Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit na ostatak primanja bez HROK-a

Kredit na ostatak primanja bez HROK-a

Kredit koji bi svakom zajmodavcu bio prerizičan

S obzirom na broj nezaposlenih koji je tek od nedavno u padu, ali i na veliku zaduženost građana i kreditnu nesposobnost; što je zajedno dovelo do toga da banke jedva još imaju kome nuditi kredite (barem “dobre kredite”, na čiju otplatu mogu računati), financijske – i kreditne tvrtke su prezaduženim građanima počele nuditi takozvani kredit na ostatak primanja bez HROKa. Kredit na ostatak primanja je specifičan model, drugačiji od ijednog drugog kredita ponajviše po tome što na njega ne utječe ukupna zaduženost klijenta, odnosno kod kredita na ostatak primanja nije uvjet da barem jedna trećina plaće klijenta bude neopterećena. Specifično je i to što se kod ovog kredita uvjeti za izdavanje kredita uvelike razlikuju od jedne do druge kreditne institucije; tako neke nude neograničen broj kredita na onu trećinu koja je na plaći slobodna od drugih potraživanja, neke kreditne institucije uvjetuju da nakon skidanja rate kredita na ostatak primanja klijenu ostanu slobodne dvije trećine (od one jedne trećine koja inače ostaje), a treće da ostane pola ostatka, tj pola jedne trećine plaće.

Kredit na ostatak primanja rizičan i uz HROK

Kredit na ostatak primanja bez HROK-a je ukratko kredit na čiji zajam kreditno izvješće HROK-a ne bi imalo (loš) utjecaj. Ovakvi krediti se gledaju kao posebno rizični zbog čega ne čudi da su se samo neke kreditne kuće odlučile za izdavanje istih. Neki zajmodavci su se, kako piše gore, odlučili za izdavanje kredita čija će visina biti određena prema ostatku primanja, dok su drugi odredili koliko treba biti neopterećeni dio plaće, ali određujući točan iznos (ne dio slobodne trećine) koji klijentu treba ostajati nakon podmirivanja svih dugova. Ovakav kredit se zbog svoje rizičnosti često otplaćuju putem trajnog naloga a nerijetko se kredit ugovara uz još neke dodatne instrumente osiguranja…Pozajmica hitno je drugačiji način financiranja no sličan je ovome jer također ne zahtjeva uvid u HROK.

Kredit na ostatak primanja bez HROK-a ipak prerizičan model

Kredit bez HROK-a je ionako rijetkost, odnosno model koji se ne nudi baš svugdje, no kada je riječ o kreditu na ostatak primanja, svi zajmodavci inzistiraju na HROK-zbog dovoljno velikim rizikom i s transparentnim HROK-ovim podacima. Uvjeti za podizanje kredita na ostatak primanja mijenjali od jedne do druge financijske tvrtke ili institucije, visok financijski rizik zajmodavca je ipak trebalo nekako ublažiti. Zbog toga se kod kredita na ostatak primanja kod svakog zajmoprimca spremnog da izda ovakav kredit, ipak svugdje tražilo jedinstveno osiguranje: izvješće iz HROK-a mora biti uredno. Dakle, za razliku od npr. gotovinskog kredita, Kredit na ostatak primanja bez HROK-a je procijenjen kao prerizičan model.

Što je HROK i zašto je ponekad nužan

Podsjetimo, HROK d.o.o. skraćeni je naziv za Hrvatski registar obveza po kreditima, društva s ograničenom odgovornošću za poslovne usluge, koji je 2005.e godine osnovalo 20 banaka u RH; i to sa svrhom prikupljanja, obrade i razmjene informacija o kreditnim obvezama klijenata, ali i urednosti njihova podmirivanja. Danas je u HROK, od ukupno 31 banke na našem području učlanjeno njih 27; kao i svih pet stambenih štedionica, dvije kartične kuće, određeni leasinzi, i ostale financijske institucije. U registru se obrađuju podaci o svim novčanim obvezama klijenata, banaka, i drugih financijskih institucija; bilo da je riječ o urednom ili neurednom otplaćivanju obveza. Svi podaci obrađeni u registru prikazuju se i u kreditnom izvješću fizičke ili pravne osobe.

HROK-ov arhiv baza kreditne aktivnosti svih građana

Spomenuli smo da su u HROK – u, odnosno registru za pohranu podataka, pohranjeni svi podaci o kreditnim, ali i drugim novčanim obvezama klijenata; o instrumentima osiguranja obveze, obvezama klijenata na ime sudužnika ili jamca, o zahtjevima za kreditnim izvješćima klijenata na zahtjev financijskih institucija, o zaposlenjima, itd. Podatke dostavlja korisnik HROK-a (banka, leasing, kartična kuća i sl.), a u bazi HROK-a ih se ažurira jedanput mjesečno. Dakle, ime svake osobe koja je ikada digla kredit u banci nalazi se u HROK-u. Dakle, postoje krediti, poput npr. gotovinskog kredita, koji se teško mogu podići bez HROK-a, no kredit na ostatak primanja bez HROKa nije jedan od njih.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (290 ocjena)

Home » Kredit na ostatak primanja bez HROK-a