Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica za firmu

Kako dobiti pozajmicu za firmu?

Pozajmica za firmu je jedan od najčešćih načina financiranja poslovanja. Kada se radi o manjim ili novim firmama, pozajmica može biti ključna za pokretanje posla ili daljnji razvoj. No, kako dobiti pozajmicu za firmu?

Prvi korak je priprema.

Prije nego što se krene u traženje pozajmice, potrebno je napraviti detaljan plan poslovanja i financijski plan. Uz to, važno je imati jasan prikaz trenutnog financijskog stanja firme. Banke i druge institucije koje nude pozajmice za firme, najčešće traže detaljan uvid u financijsko stanje i poslovanje firme.

Sljedeći korak je odabir institucije koja nudi pozajmicu. Tu je važno istražiti različite opcije i usporediti uvjete pozajmica.

Banke su najčešći izvor pozajmica za firme, no postoje i druge institucije koje nude slične usluge. Važno je provjeriti uvjete pozajmice, kao što su kamatne stope, rokovi otplate, mogućnosti reprogramiranja pozajmice i slično.

Nakon odabira institucije i pripreme dokumentacije, potrebno je podnijeti zahtjev za pozajmicu. U zahtjevu se obično traže podaci o firmi, financijski planovi, izvještaji o poslovanju i slično.

Nakon što se podnese zahtjev, institucija koja nudi pozajmicu će obaviti procjenu kreditne sposobnosti firme i odlučiti hoće li pozajmicu odobriti.

Važno je napomenuti da pozajmica za firmu nije uvijek najbolja opcija. Prije nego se odluči za pozajmicu, potrebno je razmotriti i druge opcije financiranja, kao što su investitori ili kreditne linije. Također, važno je imati realistična očekivanja o tome koliko pozajmica može pomoći u daljnjem razvoju poslovanja.

Ukratko, dobivanje pozajmice za firmu zahtijeva pripremu, istraživanje opcija i podnošenje zahtjeva. Važno je imati detaljan plan poslovanja i financijski plan, te provjeriti uvjete pozajmice prije nego se odluči za određenu instituciju.

Vrste pozajmica za firme

Kada se radi o pozajmicama za firme, postoje različite vrste koje se mogu odabrati. Svaka vrsta pozajmice ima svoje prednosti i mane, pa je važno odabrati onu koja najbolje odgovara potrebama i financijskim mogućnostima firme.

Jedna od najčešćih vrsta pozajmica za firme je bankovni kredit. Banke nude različite vrste kredita, poput kratkoročnih i dugoročnih kredita, te kredita s fiksnom ili varijabilnom kamatnom stopom.

Krediti s fiksnom kamatnom stopom imaju prednost stabilnosti, jer se kamatna stopa ne mijenja tijekom otplate kredita. S druge strane, krediti s varijabilnom kamatnom stopom mogu biti povoljniji u slučaju pada kamatnih stopa na tržištu.

Druga vrsta pozajmice za firme su kreditne kartice. Kreditne kartice omogućuju firmama da troše novac do određenog limita, a zatim ga vraćaju u obrocima. Kreditne kartice su pogodne za manje iznose ili kratkoročno financiranje, no kamatne stope su obično visoke.

Stoga, kreditne kartice treba koristiti oprezno i samo za potrebe koje su zaista hitne.

Treća vrsta pozajmice za firme su faktoring i leasing. Faktoring je proces u kojem se potraživanja prodaju drugoj firmi, koja ih zatim naplaćuje od kupaca. Leasing je vrsta najma u kojoj firma plaća mjesečni najam za opremu ili vozila, a nakon isteka ugovora ima mogućnost otkupa.

Faktoring i leasing su pogodni za firme koje trebaju financiranje za opremu ili naplatu potraživanja, no obično imaju više troškova od bankovnih kredita.

Četvrta vrsta pozajmice za firme su alternativni izvori financiranja, poput investitora i crowdfundinga. Investitori ulažu novac u firmu u zamjenu za vlasnički udio ili neku drugu vrstu povrata. Crowdfunding je proces u kojem se novac prikuplja od većeg broja ljudi putem interneta. Ove vrste pozajmica su pogodne za nove ili inovativne firme koje nemaju pristup tradicionalnim izvorima financiranja.

Ukratko, postoje različite vrste pozajmica za firme, poput bankovnih kredita, kreditnih kartica, faktoringa, leasinga, investitora i crowdfundinga. Svaka vrsta pozajmice ima svoje prednosti i mane, pa je važno odabrati onu koja najbolje odgovara potrebama i financijskim mogućnostima firme.

Kako odabrati najbolju pozajmicu za svoju firmu?

Kada se odlučuje o pozajmici za firmu, važno je odabrati onu koja najbolje odgovara potrebama i financijskim mogućnostima firme. Postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira pozajmice.

Prvi faktor je kamatna stopa. Kamatna stopa je trošak koji se plaća za korištenje pozajmice, pa je važno odabrati pozajmicu s najnižom mogućom kamatnom stopom.

Međutim, važno je imati na umu da pozajmice s nižom kamatnom stopom obično imaju i strože uvjete otplate ili druge troškove, poput naknada za obradu zahtjeva.

Drugi faktor je rok otplate. Rok otplate određuje koliko vremena ima firma za vraćanje pozajmice. Kratkoročne pozajmice obično imaju rok otplate do godinu dana, dok dugoročne pozajmice mogu imati rok otplate i do nekoliko desetljeća.

Važno je odabrati pozajmicu s rokom otplate koji odgovara financijskim mogućnostima i planovima firme.

Treći faktor je mogućnost reprogramiranja pozajmice. Reprogramiranje pozajmice je proces u kojem se mijenjaju uvjeti otplate, poput produženja roka otplate ili smanjenja mjesečne rate. Ova opcija može biti korisna u slučaju financijskih poteškoća ili promjena u poslovanju firme.

Stoga, važno je odabrati pozajmicu koja nudi mogućnost reprogramiranja.

Četvrti faktor je troškovi pozajmice. Troškovi pozajmice uključuju razne naknade i provizije, poput naknade za obradu zahtjeva ili naknade za prijevremenu otplatu. Važno je provjeriti sve troškove pozajmice prije nego se odluči za određenu opciju, kako bi se izbjegle skrivene troškove.

Ukratko, odabir najbolje pozajmice za firmu zahtijeva uzimanje u obzir nekoliko ključnih faktora, poput kamatne stope, roka otplate, mogućnosti reprogramiranja i troškova pozajmice. Važno je pažljivo razmotriti svaku opciju i odabrati onu koja najbolje odgovara financijskim potrebama i planovima firme.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (555 ocjena)

Home » Pozajmica za firmu