Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:33
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti za ovršene

Krediti za ovršene

Kako vam mogu pomoći krediti za ovršene

Kad ste u blokadi ili imate zaštićeni račun, izvući se iz dugova može biti pravi poduhvat. S time se nosi više od 300 tisuća blokiranih građana Hrvatske, čiji dug iznosi oko 6 milijarde eura. S obzirom na to da velik dio banka ne omogućava kreditiranje ljudi koji su se našli na crnoj listi neplatiša. Riječ je o takozvanom HROK-u čija je svrha lakša i preciznija procjena trenutne kreditne sposobnosti za svakog klijenta pojedinačno kako trenutne financijske obveze nebi bile iznad mogućnosti otplate mjesečnih anuiteta. Čak i minimalni iznos duga od svega nekoliko eura sprječava klijente da dobiju kredite, pozajmice i zajmove. Onima koji su se našli na crnoj listi neplatiša, kreditne kuće omogoćuju posudbu novca. Oni legalnim putem novac mougu posuditi preko kreditnih kuća koje imaju odobrenje za rad u Hrvatskoj odobreno od strane Hrvatske narodne banke.

Kreditne kuće imaju posebno osmišljenu lepezu proizvoda za ovršene, među kojima su i krediti za ovršene. One ne traže nikakve dodatne instrumente osiguranja jer se u osnovi posuđuju manje svote novca koje klijent može vratiti već sljedećom plaćom. Do kredita za ovršene može se doći online putem uz minimalnu dokumentaciju čime se štedi vrijeme do same isplate novca. Nema sitnih slova i prije posudbe novca, potpisuje se ugovor u kojem su jasno naznačeni svi uvjeti kredita za prezadužene, od svote i otplatnog plana do visine kamatne stope. Tražena svota se isplaćuje u roku od 24 sata od predaje zahtjeva, ali pod uvjetom da je dokumentacija kompleta.

Najveća prednost ove vrste kredita za ovršene jest ta što nema više bespotrebne papirologije, skupljanja potvrda i zahtjeva. Oni se izdaju u iznosu do 4000 EUR, što omogućuje brzu otplatu i to na kraći rok otplate. To ujedno znači da su troškovi kredita minimalni, a što ga klijent brže otplati to ranije može podići novi ukoliko se opet nađe u sličnoj situaciji.

Što treba znati prije uzimanja kredita za ovršene

Prije nego li se odlučite za kredite za ovršene, valja napraviti plan kako se što prije riješiti ovrhe. Ovrha je postupak u kojem ovrhovoditelj (fizička ili pravna osoba), prisilno ostvaruje naplatu svojih dugovanja. Treba je u potpunosti otplatiti da bi Fina pokrenula postupak skidanja blokade. Predmetom ovrhe može biti sva ovršenikova imovina, a to uključuje plaću, nekretnine, pokretnine, dionice pa čak udjele u trgovačkim društvima. Može se ovršiti sve osim one imovine koja je zakonom izuzeta od ovrhe. Od ovrhe su izuzete invalidnine, naknade socijalne skrbi i one koju primaju privremeno nezaposleni, zatim dječji doplatak, rodiljne i roditeljske potpore te stipendije i pomoći učenicima i studentima.

Stoga je prije traženja kredita za ovršene, najbolje popisati sve svoje prihode i rashode. Tako ćete lakše pratiti curi li vam novac iz budžeta. Da biste izišli iz duga, važno je preraspodjeliti kućni budžet i početi štedjeti. Štedjeti možete apsolutno na svemu, od hrane koju pripremate, odjeće koju kupujete do potrepština koje koristite. No da biste uopće znali na čemu možete štedjeti, trebate znati gdje vam novac odlazi.

Riješite se svih nepotrebnih stvari koje plaćate, a možda ne koristite kao što su raznorazne članarnine za teretanu, klubove… Izračunajte koliko novca možete na mjesečnoj bazi izdvajati za plaćanje kredita za ovršene. Tako ćete lakše kontrolirati troškove.

Nakon toga pokušajte smanjiti broj kreditnih kartica koje posjedujete i lakše ćete kontrolirati svoje troškove. Osjećaj koliko se novca zapravo troši često izostane kad su u pitanju kreditne kartice zato što nije fizički izašao iz novčanika. Nakon što ste popisali i odvagnuli i dobre i loše strane, sakupite ponude od više kreditnih kuća za kredite za ovršene i možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Uz pomoć zaštićenog računa riješite se ovrhe

Osim dobrog plana za štednju pod ovrhom, važno je otvoriti zaštićeni račun. Za primanja koja su po zakonu izuzeta od ovrhe potrebno je Financijskoj agenciji predati zahtjev za otvaranje zaštićenog računa. Od ovrhe je izuzet iznos od tri četvrtine neto plaće, dok se jedna četvrtina može plijeniti. Ta četvrtina služi za naplaćivanje potraživanja ovrhovoditelja. Zaštićeni račun omogućuje raspolaganje novcem bez ikakvih ograničenja i potraživanja na tom dijelu račauna. Taj je dio namijenjen podmirenju osnovnih troškova života, a banke ne naplaćuju naknadu za otvaranje, vođenje i zatvaranje zaštićenog računa. Određena je to doza sigurnostu za ljude koji su se našli u raljama dugova, baš poput velikog broja Hrvata.

Jednom kad ostvarite pravo na kredite za ovršene, možete pokušati s ovrhovoditeljom dogovoriti otplatni plan. Otplata može biti jednokratna ili se može dogvoriti da se dug plaća u mjesečnim anuitetima što nećete toliko osjetiti na kućnom budžetu. Kad se plate dugovi, Fini treba podnijeti zahtjev da se ovrha konačno zatvori.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (485 ocjena)

Home » Krediti za ovršene