Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti crna lista ne smeta

Krediti crna lista ne smeta

Samo kreditnim tvrtkama ime na crnoj listi ništa ne znači

Hrvatska udruga banaka (HUB) je 2004. godine osnovala takozvanu crnu listu banaka s ciljem da svaka banka u svakom trenutku može provjeriti financijsko stanje i periodičnost vraćanja kredita svakog klijenta. Nakon godina svjetske krize i recesije koja je utjecala na mnoge, značajno je umanjena likvidnost građana koji su se najednom našli u situaciji da ne mogu podmirivati svoje obveze. Sukladno s tim je potreba za kreditima gotovo preko noći porasla nekoliko puta a banke su, osim profita naravno, osjetile i bojazan od neurednih platiša. Zato im je trebao siguran sustav koji bi ih zaštitio od takozvanih rizičnih kredita, odnosno izdavanja kredita klijentima koji iste vjerojatno neće moći uredno vraćati. Ukratko, cilj kreiranja crne liste bio je u tome da kroz takozvani Sustav za razmjenu informacija (SRI) banke među sobom počnu razmjenjivati podatke svih klijenata, i tako izdvoje one koji ne vraćaju kredite uredno ili su pak u velikom, nedozvoljenom minusu. Međusobnu razmjenu podataka na mjesečnoj bazi banke tako vrše od 2004. do danas, a uvođenjem strogog nadzora uspjele su kontrolirati kreditiranje neurednih platiša. Tako je od 2004. posao kreditiranja nastavio cvasti, dok su proporcionalno s tim građanima rasli dugovi i opadala  likvidnost. A crna je lista postajala deblja.

Crna lista banaka – tko, zašto i do kada

Iako prema podatcima Hrvatske narodne banke otprilike svega pet posto stanovništva kredite ne plaća na vrijeme, iz prakse je jasno da je mnogo onih čije se ime našlo na listi oko koje banka ima jasno postavljena pravila. Naime na crnu listu ćete upasti ako uredno ne otplaćujete sve kredite, ako ste ušli u crveni, nedopušten minus, ako ste se našli u procesu gdje vas banka iz nekog razloga tuži, te ako ste bili toliko ustrajni u neplaćanju da vam je zbog toga otkazan kredit ili opozvana platna kartica. Kriteriji crne liste su u načelu jasni i objektivni te vrijede za sve jednako kako ne bi došlo do selektivne politike banaka; sve banke po pitanju liste moraju biti apsolutno složne i usklađene inače bi se izgubio i sam smisao ovog načina osiguranja.

Kreditno nesposobni nakon dva neplaćena mjeseca

I premda čak sam termin crna lista zvuči prilično zloslutno, nitko neće vaše ime izvjesiti na taj financijski stup srama i odbijati vam kredite zbog jedne nepodmirene rate ili pak jedne opomene. Sigurni kandidat postajete kad prođe 60 dana, odnosno dva mjeseca od kad ste uplatili prošlu ratu kredita; a može biti i manje ako vam je dug prema banci dosegao vrijednost od 400 eura po kreditu – kad je u pitanju tekući račun period je isti, 60 dana, ali dug duplo manji i iznosi 200 eura. Zato, ako vam se i učinilo da nije baš lako prekršiti uvjete da vas se kazni s crnom listom, iz ovog je vidljivo kako je sasvim dovoljno dva mjeseca ne podmiriti obveze prema banci. A kad vas jednom bankarski sustav uvrsti na listu – osim ako nekako uspijete sva dugovanja podmiriti odjednom – u svakoj banci postajete obilježeni kao neuredni platiša… I to naredne tri godine!

Krediti za čiju realizaciju ime na crnoj listi ne smeta

I dok mnogi zbog ovakvih uvjeta traže kredit tamo gdje crna lista ne smeta, banke ovu spartansku mjeru pravdaju svojim pravom na procjenu rizika, odnosno pravom da o klijentima i potencijalnim zajmoprimcima znaju sve što se može saznati prije nego vam odobre kredit… A oni koji su neredovitim plaćanjem završili na crnoj listi i dalje povremeno zatrebaju financijsku pomoć po koju nema smisla ići banku… Srećom postoje na našem tržištu  i brojne nebankarske kreditne institucije poput kreditnih tvrtki a kojima za izdavanje kredita crna lista ne smeta. U većini njih vas neće pitati ni za crnu listu ni provjeravati stanje u HROK – u; kreditne tvrtke su se većinom specijalizirale za brze, online gotovinske kredite manje svote novca i s kraćim rokom isplate pa su postale popularne ustanove koje pružaju usluge kreditiranja a crna lista im ne smeta.

Kreditne tvrtke ponovno najbolji izbor

Za mnoge su zato što im crna lista ne smeta kreditne tvrtke najbolji izbor; pogotovo jer kod njih kredit ili zajam dobijete uz minimalne uvjete i u svega nekoliko sati. Većina njih kod nas posluje već duže, ali još uvijek nekima nije poznato koliko je brža i lakša realizacija kredita tamo gdje crna lista ne smeta. Sve što će vas takve nebankarske kreditne institucije tražiti za odobrenje kredita jesu osobna iskaznica, preslika tekućeg računa bez blokade, te izvadak iz banke kojim dokazujete mjesečna primanja – njima vaše ime na crnoj isti ne smeta pa možete zaboraviti i na HROK i ovjere poslodavaca, savršeni kreditni rejting ili netaknute dvije trećine plaće – u svim ozbiljnijim kreditnim tvrtkama!

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (171 ocjena)

Home » Krediti crna lista ne smeta