Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Hipotekarni kredit

Što je hipotekarni kredit i kako funkcionira?

Hipotekarni kredit je vrsta kredita koju banke nude svojim klijentima, a osigurana je hipotekom. Hipoteka je pravo založnog vjerovnika koje se stječe na nekretnini, što znači da banka ima pravo prodati nekretninu ako klijent ne otplati kredit. Hipotekarni krediti su popularni kod ljudi koji žele kupiti nekretninu, ali nemaju dovoljno sredstava za kupnju u cijelosti.

Dugoročni krediti koji se često otplaćuju u periodu od 15 do 30 godina su česti u financijskom sektoru. Prije nego što banka odobri zajam uz zalog nekretnine, provjerit će kreditnu sposobnost klijenta, procijeniti vrijednost imovine te pregledati povijest kreditnih transakcija. Ako su ispunjeni svi kriteriji banke, klijent može dobiti odobrenje za kredit osiguran nekretninom.

Kada banka odobri kredit uz zalog nekretnine, ona će zabilježiti zalog na nekretnini kod nadležnih institucija, što podrazumijeva da klijent neće moći prodati svoju nekretninu dok ne vrati kredit u potpunosti. Ukoliko klijent ne otplaćuje kredit, banka može preuzeti nekretninu i prodati je kako bi se vratio dug.

Kod hipotekarnog kredita, kamatna stopa je obično fiksna, što znači da će rata kredita ostati ista tijekom cijelog roka otplate kredita.

Međutim, postoje i varijabilne kamatne stope koje se mijenjaju u skladu s tržišnim uvjetima.

Hipotekarni krediti su vrlo popularni među ljudima koji žele kupiti nekretninu, ali se ne mogu priuštiti da je kupe u cijelosti. Ipak, treba imati na umu da dugoročni krediti sa sobom nose kamate i dodatne troškove koji se akumuliraju tijekom vremena, stoga je važno da klijenti procijene svoju sposobnost otplate prije nego što se odluče na uzimanje kredita.

U sljedećem odlomku govorit ćemo o tome kako odabrati najbolji hipotekarni kredit za svoje potrebe.

Kako odabrati najbolji hipotekarni kredit za svoje potrebe?

Kada se odlučite na uzimanje hipotekarnog kredita, važno je odabrati najbolju opciju koja odgovara vašim potrebama i financijskim ciljevima. Postoje neki važni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira hipotekarnog kredita, uključujući kamatne stope, uvjete otplate, naknade i provizije te uvjete koji se odnose na prijevremenu otplatu kredita.

Kamatne stope su jedan od glavnih faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru hipotekarnog kredita. Kamatna stopa određuje koliko ćete dugoročno platiti za kredit, pa je važno odabrati najnižu moguću kamatnu stopu. Mnoge banke nude fiksne kamatne stope koje ostaju iste tijekom cijelog trajanja kredita, što znači da će rata kredita ostati ista tijekom vremena.

Međutim, varijabilne kamatne stope mogu se mijenjati u skladu s tržišnim uvjetima te se mogu pokazati kao bolja opcija u nekim slučajevima.

Uvjeti otplate su također važni prilikom odabira hipotekarnog kredita. Uvjeti otplate obično se odnose na visinu mjesečne rate kredita i trajanje otplate kredita. Visina mjesečne rate ovisit će o iznosu kredita, kamatnoj stopi i trajanju otplate, pa je važno uzeti u obzir sve te faktore prilikom odabira kredita. Trajanje otplate kredita također je važno razmotriti.

Kraće vrijeme otplate kredita znači da ćete dugoročno platiti manje za kamate, ali mjesečna rata će biti veća. S druge strane, duže vrijeme otplate kredita znači nižu mjesečnu ratu, ali ćete dugoročno platiti više za kamate.

Naknade i provizije također su važni faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru hipotekarnog kredita. Banke obično naplaćuju naknade za obradu kredita, procjenu vrijednosti nekretnine i slično. Provjerite sve naknade i provizije koje će se naplatiti prilikom odobravanja kredita te uzmi u obzir taj trošak prilikom odabira kredita.

Uvjeti koji se odnose na prijevremenu otplatu kredita također su važni za uzimanje hipotekarnog kredita. Ako imate više novca na raspolaganju, želite riješiti dug prije roka ili želite napraviti dodatne uplate, provjerite uvjete prijevremene otplata kredita. Neki krediti omogućuju prijevremenu otplatu bez naknade, dok drugi krediti naplaćuju naknadu ili imaju ograničenja.

Kada su svi ovi faktori uzeti u obzir, možete odabrati hipotekarni kredit koji najbolje odgovara vašim financijskim ciljevima. Važno je provjeriti sve detalje prije potpisivanja ugovora, čitati fine detalje i pitati sve što vas zanima kako ne biste imali neugodna iznenađenja kasnije.

Kako se pripremiti za podnošenje zahtjeva za hipotekarni kredit?

Priprema za podnošenje zahtjeva za hipotekarni kredit može biti dugotrajna i zahtjevna, ali važno je pripremiti se na najbolji mogući način kako bi se osiguralo da zahtjev bude odobren. Prva stvar koju treba učiniti je prikupiti sve relevantne dokumente koji se odnose na vašu financijsku situaciju, uključujući dokaze o prihodima, poreznoj dokumentaciji, izvatke iz banke i druge relevantne dokumente.

Također će biti važno da se procijeni vrijednost nekretnine koja će biti zalog za kredit.

Banke će obaviti vlastitu procjenu vrijednosti nekretnine, ali je korisno da i sami provedete vlastitu procjenu ili angažirate profesionalca kako biste bili sigurni da nekretnina vrijedi onoliko koliko tvrdite.

Važno je da pripremite sebe i svoje financije za podnošenje zahtjeva za hipotekarni kredit. To možete učiniti tako da poboljšate svoj kreditni rejting, smanjite dugove, uštedite novac za polog i tako dalje.

Banke će provjeriti vaš kreditni rejting i financijsku situaciju prije odobravanja kredita, pa je važno da se potrudite da sve bude u redu prije nego što podnesete zahtjev.

Također je važno razmotriti različite izvore kredita za stambeni zajam, uključujući banke, kreditne zadruge i druge financijske institucije. Različite institucije mogu imati različite uvjete i kamatne stope, pa je važno da se ograničite samo na one koji odgovaraju vašim potrebama i financijskim ciljevima.

Priprema za traženje kredita osiguranog nekretninom može biti dugotrajan i zahtjevan proces, no ako se dobro pripremite, povećavate svoje šanse za odobrenje kredita.

Važno je da se educirate o procesu i uvjetima kredita te da se potrudite da izgledate kao siguran i pouzdan klijent koji će ispuniti svoje financijske obveze.

Kada pripremite sve dokumente i pronađete najbolju opciju za financiranje vaše nekretnine, možete podnijeti zahtjev za kredit i nadati se da će se odobriti vaša nekretnina kao osiguranje. Krediti koji se osiguravaju hipotekom predstavljaju znatnu financijsku obvezu, no ukoliko se njima upravlja na pravi način, mogu donijeti brojne koristi.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (266 ocjena)

Home » Hipotekarni kredit