Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit uz jamca

Što je kredit uz jamca i kako funkcionira?

Kredit uz jamca je vrsta kredita koju banke i druge financijske institucije nude klijentima koji ne ispunjavaju uvjete za dobivanje kredita samostalno. Ovaj kredit se temelji na jamstvu koje jamac daje banci da će vratiti kredit u slučaju da klijent ne bude u mogućnosti to učiniti.

Kod kredita uz jamca, jamac postaje odgovoran za vraćanje kredita ako klijent ne bude u mogućnosti to učiniti. To znači da će banka prvo tražiti od klijenta da vrati kredit, a ako on ne bude u mogućnosti to učiniti, banka će se obratiti jamcu.

Jamac će morati vratiti kredit zajedno s kamatama i drugim troškovima.

Kredit uz jamca je popularan među onima koji imaju lošu kreditnu povijest ili nemaju dovoljno sigurnosti da dobiju kredit samostalno. Ovaj kredit omogućuje im da dobiju potrebna sredstva i da poboljšaju svoju kreditnu povijest. Ipak, treba imati na umu da zajam s jamcem može biti vrlo opasan za jamca ako klijent ne bude u stanju vratiti kredit.

Kod kredita uz jamca, jamac mora ispuniti određene uvjete da bi bio prihvaćen od strane banke. To uključuje dobru kreditnu povijest, stabilan izvor prihoda i dovoljno visok kreditni rejting. Banka će provjeriti financijsku situaciju jamca prije nego što mu odobri kredit.

Kod kredita uz jamca, kamatne stope mogu biti više nego kod običnog kredita.

To je zbog činjenice da banka preuzima manji rizik jer jamac daje jamstvo za vraćanje kredita. Međutim, jamac treba biti oprezan i provjeriti sve uvjete kredita prije nego što potpiše ugovor.

Ukratko, postoji mogućnost da banka odobri kredit ako klijent ima jamca koji može ispuniti uvjete za dobivanje kredita. Jamac postaje odgovoran za vraćanje kredita ako klijent ne bude u mogućnosti to učiniti. Važno je odabrati najboljeg jamca i provjeriti sve uvjete kredita prije potpisivanja ugovora kako bi se izbjegli rizici.

Kako odabrati najboljeg jamca za kredit?

Kada tražite jamca za kredit, važno je odabrati osobu koja je pouzdana i koja će ispuniti svoje obveze. Kredit uz jamca je vrsta kredita koja zahtijeva od jamca da preuzme odgovornost za vraćanje kredita ako klijent ne bude u mogućnosti to učiniti. Stoga, odabir najboljeg jamca može biti ključan za uspješno dobivanje kredita.

Prilikom odabira jamca, važno je prvo razmotriti odnos s tom osobom.

Jamac bi trebao biti osoba koja vam je bliska i kojoj možete vjerovati. Važno je da jamac razumije svoju ulogu i da je spreman preuzeti odgovornost za vraćanje kredita ako se to dogodi.

Također, jamac bi trebao imati stabilan izvor prihoda i dobar kreditni rejting. Banka će provjeriti financijsku situaciju jamca prije nego što mu odobri kredit.

Ako jamac ima lošu kreditnu povijest ili nema stabilan izvor prihoda, to može utjecati na odluku banke i mogućnost dobivanja kredita.

Važno je da jamac bude upoznat s uvjetima kredita. Jamac bi trebao razumjeti koliko novca se posuđuje, koliko će trajati otplate i koliko će biti ukupni troškovi kredita. Također, jamac bi trebao biti svjestan da ako klijent ne bude u mogućnosti vratiti kredit, on će biti odgovoran za vraćanje kredita zajedno s kamatama i drugim troškovima.

Kada odaberete jamca za kredit, važno je imati pismeni ugovor koji će definirati sve uvjete kredita.

Ugovor bi trebao sadržavati detalje o iznosu kredita, uvjete otplate, kamatne stope i rokove otplate. Također, ugovor bi trebao navesti da jamac preuzima odgovornost za vraćanje kredita ako klijent ne bude u mogućnosti to učiniti.

Ukratko, odabir najboljeg jamca za kredit uz jamca može biti ključan za uspješno dobivanje kredita. Važno je odabrati osobu koja je pouzdana, ima stabilan izvor prihoda i dobar kreditni rejting. Također, važno je da jamac bude upoznat s uvjetima kredita i da ima pismeni ugovor koji će definirati sve uvjete kredita.

Kako se zaštititi od rizika kod kredita uz jamca?

Kredit uz jamca može biti koristan alat za dobivanje potrebnih sredstava, ali isto tako može biti rizičan posao. Stoga je važno znati kako se zaštititi od rizika kod kredita uz jamca.

Prva stvar koju treba učiniti je pažljivo pročitati uvjete kredita i pismeni ugovor. Važno je razumjeti koliko novca se posuđuje, koliko će trajati otplate, koliko će biti ukupni troškovi kredita i koji su uvjeti vraćanja kredita.

Također, važno je da jamac bude svjestan da će morati vratiti kredit ako klijent ne bude u mogućnosti to učiniti.

Druga stvar koju treba učiniti je provjeriti kreditnu povijest klijenta i jamca. Ako klijent ili jamac imaju lošu kreditnu povijest, to može povećati rizik od neplaćanja kredita. Također, važno je provjeriti financijsku situaciju klijenta i jamca kako bi se osiguralo da imaju dovoljno sredstava za vraćanje kredita.

Treća stvar koju treba učiniti je razmotriti osiguranje kredita.

Osiguranje kredita može biti korisno jer osiguravatelj preuzima dio rizika od neplaćanja kredita. Međutim, osiguranje kredita može biti skupo, pa je važno razmotriti troškove i koristi prije nego što se odlučite za osiguranje.

Važno je biti svjestan rizika kod kredita uz jamca. Ako klijent ne bude u mogućnosti vratiti kredit, jamac će biti odgovoran za vraćanje kredita zajedno s kamatama i drugim troškovima.

To može dovesti do financijskih problema i dugova.

Ako se odlučite za kredit uz jamca, važno je biti oprezan i provjeriti sve uvjete kredita prije potpisivanja ugovora. Također, važno je odabrati pouzdanog jamca i provjeriti njegovu financijsku situaciju i kreditnu povijest. Ako se dogodi da klijent ne bude u mogućnosti vratiti kredit, važno je biti spreman preuzeti odgovornost za vraćanje kredita.

Ukratko, oslanjanje na jamca prilikom dobivanja kredita može biti korisno za prikupljanje novca, ali istovremeno predstavlja i određeni rizik. Važno je pažljivo pročitati uvjete kredita i pismeni ugovor, provjeriti kreditnu povijest klijenta i jamca, razmotriti osiguranje kredita i biti spreman preuzeti odgovornost za vraćanje kredita ako se dogodi da klijent ne bude u mogućnosti to učiniti.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (399 ocjena)

Home » Kredit uz jamca