Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit ili leasing

Kredit ili leasing – što odabrati?

Kada se odlučujemo za kupnju nekog skupljeg predmeta, poput automobila ili nekretnine, često se suočavamo s pitanjem – kredit ili leasing? Oba načina financiranja imaju svoje prednosti i nedostatke, a odabir ovisi o mnogim faktorima.

Kredit je financijski proizvod kojim se od banke ili druge financijske institucije posuđuje novac za kupnju nekog predmeta. Kredit se vraća u određenom vremenskom periodu, uz kamate i troškove obrade. Leasing je pak vrsta najma koja omogućuje korištenje predmeta uz mjesečnu naknadu, a nakon isteka ugovora predmet se vraća leasing kući ili se otkupljuje uz dodatnu naknadu.

Kada razmišljamo o odabiru između kredita i leasinga, prvo treba razmotriti svoju financijsku situaciju. Ako imamo dovoljno novca za učešće i mjesečne rate kredita, onda je kredit dobra opcija. Međutim, ako nemamo dovoljno učešća ili ne želimo opterećivati svoj budžet s visokim mjesečnim ratama, onda je leasing bolja opcija.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je vrsta predmeta koji se kupuje.

Ako je riječ o nekretnini, kredit je bolja opcija jer se nekretnina stječe u vlasništvo odmah. S druge strane, ako se radi o automobilu, leasing je bolja opcija jer se nakon nekoliko godina može zamijeniti za noviji model.

Treći faktor koji treba uzeti u obzir su kamatne stope i troškovi obrade. Krediti imaju fiksne kamatne stope, dok leasing ima varijabilne kamatne stope. Troškovi obrade kredita su obično viši od troškova obrade leasinga.

U konačnici, odluka o tome da li odabrati kredit ili leasing ovisi o mnogim faktorima. Važno je razmotriti svoju financijsku situaciju, vrstu predmeta koji se kupuje, kamatne stope i troškove obrade, te napraviti odluku koja će najbolje odgovarati našim potrebama.

Kako odabrati najbolji kredit ili leasing?

Kada smo odlučili da nam je potreban kredit ili leasing, sljedeći korak je odabrati najbolju opciju za nas. Postoje mnoge banke i leasing kuće koje nude ove usluge, pa je važno provesti istraživanje i usporediti različite ponude.

Prvo što treba uzeti u obzir su kamatne stope. Krediti imaju fiksne kamatne stope, što znači da će se mjesečna rata kredita ne mijenjati tijekom vremena otplate.

Leasing ima varijabilne kamatne stope, što znači da će se mjesečna rata mijenjati ovisno o promjenama na tržištu. Potrebno je usporediti kamatne stope različitih banaka i leasing kuća kako bismo odabrali najbolju opciju za nas.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir su troškovi obrade. Krediti imaju više troškove obrade nego leasing, što može biti značajan faktor pri odabiru.

Potrebno je provjeriti koliko će nas koštati obrada kredita ili leasinga u različitim institucijama i usporediti troškove.

Treći faktor koji treba uzeti u obzir su uvjeti otplate. Krediti imaju fiksne mjesečne rate, a rok otplate može biti dug od nekoliko godina do nekoliko desetljeća. Leasing ima fleksibilnije uvjete otplate, što može biti korisno ako očekujemo promjene u našoj financijskoj situaciji u budućnosti.

Četvrti faktor koji treba uzeti u obzir su dodatne usluge koje nude banke i leasing kuće.

Neki krediti i leasingi nude dodatne usluge, poput osiguranja ili servisa, što može biti korisno i uštedjeti novac u budućnosti.

U konačnici, odabir najboljeg kredita ili leasinga ovisi o mnogim faktorima. Potrebno je provesti istraživanje, usporediti različite ponude i uzeti u obzir kamatne stope, troškove obrade, uvjete otplate i dodatne usluge. Na taj način možemo odabrati opciju koja najbolje odgovara našim potrebama i financijskoj situaciji.

Kredit ili leasing – prednosti i nedostaci.

Kredit i leasing su dvije najčešće korištene opcije za financiranje kupnje skupljih predmeta, poput automobila ili nekretnine. Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i nedostatke, a važno je razmotriti oba prije donošenja odluke.

Prednosti kredita uključuju to da se predmet kupuje odmah i stječe se u vlasništvo, što znači da imamo potpunu kontrolu nad njim. Krediti imaju fiksne kamatne stope, što znači da se mjesečna rata neće mijenjati tijekom vremena otplate. Također, krediti imaju duže rokove otplate, što znači da se mjesečne rate mogu rasporediti na dulji period i smanjiti financijski pritisak.

Nedostaci kredita uključuju to da imaju više troškove obrade i kamatne stope su obično više nego kod leasinga. Također, krediti zahtijevaju učešće, što znači da moramo imati određenu količinu novca na raspolaganju prije nego što potpišemo ugovor o kreditu.

Prednosti leasinga uključuju to da ne zahtijeva učešće i mjesečne rate su obično niže nego kod kredita.

Leasing nudi fleksibilnije uvjete otplate, što znači da se može prilagoditi našoj financijskoj situaciji. Također, leasing nudi dodatne usluge, poput osiguranja ili servisa, što može biti korisno i uštedjeti novac u budućnosti.

Nedostaci leasinga uključuju to da se predmet ne stječe u vlasništvo, već se vraća leasing kući ili se otkupljuje uz dodatnu naknadu. Leasing ima varijabilne kamatne stope, što znači da se mjesečna rata može mijenjati tijekom vremena otplate. Također, leasing ima kraće rokove otplate, što znači da su mjesečne rate veće i mogu stvoriti financijski pritisak.

U konačnici, odabir između kredita i leasinga ovisi o našoj financijskoj situaciji, vrsti predmeta koji se kupuje i drugim faktorima. Važno je razmotriti prednosti i nedostatke oba načina financiranja prije donošenja odluke.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (251 ocjena)

Home » Kredit ili leasing