Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmice bez HROK-a i crne liste

Pozajmice bez HROK-a i crne liste

Zašto pozajmice bez HROK-a i crne liste

Banke i HROK imaju nešto veće zahtjeve i provjere klijenta kada je riječ o dizanju zajma ili kredita. No, srećom po brojne klijente koji ne ispunjavaju zahtjeve potrebne za pozajmicu banke ili HROK-a, ili su se pak u nekom trenutku našli na crnoj listi bankinih neplatiša, od prije par godina postoje i sve populkarnije takozvane kreditne tvrtke (N.B. – nemaju nikakve veze sa poznatim kartičnim tvrtkama). Onima koji pak ne mogu dobiti pozajmicu ili kredit zbog HROK-a i crne liste, upravo kreditne kuće omogućuju da posude novac legalnim putem; i to pružajući im uz to i neki vid financjske likvidnosti uz pozajmice bez HROKA i crne liste. Tako se klijenti koji na niti jednom od spomenuta dva mjesta nisu u mogućnosti dobiti bilo kakvu financijsku pozajmicu, odluče novac potražiti u novim, ali itekako uspješnim kreditnim kućama koje pružaju mogućnost podizanja pozajmica bez da se upliću u HROK ili crnu listu banke! Da bi ste dobili financijske usluge pozajmice često se radi provjera klijenata no to nije svugdje praksa.

Što je zapravo HROK?

Tko kod se nekad u životu našao u situaciji da treba brzo, ali i što jednostavnije doći do pozajmice u Hrvatskoj, sigurno se već u samom početku planiranja kredita susreo s riječju, odnosno skraćenicom HROK. Naime iza popularizirane i pamtljive skraćenice krije se Registar koji čuva podatke o svakom, većem ili manjem kreditiranju svakog potrošača ili poslovnog subjekta i krajnjeg korisnika. HROK, ili Hrvatski registar obveza po kreditima, ima odgovoran zadatak pohrane, ali i čuvanja točnih i potpunih podataka o svim kreditiranjima u zemlji – kao i odgovornost da upozori korisnike i financijske institucije na eventualne netočne navode u kreditnom registru. HROK zapravo čuva cijeli prikaz podataka o novčanim obvezama klijenta; fizičke osobe ili poslovnog subjekta; i urednosti njihovog podmirivanja. To se odnosi samo na podatke o kreditima, leasing zaduženja i sl., ali ne i na stanja tekućih ili štednih računa, oročenih depozita ili ostale imovine koju je klijent povjerio na čuvanje financijskoj instituciji.” Ovaj citat stoji na službenim HROK – ovim stranicama, baš kao i objašnjenje zašto je zapravo kreditno izvješće tako važno: “Kreditno izvješće je važno imati prilikom donošenja odluke o novom zaduživanju, kako korisnicima Registra, tako i klijentima. Općenito, korištenje kreditnih izvješća povećava društvenu odgovornost svake strane koja odlučuju o zaduživanju. Kreditno izvješće daje korisniku Registra objektivne i opširne informacije koje mu pomažu u donošenju kvalitetnijih odluka i zahvaljujući tome se dodatno individualizira, ali i ubrzava proces financiranja i povećava njegovu dostupnost.”

Pozajmice bez HROK-a i crne liste olakšavaju isplatu novca

Klijentima dakle kreditno izvješće može ukazivati na prezaduženost, bilo na vlastitu ili pak prezaduženost onih kojima već jesu ili bi htjeli biti jamci, sudužnici, zalogodavci i slično. S druge strane, kreditno izvješće istim tim klijentima može pomoći i u tome da prilikom nekog od idućih zaduživanja postignu za sebe povoljnije uvjete financiranja. Ovakav “status” registra svakako odgovara svima koji se upuštaju u bilo kakvu vrstu zaduživanja, ali i daje, u današnje vrijeme prijeko potrebnu sigurnost da netko brine o visini zaduženosti svakog pojedinačno.

Svi smo uglavnom upoznati sa, u ovoj državi na žalost i preraširenom pojavom kada netko od već postojećih kreditnih dužnika odluči podići još neki kredit koji, da se nalazi pod okom HROK-a, zbog prevelike zaduženosti ne bi uspio dobiti. Obično će onaj tko je naumio uzeti kredit, za HROK čuti prvo upozorenjem kako će se njegova kreditna sposobnost procijeniti kroz registar kreditnih dužnika jer, bilo tko prijavljen na minimalni dohodak (makar dio plaće prima npr. na ruke), našao se barem jednom pred velikom odlukom i u nedoumici da li da traži kredit ili ne. Zato je više nego potrebno dobro razjasniti što HROK jest, i naravno, napomenuti kako se do pozajamice ipak može i bez njegova nadzora i uplitanja.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Pozajmice

Pozajmice

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

Brza pozajmica

Brza pozajmica

Brza pozajmica Brza pozajmica sve je popularniji način kreditiranja. Posljedica je to brzog tempa života i manjka vremena, što znači da ljudi traže načine kako bi što jednostavnije došli do novca. Kad se tome pridruži i činjenica da ne trebaju izaći iz...

Kamate na pozajmice

Kamate na pozajmice

Kamata je cijena koju onaj tko posuđuje novac plaća onome koji mu taj isti novac pozajmljuje. Drugim riječima kamata je zapravo iznos koji se plaća da bi se "unajmio" određeni iznos novca za određeni period vremena. Iznos novca koji se posuđuje zove se...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (243 ocjena)

Home » Pozajmice bez HROK-a i crne liste