Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:33
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit izračun

Kako izračunati kreditnu sposobnost?

Kredit je jedna od najčešćih financijskih usluga na tržištu, koja omogućava građanima financijsku podršku u ostvarenju njihovih planova i ciljeva. Međutim, prije nego što se odlučite za uzimanje kredita, važno je izračunati svoju kreditnu sposobnost. Kreditna sposobnost je vaša financijska sposobnost da vraćate kreditne obveze prema dogovorenom planu otplate.

Postoji nekoliko faktora koji utječu na kreditnu sposobnost, a najvažniji su vaša primanja, izdaci, dugovanja i kreditna povijest. Da biste izračunali svoju kreditnu sposobnost, morate imati jasnu sliku o vašim mjesečnim primanjima i izdacima. Primanja uključuju plaću, mirovinu ili druge vrste prihoda, a izdaci uključuju režijske troškove, poput najma, režija i hrane, kao i planirane troškove poput putovanja ili školovanja.

Kada imate jasnu sliku o svojim prihodima i izdacima, važno je izračunati ukupan iznos koji možete izdvojiti za otplatu kredita.

To će vam pomoći da procijenite koliko novca možete posuditi, a da i dalje možete udovoljiti svojim financijskim obvezama. Osim toga, važno je imati dobru kreditnu povijest, jer će vam to pomoći u dobivanju povoljnijih uvjeta kredita.

Kreditna sposobnost je važna jer će vam pomoći da izbjegnete dugove koji bi mogli negativno utjecati na vašu kreditnu povijest i kreditni izračun. Ako niste sigurni kako izračunati svoju kreditnu sposobnost, možete se obratiti banci ili financijskom stručnjaku koji će vam pomoći u ovom procesu.

Zaključno, izračunavanje kreditne sposobnosti je ključni korak u uzimanju kredita. Važno je imati jasnu sliku o svojim prihodima i izdacima, kao i o svom kreditnom povijesti. Ako ste sigurni da možete otplatiti kredit prema dogovorenom planu, tada ste spremni za sljedeći korak – izračunavanje kamata na kreditu i mjesečne rate kredita.

Kako izračunati kamate na kreditu?

Nakon što ste izračunali svoju kreditnu sposobnost, sljedeći korak je izračun kamata na kreditu. Kamate su troškovi koje plaćate banci za posuđeni novac i one se obračunavaju na temelju kamatne stope. Kamatna stopa je postotak koji se primjenjuje na glavnicu kredita, a izračunava se ovisno o vrsti kredita, visini kredita, rokovima otplate i rizicima koji se povezuju sa samim kreditom.

Kod većine kredita kamatna stopa se izračunava na mjesečnoj ili godišnjoj razini.

Najčešće se koristi nominalna kamatna stopa, koja predstavlja osnovnu kamatnu stopu bez dodatnih troškova. Međutim, kada izračunavate ukupne troškove kredita, važno je uzeti u obzir i ostale troškove poput naknade za obradu kredita, troškove osiguranja i slično.

Da biste izračunali kamate na kreditu, potrebno je pomnožiti glavnicu kredita s nominalnom kamatnom stopom. Na primjer, ako uzimate kredit od 100.000 kuna s nominalnom kamatnom stopom od 5%, ukupne kamate na godišnjoj razini će iznositi 5.000 kuna.

Međutim, važno je imati na umu da se kamate obračunavaju na preostalu glavnicu kredita, što znači da će se iznos kamata smanjivati kako se kredit bude otplaćivao.

Izračunavanje kamata je važno jer vam pomaže da procijenite ukupne troškove kredita, što uključuje ne samo kamate, nego i sve druge troškove kredita. To će vam pomoći da odaberete najpovoljniju ponudu kredita i izbjegnete nepotrebne troškove.

Uz izračun kamata, važno je izračunati i mjesečnu ratu kredita. Mjesečna rata predstavlja iznos koji morate platiti banci svaki mjesec kako biste otplatili kredit.

Mjesečna rata se izračunava na temelju ukupnog iznosa kredita, kamatne stope i rokova otplate. Što je rok otplate dulji, to će mjesečna rata biti manja, ali će ukupni troškovi kredita biti veći zbog kamata.

U konačnici, izračun kamata i mjesečne rate kredita su ključni koraci u procesu uzimanja kredita. Važno je pažljivo izračunati sve troškove kredita i odabrati najpovoljniju ponudu koja odgovara vašoj kreditnoj sposobnosti i financijskom planu.

Kako izračunati mjesečnu ratu kredita?

Nakon što ste izračunali kamate na kreditu, sljedeći važni korak je izračun mjesečne rate kredita. Mjesečna rata predstavlja iznos koji morate redovito plaćati banci tijekom otplate kredita, a uključuje otplatu glavnice i kamata. Mjesečna rata se izračunava na temelju ukupnog iznosa kredita, kamatne stope i rokova otplate.

Kada izračunavate mjesečnu ratu kredita, važno je uzeti u obzir sve troškove kredita, uključujući kamate, naknade za obradu kredita, kao i troškove osiguranja. Također, važno je uzeti u obzir i vrstu kredita koju uzimate, jer različiti krediti imaju različite uvjete otplate.

Kod nekih kredita mjesečna rata se izračunava kao fiksni iznos tijekom cijelog roka otplate, dok kod drugih kredita mjesečna rata može varirati ovisno o promjenama kamatne stope ili valutnom tečaju.

S obzirom na to da promjene kamatnih stopa ili valutnih tečajeva mogu utjecati na vašu mjesečnu ratu, važno je odabrati kredit s fiksnom kamatnom stopom i fiksnom mjesečnom ratom.

Izračun mjesečne rate kredita može se izvršiti pomoću kalkulatora kredita ili možete koristiti matematičke formule. Mjesečna rata se izračunava tako što se ukupni iznos kredita podijeli s brojem mjeseci roka otplate, a zatim se na taj iznos primjenjuje kamatna stopa. Na primjer, ako uzimate kredit od 100.000 kuna s rokom otplate od 5 godina i kamatnom stopom od 5%, vaša mjesečna rata će iznositi oko 1.888 kuna.

Važno je uzeti u obzir da se mjesečna rata može razlikovati ovisno o vrsti kredita, duljini roka otplate i kamatnoj stopi. Stoga je važno pažljivo izračunati mjesečnu ratu prije nego što se odlučite za uzimanje kredita.

U konačnici, izračunavanje mjesečne rate kredita važan je korak u procesu uzimanja kredita. Važno je uzeti u obzir sve troškove kredita i odabrati najpovoljniju ponudu koja odgovara vašoj kreditnoj sposobnosti i financijskom planu.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (178 ocjena)

Home » Kredit izračun