Koji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.10.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmice fizičkim osobama

Zašto pozajmice fizičkim osobama

Razina nezaposlenosti u Hrvatskoj je nažalost na visokim granama i to je puno mladih i starih natjeralo da krenu trbuhom za kruhom u bijeli svijet. Oni koji su ostali, bore se na sve moguće načine ne bi li sačuvali kućni budžet i pritom nešto uštedjeli, ali svi znamo da to nije lak zadatak. Stoga ako se nađete u nezgodnoj situaciji i pitate se kako ćete pokriti novonastali dug, razmislite dobro koje su najbolje opcija za pozajmice fizičkim osobama – je li u pitanju banka, kreditna institucija ili pak član obitelji te prijatelj.

Lako do pozajmica fizičkim osobama u kreditnim kućama

Kad je novac u pitanju, ljudi ne vole previše raspravljati i otkrivati svoju financijsku situaciju drugima. Osobito ako ona nije u najboljem stanju. Kako im ne bi bilo neugodno, prije će pozajmicu tražiti od banke ili kreditne kuće. Pozajmice fizičkim osobama daju i jedni i drugi s time da banke imaju rigoroznije uvjete i gotovo pod obavezno traže izvješće HROK-a, dok se na drugim mjestima mogu zatražiti krediti bez uvida u hrok. Svrha Hrvatskog registra obaveza po kreditima je lakša i preciznija procjena trenutne kreditne sposobnosti za svakog klijenta pojedinačno. Cilj e je zapravo na vrijeme uvidjeti i procijeniti stvarne mogućnosti klijenta kako trenutne financijske obveze ne bi bile iznad mogućnosti otplate mjesečnih anuiteta.

Kreditne kuće liberalnije se u tome i ne traže puno papirologije. Zahtjev za pozajmice fizičkim osobama mogu putem interneta podnijeti svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji imaju redovita primanja i uredno podmiruju svoja dugovanja. Obrazac se ispunjava online kao i ugovor, a dokumentaciji se prilaže preslika osobne iskaznice i kartice tekućeg računa. Ova procedura vrijedi za iznose do tri tisuće kuna, ako je iznos veći od toga, onda je potrebno priložiti bankovni izvadak te platnu ili mirovinsku listu. Visina kamatne stope ovisi o duljini otplatnog roka, što znači da je kamatna stopa veća što je rok otplate dulji.

I poslodavci isplaćuju pozajmice fizičkim osobama

Poslodavci imaju opciju izdavanja pozajmice fizičkim osobama. U toj situaciji kamata je neizbježna i regulirana od strane države. Nije moguća isplata pozajmice fizičkim osobama bez kamatne stope s time da kamatna stopa ne smije biti niža od tri posto godišnje. Riječ je o minimalnoj kamatnoj stopi kojem tvrtka podliježe prilikom davanja pozajmice fizičkoj osobi. Ako je niža, to se smatra dobiti odnosno primitkom koji vlasnik inače ne bi ostvario pa na to treba platiti porez i prirez.

Ova vrsta pozajmice odnosi se na relativno male iznose koji se otplaćuju tijekom kratkog perioda otplate. Najčešće su izdaju gotovinske pozajmice koje nemaju posebnu namjenu pa ih se može iskoristiti u bilo koju svrhu.

Način otplate ovisi o dogovoru s poslodavcem, a dug se može otplaćivati jednokratno ili višekratno tijekom nekoliko mjeseci. Popularnija metoda je ova potonja jer se dug lakše otplaćuje.

„Teže“ je pozajmicu tražiti od obitelji nego od banka

Tražiti pozajmicu od prijatelja ili obitelji nije lako jer im istovremeno otkrivate da je vaša financijska situacija loša. A to je teško priznati i onima najhrabrijima. Pozajmice fizičkim osobama mogu dati i vaši najmiliji, ali prije posuđivanja novca, stvari je najbolje staviti na papir. Dogovorite s drugom stranom da posudba ostane između vas i potpišite ugovor u kojem ćete jasno definirati o kojem se iznosu radi, kakav je otplatni plan i kako novac namjeravate vratiti. Bolje je stvari regulirati pravnim putem nego poslije žaliti što je novac pokopao vaš odnose.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (322 ocjena)

Home » Pozajmice fizičkim osobama