Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:17
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kreditiranje

Kreditiranje

Što je to kreditiranje

Većina nas se u svom životu susrela sa pojmom kreditiranje, ali malo tko zna pravo značenje tog pojma. Kreditiranje predstavlja svojevrsnu financijsku ili robnu potporu privatnim ili pravnim subjektima. Svi kojima je potrebna određena financijska pomoć za ostvarenje određenog poslovnog plana, bilo da je riječ o pokretanju novog poslovanja ili da je riječ o unaprjeđenju postojećeg poslovanja, kreditiranjem će dobiti tu navedenu financijsku pomoć, tj. potporu.

Korisnici kreditiranja, kao što je već navedeno, mogu biti i privatne osobe. Oni financijsku potporu mogu zatražiti za veliki broj stvari. To može biti kupovina, gradnja ili adaptacija nekretnine, kupovina automobila, odlazak na godišnji odmor itd. Davanje kredita predstavlja posuđivanje određenog iznosa novca uz određenu kamatnu stopu.

Navedeni iznos mora biti vraćen u dogovorenom vremenskom periodu. Davatelji kredita mogu biti financijske firme, koje za to imaju dozvolu. No, postoje i slučajevi kada određene osobe ili firme nezakonito nude kredite i takve kreditore trebate svakako izbjegavati, jer možete upasti u nepotrebno dugovanje.

Tko je zadužen za kreditiranje

Kao što je navedeno u prethodnom članku, kreditiranje mogu obavljati samo one financijske firme koje za to imaju dozvolu. Na prostoru Republike Hrvatske banke imaju najveći udio u kreditiranju. To su financijske firme koje imaju najdužu tradiciju kreditiranja i kao takve predstavljaju najsigurniju varijantu kreditora. Banke u svojoj ponudi imaju veliki broj kredita, kojima građani i firme mogu pokriti veliki broj svojih želja i potreba.

U Hrvatskoj djeluje veliki broj privatnih banaka, ali isto tako postoji i državna banka, koja je uglavnom zadužena za kreditiranje poslovnih subjekata. Na financijskom tržištu u Hrvatskoj postoje i druge vrste kreditora, koji najviše nude online kredite i pozajmice i koji u pravilu nude manje iznose kredita i pozajmica od banaka.

Osim navedenih kreditora, u kreditiranju sudjeluje i vlada Republike Hrvatske baš kao i fondovi Europske unije. Naime, vlada i fondovi EU često objavljuju natječaje na koje se poslovni subjekti mogu prijaviti i na taj način dobiti financijsku potporu za svoje poslovanje. Ovakva vrsta kreditiranja je nešto povoljnija, jer u većini slučajeva poslovni subjekti ne moraju vratiti cijeli dobiveni iznos financijske potpore.

Uvjeti vezani uz kreditiranje

Kako bi mogli biti korisnik kreditiranja, morate ispuniti određene uvjete koji su vezani uz kreditiranje. Ukoliko želite dobiti kredit kao privatna osoba, onda morate prije svega biti punoljetni građanin Republike Hrvatske sa redovitim mjesečnim primanjima. Nadalje, kreditori će vas zatražiti i određenu dokumentaciju, koju trebate dostaviti prilikom podnošenja zahtjeva za dobivanje kredita.

To je u većini slučajeva preslika važeće osobne iskaznice, potvrda poslodavca i dokaz o kreditnoj sposobnosti. S druge strane, ukoliko kao poslovni subjekt želite biti korisnici kreditiranja, onda morate prije svega imati legalno prijavljeno poslovanje. U ovom slučaju uvjeti kreditiranja će ovisiti o veličini vašeg poslovnog subjekta i količini prihoda koje ostvaruje.

Također, vaš poslovni subjekt ne smije imati nikakva ne podmirena dugovanja prema državi ili nekom kreditoru. Kreditiranje se može obaviti na dva načina, tj. postupak prijave za dobivanje kredita možete obaviti direktno u poslovnici kreditora ili putem online obrasca koji se nalazi na službenoj Internet stranici odabranog kreditora.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (533 ocjena)

Home » Kreditiranje