Koji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:05
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica novca

Novac je roba kao i svaka druga. Na različite načine pokušava se što više zaraditi na posudbi novca, a tome u prilog idu visoke kamatne stope koje ne jenjavaju već godinama. Pritužbe građana stižu sa svih strana poglavito zato što građani u inozemstvu plaćaju niže kamatne stope i to do tri posto. Ljudi se u nadi da će im pozajmica novca sa strane ponuditi povoljnije uvjete obraćaju i sumnjivim organizacijama koje nemaju odobrenje za rad odobreno od strane Hrvatske narodne banke. Prilikom pozajmice novca treba pripaziti da stvari budu regulirane pravnim putem kako bi se kasnije izbjegli problemi i nedoumice. Pozajmica novca vrlo često se isplaćuje ekspresno kao i krediti isti dan.

Brza pozajmica novca

Pozajmica novca podrazumijeva posudbu manje svote novca uz kratak rok otplate. To je izuzetno dobra opcija u hitnim situacijama kada je novac potreban u roku odmah. Brza pozajmica novca isplaćuju se u istom danu od podnošenje zahtjeva. S obzirom da su u pitanju male svote novca, do nekoliko tisuća kuna, online prijavi potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice i tekućeg računa te ispunjeni obrazac i ugovor koji se skidaju s internetskih stranica odabrane kreditne kuće. Nije potrebna ovjera ni poslodavca ni javnog bilježnika.

Pozajmica novca obitelji i prijateljima

Članovi obitelji ili prijatelji koji nikako ne mogu odbiti pozajmicu novca u bankama i kreditnim kućama, za pomoć se najčešće obraćaju svojim najmilijima. No to može biti dvosjekli mač jer novac je razorio i najsložnije obitelji. Stoga ako netko blizak želi da mu posudite novac, za pozajmicu novca treba napraviti plan. Slično kao i kod pozajmljivanja novca kod banke ili kreditne kuće, preporučuje se sastaviti ugovor koji će regulirati otplatni plan. Najbolje je u ugovor staviti datum kada je pozjmica novca isplaćena, svotu, način otplate, kamatnu stopu i rok otplate. Ako niste sigurni kako biste sastavili ugovor, možete zatražiti savjet financijskog stručnjaka ili pravnika. On će vam pomoći da sve regulirate na pravilan način i formalno riješite pozajmicu novca. Ugovor je potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika.

Ako razmišljate kako to ne zvuči nimalo prijateljski, imajte na umu da se time samo želite zaštititi od mogućih neugodnosti ako druga strana neće moći vraćati pozajmljenu svotu. Ne želite da vam pozajmica novca stvara dodatne financijske probleme.

Pozajmica novca u poslovnom svijetu

Pozajmica novca česta je u poslovnom svijetu. Tvrtke međusobno posuđuju novac, vlasnik ulaže u svoju tvrtku, ali i tvrtke daju pozajmicu novca svojim djelatnicima. Novac tako stalno kola. Kod pokretanja tvrtke važno je osim dobre ideje imati i dovoljno kapitala. Pozajmicu novca firmi može dati sam vlasnik. To se smatra ulaganjem u tvrtku i regulira se pravnim putem.

Ako vlasnik nije u mogućnosti dati pozajmicu firmi, firma može posuditi željenu svotu od druge tvrtke i tako se pozajmica novca može isplatiti. Za razliku od toga kad pravna osoba daje pozajmicu firmi, u ovom slučaju kad firma posuđuju novac drugoj pravnoj osobi, ne postoji obavezna zakonska kamatna stopa od tri posto. Novac se može posuditi i ne postoji nikakva minimalna kamatna stopa koju treba zadovoljiti.

Pozajmica novca od tvrtke

Ako pak tvrtka daje pozajmicu novca zaposleniku ili vlasniku poduzeća, minimalna kamatna stopa ne smije biti niža od tri posto godišnje. Radi se o kamatnoj stopi kojoj pravna osoba podliježe prilikom davanja pozajmica novca fizičkoj osobi. Ako je niža od navedenih tri posto, to se smatra pogodovanjem radniku koji inače ne bi ostvario tu dobit pa na to treba platiti porez.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (155 ocjena)

Home » Pozajmica novca