Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako do kredita ako si u blokadi

Kako do kredita ako si u blokadi

Kako do kredita ako si u blokadi

Koliko ste noći proveli razmišljajući hoćete li uspjeti „progurat“ ovaj mjesec? Svi oni kojima dugovi vise za glavom, znaju taj osjećaj. Samo u Hrvatskoj ima ih više od 300 tisuća koji su blokirani zbog nepodmirenja svojih dugovanja. Najčešći ovrhovoditelji su banke i teleoperateri. Ne čudi nimalo ovakva situacija zato što prosječna hrvatska neto plaća od 800 eura nije dovoljna da bi pokrila čak ni potrošačku košaricu, a kamoli neke dodatne stvari. Iz tog su se razloga brojni građani našli u raljama dugova iz koji nije nimalo lako izaći. Svakog dana pristižu novi računi, a stari još uvijek nisu podmireni. Teško se u takvoj situaciji ne zapitati kako do kredita ako si u blokadi?

Kad se nađate u takvoj situaciji, treba je prvo osvjestiti i priznati da postoji problem. Prvi korak u rješavanju financijskog problema jest suočavanje s njime. Napravite tablicu s popisom mjesečnih prihoda i rashoda kako biste lakše ustanovili s kolikom svotom novca raspolažete, a koliko trebate izdvojiti za plaćanje dugova. Kada imate sve na papiru moći ćete jasno vidjeti financijsko stanje i krenuti s njegovim rješavanjem.

Nakon što ste napravili analizu vaših prihoda, rashoda i dugova, provjerite koje su vaše opcije. Ako se pokaže da tijekom mjeseca možete uštedjeti, izbacivanjem određenih članarina, potrepština i namirnica, pokušajte ušteđenu svotu novca preusmjeriti na otplaćivanje dijela dugova. Tako biste postepeno mogli izaći iz blokade.

Ako pak situacija pokaže da su troškovi veći u odnosu na mjesečna primanja, dugovi bi se mogli nastaviti gomilati, a kamate rasti. Dugovi u visini od nekoliko tisuća eura lako se popnu na nekoliko desetaka tisuća eura. Bitno je reagirati na vrijeme, no ono što otežava cijelu situaciju jest činjenica da banke ne gledaju blagonaklono na ljude u blokadi. Pitanje kako do kredita ako si u blokadi povlači se samo po sebi, ali banke ne nude odgovor.

Kako do kredita ako si u blokadi: Kakav je stav banke?

Takvi su građni na crnoj listi neplatiša što u prijevodu znači da ih banke ne smatraju poželjnim klijentima. Oni jednostavno predstavljaju preveliki rizik za njih jer ne mogu otplaćivati postojeća dugovanja, a kamoli nove kredite, zajmove i pozajmice. Banke takve klijente promatraju kroz prizmu kreditne sposobnosti, a to blokirani građani nemaju. Oslanjaju se na izvješće HROK-a. Hrvatski registar obaveza po kreditima funkcionira tako da na kraju svakog mjeseca u njegovu bazu podataka ulaze sve informacije korisnika o zaduženjima fizičkih i pravnih osoba po kreditima, kreditnim karticama, prekoračenju po tekućem računu, leasingu te obveze kao sudužnik ili jamac. Svrha HROK-a je lakša i detaljna procjena trenutne kreditne sposobnosti za svakog klijenta pojedinačno kako trenutne financijske obveze nebi bile iznad mogućnosti otplate mjesečnih anuiteta.

Otkad je osnovan, 2011. godine, HROK je postao osnova za sve banke i bez njega je gotovo nemoguće dobiti kredit. Osobito ako se nalazite na crnoj listi neplatiša.

Kako do kredita ako si u blokadi: Koja rješenja nude kreditne kuće?

Kreditne kuće se za razliku do banka ne oslanjaju na izvješća HROK-a i svoj su portfolij proizvoda prilagodile državi u kojoj ima više od 300 tisuća blokiranih građana. One nude čitav niz kredita i pozajmica osmišljenih za građane u blokadi. Možda su dugovi tek posljedica neplaćenih kazni za parkiranje ili pokoja zaboravljena rata.

Čak i minimalni iznos duga od svega nekoliko eura sprječava klijente da dobiju kredite u bankama. Kako do kredita ako si u blokadi – pitanje je koje se u tom trenutku nameće samo po sebi. Onima koji su se našli na crnoj listi neplatiša, kreditne kuće omogućuju posudbu novca. Oni legalnim putem preko kreditnih kuća koje imaju odobrenje za rad u Hrvatskoj odobreno od strane Hrvatske narodne banke, mogu uzeti kredite za prezadužene i riješiti svoje financijske teškoće. Valja pritom pripaziti na razne oglase u kojima se nudi gotovina. Treba najprije provjeriti izvor od kojeg se novac namjerava posuditi. Razvilo se cijelo jedno sivo tržište kreditnih kuća koje nemaju odobrenje za rad odobreno od strane Hrvatske narodne banke.

Takve kreditne kuće ne posluju po pravilima, već novac posuđuju bez potpisivanja ugovora i isplatom na ruke. Iako to na prvu zvuči jako dobro, osobito kad vam je hitno potreban novac, valja imati na umu da to može ostaviti negativne posljedice. Ako ugovor o zajmu ne postoji, veća je i mogućnost za malverzacije oko samog iznosa koji se treba vratiti i rok u kojem ga treba vratiti.

Kreditne kuće koje posluju legalno s klijentom sklapaju ugovor prije posudbe novca čime se izbjegava bilo kakva mogućnost manipulacije i sitnih slova. Novac se nakon dostave dokumentacije koja uključuje osobnu iskaznicu, bankovni izvadak i karticu tekućeg računa, isplaćuje na račun najkasnije u roku od 24 sata od podnošenja zahtjeva.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (571 ocjena)

Home » Kako do kredita ako si u blokadi