Koji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.07.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Isplata pozajmice radniku

S obzirom na nestabilnost tržišta i loše poslovne prilike, radnici su posebno ugrožena skupina u svijetu poduzetništva. Nerijetko ne dobivaju plaće mjesecima ili im se ne isplaćuju prekovremeni sati, a poslodavci im ne žele dati uvid u poslovanje tvrtke pa ne mogu ni zatražiti kredit. Poslodavci ponekad izbjegavaju dati bonitet tvrtke koji je neophodan za uzimanje zajmova ili kredita, a bez ovjere se ne može daleko stići, zato postoji isplata pozajmice radniku uz 365 pozajmice.

No nisu svi isti i neki svojim radnicima daju pozajmice. Radnici im se najčešće obraćaju u situacijama kad im osnovna plaća nije dovoljna, a ni na koji način ne mogu zatražiti pozajmicu. To mogu biti izvanredne situacije poput nepredvidivih bolničkih troškova, kućanskih popravaka ili pak nenadanog putovanja.

Isplata pozajmice radniku uz određenu kamatu

Tvrtka može pristati na isplatu pozajmice radniku, ali pritom treba imati na umu da to za sobom povlači kamate. Nije moguća isplata pozajmice radniku bez kamatne stope s time da kamatna stopa ne smije biti niža od tri posto godišnje. Riječ je o minimalnoj kamatnoj stopi kojem pravna osoba u ovom slučaju tvrtka podliježe prilikom davanja pozajmice radniku odnosno fizičkoj osobi. Ako je niža, to se smatra dobiti odnosno primitkom koji vlasnik inače ne bi ostvario pa na to treba platiti porez i prirez. Stoga na takvo nešto treba pripaziti kod isplate pozajmice radniku.

Pripazite na uvjete kod isplate pozajmice radniku

Bilo kakvu isplatu pozajmice radniku najbolje je regulirati pismenim putem. Preporučuje se ovu vrstu posudbe tretirati na isti način kao i posudbu od banke ili druge financijske ustanove. Najbolje je sastaviti ugovor o isplati pozajmice radniku i pismeno naznačiti kada ste od poslodavca novac posudili, koja je svota novca u pitanju, kakav je dogovoreni otplatni plan i kolika je kamatna stopa po kojoj ćete dogovoreni novac vraćati.

Prije potpisivanja ugovora, možete zatražiti savjet pravnika ili financijskog stručnjaka koji će objasniti na što treba pripaziti i na što točno pristajete. Za pomoć se kao radnik možete obratiti pravnoj službi u tvrtki ili neovisnom stručnjaku.

Potpisani ugovor se može, ali i ne mora ovjeriti kod javnog bilježnika. No treba imati na umu da se to drugačije tumači u poslovima računovodstva.

Isplata pozajmice radniku s kratkim rokom otplate

Isplata pozajmice radniku odnosi se na relativno male iznose koji se otplaćuju tijekom kratkog perioda otplate. Najčešće su izdaju gotovinske pozajmice koje radnik može iskoristiti u bilo koju svrhu. One nisu namjenske i na njemu da ih upotrijebi za što god želi. Jednako tako ne iziskuju zalog kao garanciju vraćanja posuđene svote. To znači da nije potrebno zalagati pokretnu ili nepokretnu imovinu u zamjenu za pozajmicu.

Poslodavac koji odobri isplatu pozajmice radniku najčešće traži da se ista isplati tijekom godine dana ili čak i u kraćem razdoblju, ali sve ovisi o visini posuđene svote novca. Intenzitet otplate zavisi o tome kako su se obje strane dogovorile.

Može se dogovoriti jednokratna otplata pozajmice ili pak otplaćivanje rate svakog mjeseca. Ova zadnja opcija je ujedno i popularnija pa poslodavac svaki mjesec jednostavno zadanu ratu „skine“ s radnikove plaće. Ova je opcija popularnija jer radnik lakše postupno otplaćuje svoj dug nego da odjednom mora podmiriti svoja dugovanja.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (398 ocjena)

Home » Isplata pozajmice radniku