Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Stambeni kredit

Stambeni kredit

Rješavanje stambenog pitanja za Hrvate nije nimalo lak zadatak. Iako po broju nekretnina u Europskoj uniji daleko prednjače pred građanima iz puno bogatijih država, posljedica je to drugačijeg načina života. Naime, Hrvati sav svoj novac ulažu u kupovinu doma dok su drugima puno bitnija nova iskustva i podizanje kvalitete života na novu razinu. Posljednjih nekoliko godina cijene nekretnina narasle su do ne nezamislivih razmjera. Vlada je odlučila posebnim mjerama pomoći mladima da što prije steknu vlastiti dom. Demografska je to mjera kojoj je cilj zadržati ljude i potaknuti mlade da što prije osnuju obitelj.

Navedenim se mjerama subvencioniraju rate stambenog kredita. Iako dobar potez vladajući, ekonomski stručnjaci tvrde kako su iste mjere krivac za nenormalno dizanje cijena nekretnina. Prodavatelji su iskoristili priliku i „nabili“ cijene zbog čega se nekretnine danas prodaju i po 30 posto višim cijenama nego prije pet godina. No taj mjehurić će se kad-tad morati rasprsnuti.

Stambeni kredit – nenamjenski kredit za najvažniji kupovinu u životu

Najveći dio građana koji se odluči za kupovinu nekretnine primoran je uzeti stambeni kredit. Tek rijetki pojedinci su u mogućnosti istu kupiti bez dizanja kredita. Stambeni kredit spada u vrstu namjenskih kredita što znači da je njegova svrha strogo određena od strane financijske institucije. Može se upotrijebiti isključivo za kupovinu nekretnine, a neki od stambenih kredita imaju mogućnost djelomične realizacije kredita u gotovini. Na taj se način omogućuje opremanje stana bez podizanja novih kredita.

Stambeni kredit: Kako se određuje kreditna sposobnost?

Stambeni kredit ubraja se u dugoročne kredite i najčešće se izdaje na 10 do 20 godina. Rok otplate ne može biti dulji od 30 godina zato što za banku predstavlja preveliki rizik. Banke kod odobravanja stambenog kredita posebnu pažnju pridaju kreditnoj sposobnosti. Kreditna sposobnost temelji se na nekoliko faktora: visina primanja, visina ukupnog zaduženja, status jamca ili sudužnika, vrsta ugovora o radu, stanje poslodavca i slično. Bilo kakva pa čak i najmanja kolebanja sa strane potencijalnog klijenta pa čak i njegovog poslodavca mogu srušiti kreditnu sposobnost.

Što ako niste prikladni kandidat za stambeni kredit?

Sve veći broj građana međutim nije u mogućnosti podignuti stambeni kredit pa se odlučuje za nenamjenske kredite koje u ponudi imaju kreditne kuće. Takvi su krediti dostupni svima onima koji paze financijsku urednost odnosno imaju redovna primanja i uredno podmiruju svoja dugovanja. Najveća prednost ove vrste kredita jest u tome što su nenamjenski i kratkoročni. Dostupni su isljučivo preko interneta, što znači da nema gubljenja vremena u poslovnicama.

Pročitajte više o pozajmicama na našem Blogu!

Pozajmice

Pozajmice

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

Brza pozajmica

Brza pozajmica

Brza pozajmica Brza pozajmica sve je popularniji način kreditiranja. Posljedica je to brzog tempa života i manjka vremena, što znači da ljudi traže načine kako bi što jednostavnije došli do novca. Kad se tome pridruži i činjenica da ne trebaju izaći iz...

Kamate na pozajmice

Kamate na pozajmice

Kamata je cijena koju onaj tko posuđuje novac plaća onome koji mu taj isti novac pozajmljuje. Drugim riječima kamata je zapravo iznos koji se plaća da bi se "unajmio" određeni iznos novca za određeni period vremena. Iznos novca koji se posuđuje zove se...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (386 ocjena)

Home » Stambeni kredit