Koji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.07.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gotovinski krediti bez HROK-a

Kredite bez HROK-a omogućili oni koji su ga i krojili – banke!

Gotovinski krediti bez HROK-a” zapravo je popularan naziv za podizanje gotovinskih kredita na koje kreditno izvješće iz HROK-a ne utječe negativno.

HROK d.o.o. je skraćeni naziv za Hrvatski registar obveza po kreditima, društva s ograničenom odgovornošću za poslovne usluge, koji je 2005.e godine osnovalo 20 banaka u RH; i to sa svrhom prikupljanja, obrade i razmjene informacija o kreditnim obvezama klijenata, ali i urednosti njihova podmirivanja. Danas je u HROK, od ukupno 31 banke na našem području učlanjeno njih 27; kao i svih pet stambenih štedionica, dvije kartične kuće, određeni leasinzi, i ostale financijske institucije. U registru se obrađuju podaci o svim novčanim obvezama klijenata, banaka, i drugih financijskih institucija; bilo da je riječ o urednom ili neurednom otplaćivanju obveza. Svi podaci obrađeni u registru prikazuju se i u kreditnom izvješću fizičke ili pravne osobe. Kod večine banaka želite li zatražiti pozajmice na ostatak primanja biti ćete provjereni u HROKu.

Podaci koje čuva HROK-ov arhiv

Spomenuli smo da su u HROK – u, odnosno registru za pohranu podataka, pohranjeni svi podaci o kreditnim, ali i drugim novčanim obvezama klijenata; o instrumentima osiguranja obveze, obvezama klijenata na ime sudužnika ili jamca, o zahtjevima za kreditnim izvješćima klijenata na zahtjev financijskih institucija, o zaposlenjima, itd. Podatke dostavlja korisnik HROK-a (banka, leasing, kartična kuća i sl.), a u bazi HROK-a ih se ažurira jedanput mjesečno. Dakle, ime svake osobe koja je ikada digla kredit u banci nalazi se u HROK-u. Dobro je napomenuti i da, ukoliko želite podići npr. gotovinski kredit bez HROK-a, ali u nekoj od četiri banke koje nisu učlanjene u registar, ni u takvoj se banci vaša kreditna nestabilnost neće previdjeti – naime banke koje nisu članice HROK-a od klijenta traže da im uz druge papire potrebne za realizaciju kredita donese i HROK-ovo izvješće!

Kreditna sposobnost prema HROK-u

Na kreditnu sposobnost klijenata prije svega utječu visina primanja i stupanj njegove zaduženosti po već postojećim kreditnim obvezama. Potreba za uvidom u kreditna izvješća građana prilikom odobravanja kredita najprije je proizašla iz činjenice da je velik broj tvrtki odbijao vršiti administrativnu zabranu na plaću svojim zaposlenicima. Administrativna je zabrana s jedne strane bankama predstavlja  garanciju da će korisnik kredita redovito izvršavati svoje obveze, a s druge je strane kreditne obveze građana činila javnima i transparentnima.

Je li moguće dobiti gotovinski kredit bez HROK-a?

Zbog problema koje vam može stvoriti, sigurno se svatko tko je ikada u životu zatrebao bilo kakav kredit, brzo upoznao s nelagodnostima na koje može naići ako HROK-ovi spisi čuvaju “ne baš savršen” opis njegovog urednog (ne)plaćanja kredita ili nešto slično. No što ako se zaista nađemo u situaciji da bismo što prije i što jednostavnije trebali doći do gotovinskog kredita bez HROK-a? Je li HROK moguće izbjeći kao što je moguće izbjeći crnu listu ukoliko kredit ne podižemo u banci već financijskoj ili kreditnoj kući?

Kako uz odbacivanje HROK-a banke pokušavaju povratiti “uredne”klijente

Među financijskim  institucijama koje ne gledaju kreditnu povijest klijenta prilikom odobravanja kredita, osim kreditnih unija i d.o.o. poduzeća nalaze se i banke. U njima je od nedavno moguće realizirati kredit bez uvida u HROK, ne ugrožavajući financijsku situaciju pojedinca. Građani kojima će kreditni savjetnici realizirati gotovinski kredit bez HROK-a najčešće su zaposleni u privatnim poduzećima, te su uglavnom prijavljeni na minimalac ili niža primanja od onih koja ostvaruju. Banke su svjesne sive ekonomije i njezinih posljedica na otežano dizanje kredita za ciljanu skupinu građana pa su upravo iz tog razloga prilagodile određene kreditne linije građanima koji su prijavljeni na minimalna primanja, i to na određeno vrijeme (iz godine u godinu), te koji ostvaruju redovita primanja na ugovor o djelu i sl.

Kreditna linija za zaposlene i umirovljenike i zaduženja koja je donijela

Gotovinsakim kreditom bez HROK-a financijske institucije žele privući klijente koji su savjesni u izvršavanju već postojećih kreditnih obveza. Najčešće je riječ o klijentima koji otplaćuju stambeni ili hipotekarni kredit putem trajnog naloga, koji nije vidljiv na platnoj listi, a sada možda žele npr. nenamjenski gotovinski kredit bez HROK-a. Navedeni klijenti će se naći u nepovoljnom položaju za podizanje novoga kredita, u slučaju da banka radi uvid u kreditno izvješće. Kad govorimo o kreditima bez uvida u HROK, riječ je o kreditnim linijama za zaposlene i umirovljenike, do 10.000,00 € na rok otplate do deset godina. Gotovinski krediti bez HROK-a realizirani u prošlosti, danas predstavljaju vjerojatno jedan od glavnih razloga prezaduženosti građana. Da bi se spriječilo ponavljanje takvih situacija i gomilanje nenaplativih kredita, propisana je obveza dubinske procjene kreditne sposobnosti klijenata iz svih dostupnih izvora, uključujući i HROK.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (548 ocjena)

Home » Gotovinski krediti bez HROK-a