Koji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kamate na pozajmice

Kamata je cijena koju onaj tko posuđuje novac plaća onome koji mu taj isti novac pozajmljuje. Drugim riječima kamata je zapravo iznos koji se plaća da bi se “unajmio” određeni iznos novca za određeni period vremena. Iznos novca koji se posuđuje zove se glavnica, a procenat kamate koji se plaća na glavnicu se zove kamatna stopa.

Što je nominalna kamatna stopa?

Nominalna kamatna stopa je neto kamatna stopa po kojoj se kredit odobrava i ona predstavlja cijenu novca po kojoj banka plasira kredit. Ona se stavlja u ugovor i na osnovu nje se izračunavaju otplatni anuiteti kredita.

Što je efektivna kamatna stopa?

Efektivna kamatna stopa jedan je od najvažnijih kriterija prilikom procjene isplativosti kredita jer puno preciznije izražava pravu vrijednost kredita nego nominalna kamatna stopa. Ona pokazuje koliku će novca klijent, odnosno korisnik kredita, vratiti banci ili drugoj financijskoj ustanovi. Efektivna kamatna stopa, osim što uključuje nominalnu kamatnu stopu, uključuje sve provizije i naknade koje se banci ili financijskoj ustanovi plaćaju za odobrenje kredita.
Efektivna kamatna stopa ne uključuje sve druge naknade koje su potrebne za odobrenje kredita, zajma ili pozajmice, a nastaju izvan banke ili financijske ustanove. To su na primjer troškovi javnog bilježnika i police životnih osiguranja koje su najčešće potrebne kod apliciranja za stambene kredite.

Koja je razlika između kamate na pozajmice i kamate na kredit?

Pozajmice podrazumijevaju male svote novca s kratkim rokom otplate. Samim time kamate na pozajmice su manje nego kamatna stopa na kredit koji se otplaćuje tijekom duljeg perioda. Kamate na pozajmice su zbog kratkog roka otplate najčešće fiksne, dok kod kredita mogu biti promjenjive. To je ujedno jedna od prednosti uzimanja pozajmice jer se brzo otplaćuju, a samim time ostaje prostora za ponovno pozajmljivanjem ukoliko se javi potreba.

Kada su kamate na pozajmicu određena zakonom?

Kad se novac pozajmljuje između dvije fizičke osobe, ne postoji zakonski određeni minimum na kamate na pozajmice. No kad tvrtka kao pravna osoba daje pozajmicu fizičkoj osobi, stvari su bitno drugačije. Isplata pozajmice nije moguća bez kamatne stope s time da kamatna stopa ne smije biti niža od tri posto godišnje. Riječ je o minimalnoj kamatnoj stopi kojoj pravna osoba podliježe prilikom isplate pozajmice fizičkoj osobi. Ako je niža, to se smatra pogodovanjem tj. dobiti koju fizička osoba inače ne bi ostvarila pa na to treba platiti porez.

Povoljnije kamate na pozajmice poduzetnicima

Banke i druge financijske institucije pomažu u gospodarskom rastu hrvatskih tvrtki. U dogovoru s Hrvatskom gospodarskom komorom, obrtničkim udruženjima i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak nude povoljnije kamate na pozajmice poduzetnicima. Riječ je o posebnim programima kreditiranja potpomognutima novcem iz europskih fondova. Takva vrsta suradnje omogućuje povoljnije kratkoročne pozajmice i kredite namijenjene financiranju obrtnih sredstava. Kamatne na pozajmice su u prosjeku niže i povoljnije od standardne ponude, a sve s ciljem boljeg razvitka, zapošljavanja novih radnika i širenja na tržištu. Pozajmica vlasniku poduzeća moguća je uz minimalne uvjete.

Kamate na pozajmice dane članovima obitelji

Posuđivanje novca članovima obitelji i prijateljima pravi je izazov za odnosa. Nerijetko takvi odnosi neslavno završe jer jedna strana prestane vraćati novac. Kod posuđivanja obavezno treba stvari regulirati pisanim putem i potom ugovor ovjeriti kod javnog bilježnika. Treba jasno naznačiti datum posudbe, posuđenu svotu te način i rok otplate. Kad su kamate na pozajmice u pitanju, može se dogovoriti posudba bez kamate ili s kamatom.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (601 ocjena)

Home » Kamate na pozajmice