Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit za gradnju kuće

Kako dobiti kredit za gradnju kuće?

Kredit za gradnju kuće je vrlo popularna opcija među onima koji žele izgraditi vlastiti dom. Međutim, dobivanje kredita za gradnju kuće nije lako, a zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu. U ovom članku ćemo razmotriti neke od ključnih faktora koje treba uzeti u obzir kada se traži kredit za gradnju kuće.

Prije svega, važno je imati jasan plan gradnje kuće.

To uključuje određivanje veličine kuće, broja soba, vrste materijala koji će se koristiti, te ostalih detalja vezanih uz izgradnju. Ovaj plan će pomoći u procjeni troškova gradnje, što je ključni faktor koji će utjecati na odobrenje kredita.

Kada želite podignuti kredit za izgradnju vlastitog doma, važno je imati urednu i povoljnu kreditnu prošlost. Banka će provjeriti kreditnu povijest podnositelja zahtjeva kako bi procijenila njihovu sposobnost da otplaćuju kredit. Ako postoji dugotrajno kašnjenje u otplati kredita, to može utjecati na odobrenje novog kredita.

U tom slučaju, može biti potrebno da se prvo riješi postojeći dug prije nego što se traži novi kredit.

Kao i kod drugih vrsta kredita, kamatna stopa igra veliku ulogu u odabiru kredita za gradnju kuće. Važno je usporediti kamatne stope koje nude različite banke ili kreditne institucije. Međutim, kamatna stopa nije jedini faktor koji treba uzeti u obzir.

Različite banke imaju različite uvjete i cijene kredita, što također treba uzeti u obzir.

Kada planiraš gradnju kuće, bitno je odabrati banku ili kreditnu ustanovu koja je stručna u tom području. To će osigurati da se dobije najbolji mogući kredit s uvjetima koji odgovaraju potrebama podnositelja zahtjeva. Također, važno je imati jasnu ideju o tome koliko novca je potrebno za gradnju kuće, kao i koliko će vremena biti potrebno za izgradnju.
Uz pravilno planiranje, pripremu i pažljivo uspoređivanje različitih kreditnih ponuda, dobivanje kredita za gradnju kuće može biti ostvarivo. Ključno je biti uporan i istražiti sve mogućnosti prije donošenja konačne odluke.

Koji su uvjeti za kredit za gradnju kuće?

Kredit za gradnju kuće nije jednako povoljan kao što je to kredit za kupnju kuće, jer je gradnja rizičnija za banke. Stoga, banke i druge financijske institucije koji nude kredite za gradnju kuće, postavljaju određene uvjete kako bi se osigurali od rizika.

U nastavku ćemo razmotriti neke od uvjeta koje banke obično postavljaju pri odobravanju kredita za gradnju kuće.

Prvo i najvažnije, banke obično traže od podnositelja zahtjeva da imaju minimalno 20% do 30% sredstava za izgradnju kuće. To je zato što banke ne žele preuzeti sav rizik izgradnje kuće i žele osigurati da podnositelj zahtjeva ima dovoljno sredstava za završetak projekta. Također, podnositelj zahtjeva mora imati stabilan izvor prihoda kako bi mogao redovito otplaćivati kredit.

Drugo, banka obično traži detaljan plan gradnje i procjenu troškova.

To je važno kako bi se utvrdilo koliko novca je potrebno za izgradnju kuće i koliko će vremena biti potrebno za izgradnju. Ovaj plan i procjena također omogućuju banci da utvrdi koliko novca će dati podnositelju zahtjeva i kako će se taj novac koristiti.

Treće, banke obično postavljaju uvjet da se izgradnja kuće odvija u fazama, a da svaka faza bude završena prije isplate novca za sljedeću fazu.

Ovo je zato što banke žele osigurati da se novac troši na ono što je planirano, a ne da se troši na druge stvari koje nisu uključene u plan gradnje kuće.

Četvrto, banka obično zahtijeva osiguranje, koje može biti u obliku hipoteke na kući ili drugih vrijednosnih papira. To omogućuje banci da osigura svoj novac u slučaju da podnositelj zahtjeva ne može otplatiti kredit.

Konačno, važno je napomenuti da su uvjeti kredita za gradnju kuće vrlo različiti od banke do banke. Stoga je važno usporediti različite ponude i provjeriti koji uvjeti najbolje odgovaraju vašim potrebama. Važno je razmotriti kamatnu stopu, rok otplate, uvjete otplate i druge uvjete prije potpisivanja ugovora.

Kako usporediti ponude za kredit za gradnju kuće?

Kada tražite kredit za gradnju kuće, važno je usporediti različite ponude i izabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. U ovom odjeljku ćemo razmotriti nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prilikom uspoređivanja ponuda za kredit za gradnju kuće.

Prvo, važno je usporediti kamatne stope koje nude različite banke ili financijske institucije. Različite banke imaju različite kamatne stope, a neke banke nude niže kamatne stope za kredite za gradnju kuće u odnosu na druge vrste kredita.

Drugo, važno je razmotriti rok otplate kredita. Krediti za gradnju kuće obično imaju duži rok otplate u usporedbi s drugim vrstama kredita, jer gradnja kuće obično traje nekoliko mjeseci ili čak godina. Važno je izabrati rok otplate koji odgovara vašim financijskim mogućnostima.

Treće, uvjeti otplate kredita također su važni.

Nekoliko banaka nudi opciju otplaćivanja kredita smanjenim iznosom tijekom razdoblja gradnje kuće, dok druge banke zahtijevaju punu otplatu odmah nakon završetka gradnje. Potrebno je provjeriti koji su uvjeti otplate kredita i odabrati onu koja najbolje odgovara vašim financijskim mogućnostima.

Četvrto, važno je provjeriti kakva je politika banke u slučaju kašnjenja s otplatom kredita. Neki kreditni ugovori mogu imati visoke kazne za kašnjenje s otplatom kredita, što može biti nezgodno ako se dogode neočekivani financijski problemi.

Konačno, važno je uzeti u obzir i druge uvjete kredita kao što su mogućnost prijevremenog otplaćivanja kredita, troškovi obrade kredita i druge naknade. Svi ovi faktori mogu se razlikovati od banke do banke i mogu imati znatan utjecaj na ukupni trošak kredita.

Uzimajući u obzir ove faktore prilikom uspoređivanja ponuda kredita za gradnju kuće, možete odabrati najbolju opciju koja odgovara vašim financijskim potrebama i mogućnostima. Važno je biti temeljit i pažljivo proučiti sve uvjete kredita prije donošenja konačne odluke.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (365 ocjena)

Home » Kredit za gradnju kuće