Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je hipotekarni kredit

Što je hipotekarni kredit i kako funkcionira?

Hipotekarni kredit je vrsta zajma koju dobivate od banke ili druge financijske institucije. Ovaj kredit je osiguran vašom nekretninom koju stavljate kao hipoteku, što znači da banka ima pravo preuzeti vašu nekretninu ako ne otplaćujete kredit u skladu s uvjetima ugovora.

Kredit se obično koristi za kupnju nekretnine, renoviranje ili refinanciranje postojećeg kredita.

Kako funkcionira hipotekarni kredit? Kada se odlučite za hipotekarni kredit, banka će procijeniti vrijednost vaše nekretnine i utvrditi koliko novca možete posuditi. Otplata kredita obično traje od 10 do 30 godina, ovisno o uvjetima ugovora i vašoj financijskoj sposobnosti. Kamatna stopa na hipotekarni kredit može varirati i obično je niža od kamatne stope na potrošačke kredite.

Prednosti hipotekarnog kredita uključuju nižu kamatnu stopu od drugih vrsta kredita, mogućnost refinanciranja postojećih kredita i mogućnost kupnje veće nekretnine koju si inače ne biste mogli priuštiti.

Također, krediti su obično dugoročni, što znači da možete imati niži mjesečni iznos otplate.

Međutim, uz prednosti dolaze i mane. Hipotekarni kredit zahtijeva da stavite svoju nekretninu kao hipoteku, što znači da riskirate da je izgubite ako ne otplaćujete kredit u skladu s uvjetima ugovora.

Također, kamatne stope mogu biti varijabilne, što znači da se mogu povećati tijekom vremena. Osim toga, proces dobivanja hipotekarnog kredita može biti dug i zahtijevati puno dokumentacije.

Ukratko, hipotekarni kredit je vrsta zajma osigurana vašom nekretninom. Kredit se koristi za kupnju nekretnine, renoviranje ili refinanciranje postojećeg kredita. Prednosti uključuju nižu kamatnu stopu, mogućnost refinanciranja i mogućnost kupnje veće nekretnine, dok mane uključuju rizik gubitka nekretnine, mogućnost povećanja kamatne stope i dugotrajni proces dobivanja kredita.

Kako se dobiva hipotekarni kredit i koje su njegove prednosti i mane?

Kako se dobiva hipotekarni kredit? Prije svega, trebate imati nekretninu koju možete staviti kao hipoteku za zajam. Banke će provjeriti vrijednost vaše nekretnine prije nego što odobre vaš kreditni zahtjev. Obično se odobrava do 80% vrijednosti nekretnine. Dakle, ako je vrijednost vaše nekretnine 200.000 kn, možete dobiti kredit do 160.000 kn.

Sljedeći korak je prikupljanje dokumentacije.

To uključuje dokaz o vašem prihodu, poput potvrde o zaposlenju, porezne prijave i bankovnog izvoda. Osim toga, banke će provjeriti vašu kreditnu sposobnost i kreditnu povijest. Ako imate lošu kreditnu povijest, možda će vam biti teže dobiti hipotekarni kredit ili će kamatna stopa biti viša.

Jednom kada se odobri vaš kreditni zahtjev, potpisat ćete ugovor o zajmu. Ugovor će sadržavati detalje o kamatnoj stopi, vremenu otplate i uvjetima korištenja kredita.

Također će sadržavati informacije o vašoj nekretnini koju ste stavili kao hipoteku i obaveze prema banci.

Prednosti hipotekarnog kredita uključuju nižu kamatnu stopu i mogućnost refinanciranja postojećih kredita. Osim toga, hipotekarni kredit obično nudi dugoročni plan otplate, što znači da možete uživati ​​u nižim mjesečnim obrocima. Međutim, postoje i neke mane. Ako ne otplaćujete kredit, možete izgubiti nekretninu koju ste stavili kao hipoteku.

Osim toga, proces dobivanja hipotekarnog kredita može biti dug i zahtijevati puno dokumentacije.

Kada razmišljate o uzimanju hipotekarnog kredita, važno je razmisliti o svojim financijskim sposobnostima i dugoročnim ciljevima. Vaša mjesečna rata kredita ne smije prelaziti 30% vašeg mjesečnog prihoda. Osim toga, morate biti sigurni da možete otplatiti kredit tijekom vremena otplate. Također je važno razmotriti kamatne stope i uvjete ugovora prije nego što se odlučite za hipotekarni kredit.

Što je potrebno znati prije nego što se odlučite za hipotekarni kredit?

Kao prvo, trebate biti svjesni svojih financijskih sposobnosti i dugoročnih ciljeva. Razmislite o tome koliko vam mjesečna rata kredita može priuštiti i koliko dugo želite otplaćivati kredit. Ako ne možete platiti mjesečnu ratu hipotekarnog kredita, ne biste trebali uzimati ovaj kredit.

Također je važno razmotriti kamatne stope i uvjete ugovora prije nego što se odlučite za hipotekarni kredit. Kamatne stope mogu varirati ovisno o trenutnom stanju tržišta i vašoj kreditnoj povijesti. Provjerite uvjete ugovora i uvjete otkupa.

Ako se odlučite za fiksnu kamatnu stopu, znat ćete svoje mjesečne troškove kredita unaprijed, ali ako odaberete varijabilnu kamatnu stopu, ta se stopa može mijenjati tijekom vremena otplate.

Također trebate razmotriti troškove vezane uz hipotekarni kredit, poput procjene vrijednosti nekretnine, naknade za obradu kredita, naknade za osiguranje i troškove osiguranja hipoteke. Ovi troškovi mogu se razlikovati od banke do banke, stoga pažljivo proučite uvjete ugovora prije nego što se odlučite za hipotekarni kredit.

Kada ste spremni za hipotekarni kredit, razgovarajte s različitim bankama i financijskim institucijama kako biste pronašli najbolju ponudu za vas. Provjerite kamatne stope, uvjete ugovora i uvjete otkupa hipoteke. Ako imate nejasnoće, obratite se banci ili odvjetniku za savjet.

Uzimanje hipotekarnog kredita velika je odluka i može biti stresno iskustvo. Međutim, ako pažljivo razmotrite svoje mogućnosti, financijsku sposobnost i ciljeve, možete pronaći kredit koji vam odgovara i omogućiti vam da ostvarite svoje snove o vlastitoj nekretnini.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (186 ocjena)

Home » Što je hipotekarni kredit