Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica firmi od fizičke osobe

Kako funkcionira pozajmica firmi od fizičke osobe?

Kada je u pitanju financiranje, poduzetnici se često oslanjaju na kredite banaka ili druge poslovne partnere. Međutim, posljednjih godina sve se više govori i o alternativnim izvorima financiranja, poput pozajmice firmi od fizičke osobe. Ova opcija omogućuje vlasnicima tvrtki da dobiju potrebnu financijsku podršku od svojih poznanika, prijatelja ili obitelji.

Kako funkcionira pozajmica firmi od fizičke osobe? U osnovi, radi se o financijskoj transakciji u kojoj fizička osoba posuđuje novac tvrtki.

Pozajmljena sredstva mogu biti namijenjena za pokretanje novog posla, proširenje postojećeg ili rješavanje financijskih problema. Dogovor o pozajmici može biti usmen ili pisan, no u svakom slučaju preporučuje se da se svi detalji jasno i precizno definiraju kako bi se izbjegle eventualne nesuglasice.

Prednosti pozajmice firmi od fizičke osobe su brojne. Prvenstveno, ova opcija omogućuje brži i lakši pristup novcu, bez dugotrajnih procesa odobravanja kredita u bankama.

Također, mnogi poduzetnici smatraju da je pozajmica od fizičke osobe povoljnija opcija jer ne uključuje visoke kamate kao što je to često slučaj s bankovnim kreditima. Osim toga, ovakav dogovor može biti i fleksibilniji, s obzirom da se uvjeti pozajmice mogu prilagoditi potrebama i mogućnostima obje strane.

Međutim, postoje i određene mane pozajmice firmi od fizičke osobe. Najveći rizik je taj da se odnosi između poslovnih partnera mogu poremetiti ako dođe do kašnjenja u vraćanju pozajmice ili neispunjavanja dogovorenih uvjeta.

Također, moguće je da se u nekim slučajevima neće moći ostvariti porezne olakšice na pozajmice između fizičkih osoba, što može dodatno povećati troškove.

Kako izbjeći probleme prilikom pozajmice firmi od fizičke osobe? Prije svega, važno je da se uspostavi jasan i precizan dogovor o svim uvjetima pozajmice, uključujući visinu kamate, rok vraćanja, moguće kazne za kašnjenje i sl. Također, preporučuje se da se potpiše ugovor o pozajmici, te da se sve transakcije obavljaju preko računa kako bi se izbjegle eventualne nesuglasice oko visine pozajmljenog iznosa ili rokova plaćanja.

U svakom slučaju, pozajmica firmi od fizičke osobe može biti korisna opcija za poduzetnike koji su u potrazi za brzim i jednostavnim načinom financiranja. Ipak, važno je imati na umu da je svaka financijska transakcija rizik, te da treba biti oprezan prilikom odlučivanja o ovakvom načinu financiranja.

Prednosti i mane pozajmice firmi od fizičke osobe

Postoje brojne prednosti i mane pozajmice firmi od fizičke osobe koje bi trebale biti uzete u obzir prije nego se odlučite na ovaj način financiranja.

Prednosti pozajmice firmi od fizičke osobe su brojne. Prvenstveno, kao što smo već spomenuli, ova opcija omogućuje brži i lakši pristup novcu, bez dugotrajnih procesa odobravanja kredita u bankama. To znači da poduzetnici mogu brže reagirati na poslovne prilike, što bi u suprotnom moglo biti izgubljeno ako se čeka na odobrenje banke.

Također, kamate na pozajmice firmi od fizičke osobe obično su niže nego kamate koje nude banke, što znači da je ovaj način financiranja povoljniji za tvrtku. Osim toga, ovakav dogovor može biti i fleksibilniji, što znači da se uvjeti pozajmice mogu prilagoditi potrebama obje strane.

Međutim, postoje i određene mane pozajmice firmi od fizičke osobe.

Prvenstveno, ovaj način financiranja može utjecati na privatne odnose između poslovnih partnera ako se odnosi poremete zbog kašnjenja u vraćanju pozajmice ili neispunjavanja dogovorenih uvjeta. Također, ako se ne dogovore jasni uvjeti pozajmice, može doći do nesporazuma oko visine pozajmljenog iznosa ili rokova plaćanja, što također može utjecati na odnose između poslovnih partnera.

Druga mana pozajmice firmi od fizičke osobe je što se u nekim slučajevima neće moći ostvariti porezne olakšice na pozajmice između fizičkih osoba, što može dodatno povećati troškove.

Također, poduzetnik koji je pozajmio novac tvrtki može biti u riziku da izgubi taj novac ako tvrtka propadne ili se ne može vratiti dug.

U konačnici, prije odluke o pozajmici firmi od fizičke osobe, važno je pažljivo razmotriti sve prednosti i mane ovog načina financiranja. Ako se odlučite na ovaj način financiranja, preporučuje se da se uspostavi jasan i precizan dogovor o svim uvjetima pozajmice, uključujući visinu kamate, rok vraćanja i moguće kazne za kašnjenje. To će pomoći u izbjegavanju eventualnih nesuglasica i poremećaja u odnosima između poslovnih partnera.

Kako izbjeći probleme prilikom pozajmice firmi od fizičke osobe?

Kada se odlučite na pozajmicu firmi od fizičke osobe, važno je imati na umu kako izbjeći probleme koji mogu nastati u ovom obliku financiranja. U ovom odlomku, navest ćemo neke od najčešćih problema te kako ih izbjeći.

Prije svega, važno je uspostaviti jasan i precizan dogovor o svim uvjetima pozajmice, uključujući visinu kamate, rok vraćanja i moguće kazne za kašnjenje. Ovaj ugovor treba biti pisan i potpisan od strane obje strane, kako bi se izbjegle eventualne nesuglasice oko detalja pozajmice. Također, sva plaćanja trebaju se obavljati preko računa kako bi se izbjeglo neplaćanje ili nesporazumi oko visine pozajmljenog iznosa ili rokova plaćanja.

Druga važna stvar koju treba imati na umu je kako pozajmljena sredstva koristiti na efikasan način. Poduzetnici bi trebali pažljivo razmotriti svoje financijske potrebe i koristiti pozajmljena sredstva samo za ono za što su namijenjena.

Također, preporučuje se da se poduzetnici konzultiraju sa stručnjakom za financije kako bi bolje razumjeli svoje financijske mogućnosti i kako bi se izbjegle greške u financijskom planiranju.

Također, važno je da se pozajmica firmi od fizičke osobe ne upotrebljava kao dugoročno rješenje financijskih problema tvrtke. Umjesto toga, trebala bi se koristiti samo kao privremeno rješenje dok tvrtka ne uspostavi stabilnu financijsku situaciju. Poduzetnici bi se također trebali fokusirati na izgradnju dobrih odnosa s poslovnim partnerima kako bi se izbjegli potencijalni nesporazumi i poremećaji u odnosima.

U konačnici, važno je imati na umu da je svaka financijska transakcija rizik, a pozajmica firmi od fizičke osobe nije iznimka. Zbog toga je važno pažljivo razmotriti sve prednosti i mane ovog načina financiranja te se savjetovati sa stručnjakom prije donošenja odluke. Ako ste se odlučili na ovaj način financiranja, važno je uspostaviti jasan i precizan dogovor te se pridržavati svih uvjeta ugovora kako bi se izbjegle eventualne nesuglasice.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (524 ocjena)

Home » Pozajmica firmi od fizičke osobe