Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit hipotekarni

Što je kredit hipotekarni i kako funkcionira?

Kredit hipotekarni je vrsta kredita koja se najčešće koristi za kupovinu nekretnine. Ovaj kredit funkcionira tako da banka odobrava zajam klijentu, a kao osiguranje za vraćanje duga, banka ima pravo založiti nekretninu koju klijent kupuje. To znači da ukoliko klijent ne otplaćuje kredit, banka ima pravo prodati nekretninu kako bi se namirio dug.

Kredit hipotekarni ima duži rok otplate u usporedbi s drugim vrstama kredita, što može biti prednost za klijenta jer mu omogućuje manju mjesečnu ratu. Međutim, to također znači da će klijent tijekom dužeg razdoblja plaćati kamate, što će povećati ukupni trošak kredita.

Kod odabira kredita hipotekarnog, klijent treba uzeti u obzir nekoliko faktora.

Prije svega, važno je usporediti kamatne stope različitih banaka i kreditora. Također, klijent treba provjeriti kakve su uvjete otplate kredita te da li ima mogućnost prijevremenog otplaćivanja bez dodatnih troškova.

Prije nego što klijent podnese zahtjev za hipotekarni zajam, važno je da se pripremi. To uključuje provjeru svoje kreditne sposobnosti, prikupljanje potrebne dokumentacije i izračunavanje svojih financijskih mogućnosti. Klijent treba biti siguran da će moći redovito otplaćivati kredit bez da ugrozi svoje financijsko stanje.

Ukratko, jedan od najčešćih načina financiranja kupnje nekretnine je kredit koji se osigurava hipotekom. Klijent treba pažljivo razmotriti sve faktore pri odabiru kredita te se pripremiti za podnošenje zahtjeva kako bi osigurao najbolje uvjete i izbjegao nepotrebne troškove.

Kako odabrati najbolji kredit hipotekarni za svoje potrebe?

Kada se odlučite za kupnju nekretnine, jedan od prvih koraka je odabir najboljeg kredita hipotekarnog za vaše potrebe. Postoji mnogo različitih opcija na tržištu, pa je važno da se dobro informirate kako biste donijeli najbolju odluku.

Prije svega, trebate razmotriti koliko novca vam je potrebno i koliko dugo želite trajanje kredita. To će vam pomoći u usporedbi različitih ponuda te odabiru onog koji najbolje odgovara vašim financijskim potrebama.

Nakon toga, trebate provjeriti kamatne stope koje nude različite banke i kreditne institucije. Obratite pažnju na varijabilne kamatne stope koje se mogu mijenjati tijekom vremena, kao i na fiksne kamatne stope koje se ne mijenjaju tijekom trajanja kredita.

Također, provjerite kakve su uvjete otplate kredita.

Neke banke nude mogućnost prijevremenog otplaćivanja bez dodatnih troškova, dok druge imaju strože uvjete kojih se treba pridržavati. Važno je odabrati kredit s uvjetima otplate koji su vam prihvatljivi i koji će vam omogućiti da se dugoročno nosite s otplatom kredita.

Kada usporedite različite ponude, razgovarajte s predstavnicima banaka i kreditnih institucija kako biste dobili sve potrebne informacije i razjasnili sve nejasnoće. Također, provjerite kakve su troškove koje će biti uključeni u kredit, kao što su naknade za obradu kredita, osiguranje nekretnine i slično.

Konačno, razmislite o tome da li vam je potrebna pomoć stručnjaka. Kreditni savjetnik ili neovisni financijski savjetnik može vam pomoći u usporedbi različitih ponuda i odabiru najboljeg kredita hipotekarnog za vaše potrebe.

Ukratko, odabir najboljeg kredita hipotekarnog za vaše potrebe može biti izazovan zadatak. Važno je da se dobro informirate i usporedite različite ponude kako biste donijeli najbolju odluku za svoje financijske potrebe.

Kako se pripremiti za podnošenje zahtjeva za kredit hipotekarni?

Priprema za podnošenje zahtjeva za kredit hipotekarni može biti dug i zahtjevan proces, ali je ključan za dobivanje najboljih uvjeta kredita. Prije nego što podnesete zahtjev, važno je da se dobro pripremite i prikupite sve potrebne dokumente i informacije.

Prvo što trebate učiniti je provjeriti svoju kreditnu sposobnost. Banke i kreditne institucije će provjeriti vašu kreditnu povijest kako bi utvrdili vašu sposobnost da otplatite kredit.

Stoga je važno da provjerite svoj kreditni rejting i uklonite eventualne pogreške ili nepravilnosti prije nego što podnesete zahtjev.

Sljedeće, trebate prikupiti sve potrebne dokumente. To uključuje osobne dokumente, poput osobne iskaznice i porezne kartice, kao i dokumente o nekretnini koju kupujete. Također, trebate prikupiti dokaze o svojim prihodima, poput zadnjih nekoliko mjeseci primanja i poreznih prijava.

Kada imate sve potrebne dokumente, trebate izračunati svoje financijske mogućnosti.

To uključuje izračunavanje svojih mjesečnih prihoda i rashoda, kao i procjenu koliko novca možete izdvojiti za mjesečnu otplatu kredita. Važno je biti realan i uzeti u obzir sve troškove koji će biti uključeni u kredit.

Kada ste pripremili sve dokumente i izračunali svoje financijske mogućnosti, vrijeme je da podnesete zahtjev za kredit hipotekarni. Obratite pažnju na sve uvjete i troškove koji su uključeni u kredit, kao i na rok otplate i kamatne stope.

Važno je biti strpljiv tijekom procesa odobrenja kredita.

Banke i kreditne institucije će provjeriti sve vaše dokumente i informacije kako bi utvrdili vašu kreditnu sposobnost. Stoga, budite spremni odgovoriti na sve upite i pružiti dodatne informacije ako je to potrebno.

Sazetak je da priprema za traženje hipotekarnog kredita može biti dugotrajan i zahtjevan proces, ali je presudan za postizanje najboljih uvjeta kredita. Važno je provjeriti svoju kreditnu sposobnost, prikupiti sve potrebne dokumente i izračunati svoje financijske mogućnosti prije nego što podnesete zahtjev.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (256 ocjena)

Home » Kredit hipotekarni