliko zarađujete u odnosu na dugove. Kreditne agencije također uzimaju u obzir druge faktore, kao što su vaša stabilnost posla, prihodi iz drugih izvora i vrsta kredita koju želite dobiti.

Ukratko, vaša sposobnost vraćanja posuđenog novca mjeri se na druge načine. Ona se može izračunati pomoću različitih faktora, uključujući kreditni skor, omjer duga i prihoda te povijest kredita. Važno je imati dobru kreditnu sposobnost ako želite dobiti kredit s povoljnom kamatnom stopom i uvjetima.

Kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost?

Kreditna sposobnost igra ključnu ulogu u dobivanju kredita, ali i u poslovanju općenito. Stoga je važno znati kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost kako bi se povećala vjerojatnost dobivanja kredita ili drugih financijskih proizvoda. Ovdje su neke od najboljih praktičnih savjeta kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost.

1.

Redovito plaćajte svoje račune na vrijeme – neplatiše uvijek imaju lošu kreditnu sposobnost. Izbjegavajte kašnjenja i ne plaćajte račune na rate ili na minimum plaćanja. Ako ste propustili plaćati račune na vrijeme, odmah ih platite i nastojte ne propustiti plaćanje u budućnosti.

2. Smanjite svoj dug – omjer duga i prihoda jedan je od najvažnijih faktora kreditne sposobnosti. Ako ste previše zaduženi u odnosu na svoje prihode, vaša kreditna sposobnost će biti loša.

Pokušajte smanjiti svoje dugove, čak i ako to znači privremeno smanjenje troškova.

3. Ne otvarajte previše računa – previše kreditnih kartica i računa može naštetiti vašoj kreditnoj sposobnosti jer to može ukazivati na to da ste previše ovisni o kreditu. Održavajte samo one račune koje stvarno trebate.

4. Koristite svoje kreditne kartice odgovorno – kreditne kartice mogu pomoći u izgradnji kreditne sposobnosti, ali samo ako ih koristite odgovorno.

Ne trošite više nego što možete platiti, a uvijek plaćajte račune na vrijeme.

5. Diversificirajte svoje kredite – različiti oblici kredita, poput studentskog kredita, kredita za automobile i hipoteka, mogu pomoći u poboljšanju vaše kreditne sposobnosti. Imajući više vrsta kredita, možete pokazati da ste sposobni upravljati različitim vrstama financijskih proizvoda.

6. Pazite na svoj kreditni skor – redovito provjeravajte svoj kreditni skor kako biste znali gdje stojite i kako bi se mogli prilagoditi kako bi ga poboljšali.

Poboljšanje kreditne sposobnosti zahtijeva vremena i planiranja, ali to je ključno za dobivanje kredita i pristupa drugim financijskim proizvodima. Stoga je bitno usvojiti te savjete i raditi na poboljšanju svoje kreditne sposobnosti.

Kako loša kreditna sposobnost utječe na dobivanje kredita?

Loša kreditna sposobnost može biti velika zapreka za dobivanje novca. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, moguće je da nikada nećete moći dobiti kredit, hipoteku ili druge vrste financiranja. Ovdje su neki od načina na koje loša kreditna sposobnost može naštetiti vašim financijama i kako je poboljšati.

1. Izloženost visokim kamatnim stopama – ako imate lošu kreditnu sposobnost, banke će vam ponuditi kredit s većom kamatnom stopom kako bi pokrile svoje rizike.

To znači da ćete platiti više novca nego što biste inače platili za kredit.

2. Odbijen zahtjev za kreditom – ako imate lošu kreditnu sposobnost, banke će vjerojatno odbiti vaš zahtjev za kredit. To može biti frustrirajuće, posebno ako vam je kredit potreban za kupnju neke velike investicije, kao što je automobil ili nekretnina.

3. Visoke naknade – čak i ako vam banke ponude kredit, one će vjerojatno naplatiti visoke naknade i kazne ako kasnite s plaćanjem.

To može dovesti do dodatnih troškova i još većih dugova.

4. Loša kreditna povijest – ako imate povijest neplaćanja kredita, to može utjecati na vašu sposobnost dobivanja kredita u budućnosti. Vaša loša kreditna povijest može se zadržati u vašoj kreditnoj evidenciji dugi niz godina.

Srećom, postoje načini kojima možete unaprijediti svoje šanse za dobivanje kredita, čak i ako imate nepovoljnu kreditnu prošlost. Jedan od najboljih načina je redovito plaćanje računa na vrijeme i izbjegavanje kašnjenja s plaćanjem.

Također se preporučuje da smanjite svoje dugove, izbjegavajte otvaranje previše novih računa i diversificirate svoje kredite.

Ukoliko se ne uspijete popraviti financijsku situaciju, možda će vam biti potrebno razmotriti druge opcije za dobivanje novca, poput posuđivanja od obitelji i prijatelja ili traženja mikrokredita. Na kraju, bitno je da razumijete kako se loša financijska situacija može popraviti, no to zahtijeva strpljenje, planiranje i predanost. Poboljšanje kreditne sposobnosti nije nemoguće, stoga je potrebno raditi na tome kako bi se osigurala financijska stabilnost u budućnosti.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (400 ocjena)

Home » Kreditna sposobnost