Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita?

Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita?

Što znači osiguranje kredita?

Osiguranje kredita prema bankarskoj definiciji znači osiguranje od rizika i mogućeg nastanka istog. Navedena vrsta osiguranja se odnosi na otplatu kredita bez obzira da li je klijent i dalje kreditno sposoban ili ne. Ono se dobiva i određuje prema trenutnoj kreditnoj sposobnosti klijenta. Što sve uključuje navedena vrsta osiguranja? Zalaganje pokretnih stvari klijenata, zalaganje odabranih nekretnina ili nekretnine, rezervni fondovi u bankama. I dok je dobivanje kredita poprilično ozbiljna stvar, važno je naglasiti da se on ne mora osigurati, točnije, izbor je na vama da li želite dodatnu opciju osiguranja ili ne.

Banke su dužne svojim klijentima ponuditi opciju osiguranja, ali ne mogu ga nadmetnuti kao uvjet za ostvarivanje kredita. I dok su krediti česta tema, njihova dodatna sigurnost često pada u drugi plan. Kada se preporučuje osigurati kredit? Bilo koji kredit je dobro osigurati, premda se navedena opcija najviše iskorištava kod stambenih kredita. Savjete kako i zašto osigurati svoji kredit možete zatražiti kod bilo kojeg bankara ili financijskog stručnjaka. Da li je dobro osigurati svoji kredit? Odluka je na vama, no mnogi financijski stručnjaci smatraju kako je to pametna investicija za nepredvidljivu budućnost koja nas čeka.

Da li je pametno uzeti osiguranje kredita?

Mnogi klijenti se pitaju što im realno može donijeti njihovo osiguranje kredita? Ono prvenstveno donosi zaštitu od mnogobrojnih rizika, od kojih se najviše naglašava rizik za nemogućnost otplate kredita u budućnosti. Zašto je dobro razmotriti osiguranje kredita? Ono vam može donijeti sljedeće: Sigurnost pri otplati – Pružat će vam financijsku zaštitu te sigurnost dok otplaćujete svoji kredit. Povoljniji uvjeti kod kreditiranja – Prilikom osiguranja kredita možete ostvariti potpunu zaštitu kredita i možete ostvariti povoljnije premije. Veće i bolje pokriće – Širina samog pokrića osiguranja je raznovrsna, što znači da se ono može odabrati prema potrebi klijenta.

Također je važno napomenuti da će se ponuda osiguranja razlikovati od jedne banke do druge. Gdje sve klijent može primijeniti navedenu vrstu osiguranja? Ono se može primijeniti na sljedeće: Potrošačke i stambene kredite, nenamjenske i gotovinske kredite, ostale ponude poput zajmova i pozajmica. Mnogi krediti nude opciju osiguranja, važno je samo vidjeti da li vam ono odgovara. Da li samo banke nude navedenu vrstu osiguranja? Trenutno da. Ostale financijske institucije na tržištu ne nude dugoročno obvezivanje klijenata, što znači da ne postoji potreba za naknadnim osiguranjem.

Osiguranje kredita štiti vašu budućnost

Podizanje kredita nikako nije malena stavka, zapravo, ona pripada u važnije životne odluke. I dok ćemo kredit dobiti na temelju naše kreditne sposobnosti, moramo nekako znati da se ona može promijeniti s vremenom. Što to znači? Što ako u budućnosti izgubite posao ili vam se smanje prihodi, da li ste razmišljali kako bi ste otplaćivali kredit? Upravo vas u takvim scenarijima može spasiti osiguranje kredita. Osiguranje kredita će vam dati dodatnu dozu sigurnosti kod otplate, što znači da do zadnje rate ne morate brinuti da li ćete moći otplatiti kredit. Iako je ovakva vrsta osiguranja neobavezna u Hrvatskoj, potrebno je uzeti ga u obzir.

Da li se takva vrsta osiguranja može krojiti po želji klijenta i kredita? Da. Vaš osobni bankar vam je dužan na upit pokazati najbolju opciju osiguranja za vaš odabrani kredit. Osiguranja se mogu razlikovati prema trajanjima, prednostima, premijama, veličinama, karakteristikama ili paketima. U slučaju da vam navedeno zvuči privlačno i želite podići kredit koji će biti osiguran, tada je najbolje da istražite više opcija u više različitih banaka. Što ako možda već imate kredit i želite ga osigurati? Da li je to moguće? Naravno. Osiguranja se mogu tražiti i naknadno, prema ste tada dužni osobno otići u matičnu banku i napraviti promjenu vezanu za vaš trenutni kredit.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (607 ocjena)

Home » Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita?