Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako doći do pozajmice ako si na crnoj listi

Kako doći do pozajmice ako si na crnoj listi

I dok ste na crnoj listi možete do pozajmice

Doći do pozajmice dok ste na crnoj listi kod hrvatskih kreditnih institucija gotovo je nemoguće. Za razliku od evidencije u HROK-u (ili registru kreditnih dužnika), na tzv. crnoj listi ili listi neurednih platiša Hrvatske udruge banaka nalaze se samo klijenti koji nisu redovito izvršavali svoje obveze. Kriteriji za ulazak u klub neplatiša jednaki su za sve banke, a najčešće su to starost duga, raskid kredita ili ukidanje kartice, utuženje zbog neplaćanja kredita, pokušaji prevare i sl. Da li je onda moguće, i ako jest kako doći do pozajmice ako si na crnoj listi? Evo nekoliko podataka koji vam mogu poslužiti a koje možda niste znali o pozajmici i crnoj listi banaka, ali i kako se na njoj nađete; koliko dugo možete biti evidentirani kao neuredni dužnik, što time dobivate odnosno gubite, što je uopće crna lista i slično.

Crna lista, odnosno SRI

Stručni naziv liste je Sustav razmjene informacija (SRI), a banke će jednom mjesečno razmjenjivati imena klijenata koji nisu uredno plaćali kredit ili su u velikom nedozvoljenom minusu. Ideju o praćenju problematičnih klijenata pokrenula je Hrvatska udruga banaka (HUB), te su i kriteriji o problematičnosti ujednačeni na razini HUB-a. Na “crnu listu” sigurno neće biti uvršteni oni koji nisu platili tek jednu ratu kredita, dobili jednu opomenu ili bili u nedozvoljenom minusu nekoliko dana, a stavljanje na “crnu listu” ovisi i o iznosu prekoračenja.
(SRI) ili “Crna lista” je popis osoba koji su neuredni platiše po kreditima, tekućem računu ili kreditnim karticama. Pozajmica dok ste na crnoj listi jest moguća, ali ne u bankama ni u HROKU, već u nekim kreditnim i kartičnim kućama koje to od nedavno nude.

Kako završiti na crnoj listi

Često na crnoj listi završavaju i oni građani koji zapravo imaju uredna primanja ili zaposlenje, ali su npr. dvije ili tri rate u otplati svojih kredita zakasnili, ponekad jednostavno zato što im poslodavac primanja nije isplatio na vrijeme (što ih nikako ne bi odmah trebalo okarakterizirati kao “neplatiše”!). Ipak, takvi građani kojih je sve više uglavnom zbog platno nelikvidnih privatnih poslodavaca za koje rade, ali i zbog brzine naših banaka i drugih kreditnih institucija koje crnu listu ne ažuriraju baš promptno, mogu se naći u velikim problemima jednom kada odluče kako im je potrebno doći do manjeg ili većeg iznosa novca od pozajmnice dok su na crnoj listi dužnika Hrvatskih umreženih banaka. Na banke se, naravno, teško može utjecati, a od kada su iste kompjuterski umrežene, klijent koji je jednom i u jednoj banci etiketiran kao neuredni platiša, to vidljivo ostaje u svim našim bankama koje mu zbog toga onemogućavaju podizanje novog kredita ili pozajmice dok god je na crnoj listi.

Kako doći do pozajmice ako si na crnoj listi

Odnedavno i na hrvatskom tržištu, baš kao i u ostatku Europske unije, postoje institucije koje pozajmice odobravaju bez obzira na spomenuto, odnosno činjenicu da se ime tražitelja pozajmice pojavljuje na crnoj listi. A osim toga, takve je pozajmice danas moguće dobiti i na relativno povoljan, ali i brz način. Danas se mogu dobiti instant krediti i pozajmice u svega nekoliko minuta.

Važno je istaknuti kako se u slučaju pozajmice kod takvih institucija ne radi, kako se to uobičava misliti, o nikakvim “lihvarskim kamata”, kao ni o nezakonitom ili ilegalnom poslovanju. Ovaj je način dizanja kredita jednostavno s razlogom postao najprihvatljiviji mnogima, a posebno već prezaduženim građanima kao i građanima slabijeg materijalnog statusa (poput velikog broja umirovljenika, radnika koji dio svojih primanja dobivaju na crnoi sl.). Zbog prevelike revnosti banaka je podizanje kredita onima s kompliciranom financijskom situacijom ostalo moguće isključivo preko spomenutih institucija, koje se ne vode ni HROK – om ni crnim listama. I zbog njih imaju priliku doći do potrebnih sredstava, ukalkulirati i dogovoriti kako spomenutu pozajmicu vraćati, te tako za sebe izboriti nekakve uvjete likvidnosti.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Pozajmice

Pozajmice

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

Brza pozajmica

Brza pozajmica

Brza pozajmica Brza pozajmica sve je popularniji način kreditiranja. Posljedica je to brzog tempa života i manjka vremena, što znači da ljudi traže načine kako bi što jednostavnije došli do novca. Kad se tome pridruži i činjenica da ne trebaju izaći iz...

Kamate na pozajmice

Kamate na pozajmice

Kamata je cijena koju onaj tko posuđuje novac plaća onome koji mu taj isti novac pozajmljuje. Drugim riječima kamata je zapravo iznos koji se plaća da bi se "unajmio" određeni iznos novca za određeni period vremena. Iznos novca koji se posuđuje zove se...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (358 ocjena)

Home » Kako doći do pozajmice ako si na crnoj listi