Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica na ruke

Kako izbjeći rizike pri pozajmici na ruke?

Pozajmica na ruke” je izraz koji se često koristi kada osoba traži novac od svojih prijatelja, obitelji ili kolega. Iako ova vrsta pozajmice može biti vrlo korisna kada se nalazimo u financijskoj nevolji, važno je biti svjestan rizika koji dolaze s tim.

Kako izbjeći rizike pri pozajmici na ruke?

Prvo i osnovno, prije nego što potražite pozajmicu na ruke, morate biti sigurni da je osoba koja vam posuđuje novac pouzdana i da ima namjeru vratiti vaš novac. Ako niste sigurni u tu osobu, bolje je potražiti pozajmicu od banke ili drugog financijskog instituta.

Kad se radi o pozajmici od osobe koju poznajete, važno je razgovarati o uvjetima pozajmice i napisati ugovor. U ugovoru treba biti jasno napisana svota koju ste posudili, kamata ako postoji, rok vraćanja novca i način vraćanja. Također, osoba koja posuđuje novac treba potpisati ugovor kako bi se osigurala pravna zaštita za obe strane.

Ako se radi o manjoj pozajmici, možete se dogovoriti da se novac vrati u roku od nekoliko tjedana ili mjeseci.

Ali ako se radi o većoj pozajmici, preporučljivo je dogovoriti mjesečne rate kako bi se osiguralo da se novac isplaćuje na vrijeme.

Drugi način kako izbjeći rizike pri pozajmici na ruke je da se potvrdi identitet osobe koja vam posuđuje novac. Možete provjeriti njezinu adresu ili tražiti kopiju osobne iskaznice. Ovo će vam dati dodatnu sigurnost da je osoba koja vam posuđuje novac stvarna i pouzdana.

Uz sve navedene mjere opreza, važno je biti svjestan da postoje rizici vezani uz pozajmicu na ruke. Ova vrsta pozajmice može dovesti do nesporazuma i prekida odnosa s ljudima koji su vam bliski. Stoga, prije nego što se odlučite na ovu vrstu pozajmice, pažljivo razmislite i procijenite sve mogućnosti.

Kako sklopiti ugovor o pozajmici na ruke?

Kao što smo već spomenuli u prethodnom odlomku, sklopiti ugovor je ključno za sigurnost obje strane prilikom pozajmice na ruke. Ovaj ugovor trebao bi sadržavati sve bitne detalje o pozajmici, uključujući svotu koja se pozajmljuje i uvjete vraćanja novca.

Kada se radi o iznosu pozajmice, važno je da se jasno navede koliko novca se pozajmljuje i da li se na taj iznos dodaje kamata. Ako se radi o većoj pozajmici, kamata bi trebala biti navedena kako bi se izbjeglo bilo kakve nesporazume u budućnosti.

Rok vraćanja pozajmice također bi trebao biti jasno naveden u ugovoru. Ovisno o iznosu pozajmice, rok može biti nekoliko tjedana, mjeseci ili čak godina.

Ako se radi o većoj pozajmici, preporučljivo je dogovoriti mjesečne rate kako bi se osiguralo da se novac isplaćuje na vrijeme.

Način vraćanja pozajmice trebao bi biti naveden u ugovoru. Primjerice, možete se dogovoriti da se novac vrati gotovinom, bankovnom uplatom ili čekom. Ovaj detalj također bi trebao biti detaljno opisan kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi.

Kada je ugovor napisan, obje strane trebaju ga potpisati i svaka strana treba dobiti kopiju ugovora. Ovaj ugovor služi kao pravna zaštita za obje strane i može se koristiti u slučaju bilo kakvih problema u budućnosti.

U slučaju da se radi o pozajmici od osobe koja nije pouzdana, preporuča se angažirati pravnika koji će pomoći u izradi ugovora i osigurati pravnu zaštitu.

Konačno, važno je biti svjestan da se pozajmica na ruke treba shvatiti ozbiljno i uzeti u obzir sve aspekte prije sklapanja ugovora. Potpisivanjem ugovora, obe strane će imati jasno definirane uvjete pozajmice i tako se izbjeći bilo kakvi nesporazumi u budućnosti.

Kako vratiti pozajmicu na ruke i izbjeći nesporazume?

Nakon što ste primili pozajmicu na ruke, važno je redovito komunicirati s osobom koja vam je pozajmila novac i pridržavati se dogovorenih uvjeta vraćanja pozajmice. Ovo će pomoći u izbjegavanju bilo kakvih nesporazuma i osigurati da se novac vrati na vrijeme.

Jedan od načina da se izbjegnu problemi s vraćanjem pozajmice je da se dogovorite o načinu plaćanja koji vam najbolje odgovara. Ako vam je lakše plaćati mjesečne rate, dogovorite se s osobom koja vam je pozajmila novac i odredite iznos koji ćete plaćati svakog mjeseca. Na taj način će biti lakše nadzirati svoje financije i osigurati da se novac vraća na vrijeme.

Važno je imati na umu da se pozajmica na ruke treba shvatiti ozbiljno i da bi je trebalo vratiti u dogovorenom roku. Ako se ne možete pridržavati dogovorenih uvjeta, važno je obavijestiti osobu koja vam je posudila novac što prije.

Na taj način se može dogovoriti novi rok plaćanja ili neko drugo rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane.

Jedan od načina kako osigurati da se pozajmica vrati na vrijeme je da se postavi podsjetnik. To može biti u obliku kalendara ili aplikacije koja će vas obavijestiti kada je vrijeme za plaćanje rate. Na taj način ćete osigurati da se novac vraća na vrijeme i izbjeći bilo kakve neugodne situacije s osobom koja vam je pozajmila novac.

Naposljetku, važno je imati na umu da se pozajmica na ruke treba shvatiti ozbiljno i da bi se trebala vratiti u dogovorenom roku. Ako se ne možete pridržavati dogovorenih uvjeta, važno je obavijestiti osobu koja vam je pozajmila novac što prije. To će pomoći u izbjegavanju bilo kakvih neugodnosti i osigurati da se održi dobar odnos s osobom koja vam je pozajmila novac.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (281 ocjena)

Home » Pozajmica na ruke