Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica obrtu

Kako dobiti pozajmicu za obrt?

Osnivanje obrta ponekad može zahtijevati dodatna financijska sredstva koja nisu dostupna iz vlastitih izvora. U takvim situacijama, obrtnici se često odlučuju za pozajmicu kao način financiranja poslovanja. Međutim, dobivanje pozajmice za obrt nije uvijek jednostavno i zahtijeva određene korake.

Prvi korak je priprema poslovnog plana, koji će sadržavati detaljan opis poslovanja, tržišne analize, financijske projekcije i planove za budući razvoj poslovanja. Ovaj plan će biti ključan za procjenu kreditne sposobnosti obrta, pa je važno da bude detaljan i realističan.

Nakon toga, obrtnik treba odabrati financijsku instituciju koja će mu odobriti pozajmicu. Ovdje je važno provjeriti uvjete poslovanja, kamatne stope, rokove otplate i druge uvjete koji mogu utjecati na otplatu pozajmice.

Sljedeći korak je podnošenje zahtjeva za pozajmicu.

Ovaj zahtjev će uključivati ​​poslovni plan, financijske izvještaje i druge dokumente koji će pomoći u procjeni kreditne sposobnosti obrta. Važno je da obrtnik bude iskren u svojim podacima i da pruži sve potrebne informacije kako bi se olakšao proces odobravanja pozajmice.

Nakon podnošenja zahtjeva, financijska institucija će provesti procjenu kreditne sposobnosti obrta i odlučiti hoće li odobriti pozajmicu. Ovaj proces može potrajati nekoliko tjedana, pa je važno biti strpljiv.

Kada se pozajmica odobri, obrtnik treba pažljivo pratiti uvjete otplate i osigurati da se pozajmica vraća u skladu s dogovorenim rokovima. U slučaju kašnjenja u otplati, obrtnik može biti suočen s dodatnim troškovima i negativnim utjecajem na kreditnu sposobnost obrta.

Ukratko, dobivanje pozajmice za obrt zahtijeva pripremu detaljnog poslovnog plana, odabir financijske institucije, podnošenje zahtjeva i strpljenje tijekom procesa procjene kreditne sposobnosti. Važno je pažljivo pratiti uvjete otplate pozajmice kako bi se izbjegli dodatni troškovi i negativni utjecaj na kreditnu sposobnost obrta.

Kriteriji za odobrenje pozajmice obrtu

Kriteriji za odobrenje pozajmice obrtu ovise o financijskoj instituciji koja odobrava pozajmicu. Međutim, postoji nekoliko općih kriterija koji se primjenjuju na većinu pozajmica za obrte.

Jedan od ključnih kriterija je kreditna sposobnost obrta. Financijska institucija će procijeniti financijske izvještaje obrta, poslovni plan i druge dokumente kako bi utvrdila sposobnost obrta da vrati pozajmicu.

Ako obrt ima stabilan prihod, dobru kreditnu povijest i dobar poslovni plan, vjerojatnost odobrenja pozajmice je veća.

Drugi važan kriterij je kreditna povijest obrta. Ako obrt ima negativnu kreditnu povijest, to može utjecati na odluku financijske institucije da odobri pozajmicu. U takvim slučajevima, obrtnik može biti suočen s višim kamatnim stopama ili s odbijanjem pozajmice.

Treći kriterij je kolateral. Financijska institucija može zahtijevati da obrtnik pruži kolateral kao jamstvo za pozajmicu.

Kolateral može biti u obliku nekretnine, vozila ili drugih vrijednih imovina. Ovo jamstvo pomaže financijskoj instituciji da se osigura od gubitka u slučaju da obrtnik ne može vratiti pozajmicu.

Četvrti kriterij je vrsta pozajmice. Postoje različite vrste pozajmica za obrte, poput kratkoročnih pozajmica, dugoročnih pozajmica, revolving kredita i drugih.

Svaka vrsta pozajmice ima svoje specifične uvjete i kriterije za odobrenje.

Konačno, važan kriterij je svrha pozajmice. Financijska institucija će provjeriti namjerava li obrtnik koristiti pozajmicu za ulaganje u poslovanje ili za druge svrhe. Ako se pozajmica koristi za ulaganje u poslovanje, vjerojatnost odobrenja pozajmice je veća.

Ukratko, kriteriji za odobrenje pozajmice obrtu uključuju kreditnu sposobnost obrta, kreditnu povijest, kolateral, vrstu pozajmice i svrhu pozajmice. Važno je obrtnik pažljivo provjeriti uvjete pozajmice prije nego što se odluči za podnošenje zahtjeva kako bi se povećala vjerojatnost odobrenja pozajmice.

Prednosti i nedostaci pozajmice za obrt

Pozajmica obrtu može biti koristan alat za financiranje poslovanja, ali kao i kod bilo koje druge financijske transakcije, postoje prednosti i nedostaci koje treba uzeti u obzir.

Jedna od glavnih prednosti pozajmice za obrt je ta što može pomoći obrtniku u pokretanju ili razvoju poslovanja. Pozajmica može pružiti potrebna sredstva za kupnju opreme, nabavku sirovina ili financiranje marketinških aktivnosti koje će pomoći u rastu poslovanja.

Druga prednost je ta što pozajmica može pomoći u izgradnji kreditne povijesti obrta. Ako se pozajmica vraća u skladu s dogovorenim rokovima, to može pomoći obrtu da se kvalificira za buduće pozajmice s boljim uvjetima.

Treća prednost je ta što pozajmica može pomoći obrtniku u izbjegavanju prodaje udjela u poslu.

Ako obrtnik nema dovoljno sredstava za financiranje poslovanja, može biti prisiljen prodati udio u poslu kako bi došao do novca. Međutim, pozajmica može pružiti alternativu koja će omogućiti obrtniku da zadrži kontrolu nad poslovanjem.

Međutim, postoje i nedostaci pozajmice za obrt koje treba uzeti u obzir. Prvi nedostatak je kamatna stopa.

Kamatne stope na pozajmice za obrte mogu biti visoke, što može dovesti do dodatnih troškova i povećanja ukupne cijene pozajmice.

Drugi nedostatak je rizik od kašnjenja u otplati. Ako obrtnik ne uspije vratiti pozajmicu u skladu s dogovorenim rokovima, to može dovesti do dodatnih troškova, povećanja kamatnih stopa i negativnog utjecaja na kreditnu sposobnost obrta.

Konačno, treći nedostatak je ograničenje fleksibilnosti. Ako se obrtnik odluči za pozajmicu, morat će se pridržavati uvjeta pozajmice koji mogu biti ograničavajući.

Ovo može uključivati ​​ograničenja u pogledu korištenja sredstava ili uvjete otplate.

Ukratko, pozajmica obrtu ima svoje prednosti i nedostatke. Prednosti uključuju financiranje poslovanja, izgradnju kreditne povijesti i izbjegavanje prodaje udjela u poslu. Nedostaci uključuju visoke kamatne stope, rizik od kašnjenja u otplati i ograničenja fleksibilnosti. Prije nego što se odlučite za pozajmicu, važno je pažljivo razmotriti sve prednosti i nedostatke kako bi se donijela informirana odluka.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (253 ocjena)

Home » Pozajmica obrtu