Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit fiksna kamatna stopa

Prednosti kredita s fiksnom kamatnom stopom

Kredit s fiksnom kamatnom stopom je vrsta kredita koja se u posljednje vrijeme sve više traži. Kako i samo ime kaže, kamatna stopa se fiksira, odnosno ostaje ista tijekom cijelog trajanja kredita.

Ova vrsta kredita ima niz prednosti u odnosu na kredite s varijabilnom kamatnom stopom.

Jedna od glavnih prednosti kredita s fiksnom kamatnom stopom je predvidljivost. Klijent zna koliko će mjesečno plaćati i koliko će ukupno platiti za cijelo vrijeme trajanja kredita. Ovo je vrlo važno za ljude koji žele imati stabilne financije i koji ne žele riskirati s varijabilnom kamatnom stopom koja se može mijenjati tijekom vremena.

Druga važna prednost je sigurnost.

Kada se kamatna stopa fiksira, ona ostaje ista tijekom cijelog trajanja kredita, bez obzira na promjene na tržištu. Ovo znači da klijent neće biti izložen riziku od naglih promjena kamatnih stopa koje mogu znatno povećati mjesečnu ratu.

Također, kredit s fiksnom kamatnom stopom može biti koristan za ljude koji žele dugoročno planirati svoje financije.

Kada se kamatna stopa fiksira, klijent zna koliko će ukupno platiti za cijelo vrijeme trajanja kredita, što mu omogućuje da planira svoje financije na duže staze.

Međutim, važno je naglasiti da kredit s fiksnom kamatnom stopom može biti skuplji od kredita s varijabilnom kamatnom stopom u trenutku kada se kredit podiže. Ovo je zato što banke uzimaju u obzir mogućnost promjena kamatnih stopa na tržištu tijekom vremena i uključuju tu mogućnost u kamatnu stopu koju nude za kredit s fiksnom kamatnom stopom.

Ukratko, kredit s fiksnom kamatnom stopom ima niz prednosti koje ga čine privlačnom opcijom za mnoge klijente. Predvidljivost, sigurnost i mogućnost dugoročnog planiranja financija samo su neke od prednosti koje ovaj kredit nudi. Međutim, važno je uzeti u obzir da kredit s fiksnom kamatnom stopom može biti skuplji u trenutku podizanja kredita.

Kako odabrati najbolji kredit s fiksnom kamatnom stopom

Kada se odlučite za kredit s fiksnom kamatnom stopom, važno je odabrati najbolju opciju koja odgovara vašim potrebama. Postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru najboljeg kredita s fiksnom kamatnom stopom.

Prvo, važno je usporediti kamatne stope različitih banaka. Kamatne stope se mogu razlikovati ovisno o banci, pa je važno provjeriti ponude različitih banaka prije donošenja odluke. Također, važno je imati na umu da kamatne stope mogu varirati ovisno o iznosu kredita i vremenskom periodu u kojem se kredit vraća.

Drugo, važno je provjeriti dodatne troškove koji se mogu pojaviti uz kredit s fiksnom kamatnom stopom.

Ovo može uključivati naknade za obradu kredita, naknade za održavanje računa i druge naknade koje mogu utjecati na ukupni trošak kredita.

Treće, važno je provjeriti uvjete otplate kredita. Ovo uključuje duljinu trajanja kredita, iznos mjesečne rate, mogućnost prijevremenog otplaćivanja kredita i druge uvjete koji mogu utjecati na ukupni trošak kredita.

Četvrto, važno je provjeriti uvjete osiguranja koji se nude uz kredit s fiksnom kamatnom stopom. Ovo može uključivati osiguranje života, osiguranje nezaposlenosti ili druge vrste osiguranja koje mogu pomoći u zaštiti klijenta i njegove obitelji u slučaju neplaniranih situacija.

Konačno, važno je provjeriti reputaciju banke koja nudi kredit s fiksnom kamatnom stopom. Važno je odabrati banku koja ima dobru reputaciju i koja je pouzdana u svojim poslovnim aktivnostima.

Ukratko, odabir najboljeg kredita s fiksnom kamatnom stopom zahtijeva pažljivo istraživanje i usporedbu različitih opcija. Kamatne stope, dodatni troškovi, uvjeti otplate, uvjeti osiguranja i reputacija banke samo su neki od faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru najbolje opcije za vas.

Razlike između kredita s fiksnom i varijabilnom kamatnom stopom

Kada se odlučujete za kredit, jedna od glavnih odluka koju treba donijeti je odabir između kredita s fiksnom ili varijabilnom kamatnom stopom. Oba kredita imaju svoje prednosti i nedostatke, pa je važno razmotriti razlike između njih prije donošenja odluke.

Kredit s fiksnom kamatnom stopom ima prednost predvidljivosti. Kamatna stopa se fiksira na početku kreditnog razdoblja i ostaje ista tijekom cijelog trajanja kredita.

Ovo znači da klijent zna koliko će mjesečno plaćati i koliko će ukupno platiti za cijelo vrijeme trajanja kredita. Međutim, kredit s fiksnom kamatnom stopom može biti skuplji u trenutku podizanja kredita.

Kredit s varijabilnom kamatnom stopom ima prednost fleksibilnosti. Kamatna stopa se mijenja ovisno o promjenama na tržištu, što može rezultirati nižim kamatnim stopama u određenim razdobljima.

Međutim, ovo također znači da klijent ne zna koliko će mjesečno plaćati ili koliko će ukupno platiti za cijelo vrijeme trajanja kredita.

Jedna od glavnih razlika između ova dva kredita je rizik. Kredit s fiksnom kamatnom stopom ima manji rizik za klijenta, jer kamatna stopa ostaje ista tijekom cijelog trajanja kredita. S druge strane, kredit s varijabilnom kamatnom stopom ima veći rizik, jer kamatna stopa može varirati tijekom vremena i utjecati na mjesečne rate i ukupni trošak kredita.

Druga razlika između ova dva kredita je dugoročno planiranje.

Kredit s fiksnom kamatnom stopom omogućuje dugoročno planiranje financija, jer klijent zna koliko će ukupno platiti za cijelo vrijeme trajanja kredita. S druge strane, kredit s varijabilnom kamatnom stopom može biti nepredvidljiv, što može otežati dugoročno planiranje financija.

Ukratko, kredit s fiksnom kamatnom stopom ima prednost predvidljivosti i manjeg rizika, dok kredit s varijabilnom kamatnom stopom ima prednost fleksibilnosti. Važno je uzeti u obzir prednosti i nedostatke oba kredita prije donošenja odluke o tome koji je najbolji za vaše potrebe.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (188 ocjena)

Home » Kredit fiksna kamatna stopa