Koji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:17
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Visoki troškovi života u Hrvatskoj i niske mirovine, natjerale su umirovljenike na prosjački štap. Gotovo jedna trećina starijih od 65 godina je u zoni siromaštva, a hrvatski su umirovljenici uz svoje bugarske kolege među najsiromašniji umirovljenicima u Europskoj uniji. Prema navodima Sindikata umirovljenika Hrvatske u Hrvatskoj samo 64 posto ljudi od 65 godina prima mirovine. Ne čudi stoga da velik broj umirovljenika jedva spaja kraj s krajem da bi preživjeli mjeseci prisiljeni su na posuđivanje novca. Ponukane time, banke i druge kreditne institucije na tržište su plasirale brojne zajmove, kredite i pozajmice za umirovljenike, čija je nit vodilja pomoći umirovljenicima da se izvuku iz pakla siromaštva.

Umirovljenici danas žive drugačijim načinom života nego što prije, a sve je to posljedica većeg ulaganja u zdravlje. Životni vijek se produljio što znači da su do poznih godina aktivni i željni novih iskustava. Banke i druge kreditne institucije tek su unatrag nekoliko godina počele prepoznavati umirovljenike kao potencijalne korisnike kredita. Umirovljenici su se tako našli među redovitim klijentima koji ponajviše traže manje svote novaca i s manjim rokom otplate.

Posebni uvjeti za pozajmice za umirovljenike

Na tržište su plasirane pozajmice koje su posebno prilagođene umirovljenicima. Pozajmice za umirovljenike su, kako im samo ime govori, namijenjeni isključivo osobama koje su u mirovini. Raspon godina u većini banaka i kreditnim i financijskim ustanovama kreće se od 55 do 85 godina života. To u osnovi znači da klijent u trenutku traženje pozajmice ne smije imati više od 85 godina.
Neke od banka međutim, imaju drugačiji stav, pa klijent u trenutku otplate pozajmice za umirovljenike ne smije imati više od dopuštenih 85 godina života. No to sve ovisi o uvjetima koji se nude.

Do pozajmice za umirovljenike uz fiksnu kamatnu stopu

Kamatna stopa najčešće je fiksna tijekom cijelog roka otplate, a banke i druge financijske ustanove omogućuju prijevremenu otplatu pozajmice za umirovljenike bez dodatnih troškova. Rok otplate je od svega nekoliko dana do najviše 12 rata zato što se radi o malim svotama novca. Tako umirovljenici mogu, ovisno o iznosu, pozajmicu otplatiti s uplatom nove mirovine.

Pozajmice za umirovljenike dostupne su i umirovljenicima s inozemnom mirovinom

Trend iseljavanja kojem smo svjedoci danas itekako je bio aktualan 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća. Dobar dio tih iseljenika sada je u mirovini koju provodi u Hrvatskoj. I dok banke zahtijevaju da korisnici pozajmice imaju prijavljeno boraviše u Hrvatskoj, druge financijske ustanove traže samo otvoren račun na kojem stižu redovita primanja. Takve kreditne institucije koje imaju dozvolu za rad od Hrvatske narodne banke, prilagodile su svoje poslovanje i starijoj dobnoj skupini osluškujući prije svega njihove potrebe.
Do pozajmice za umirovljenike iz udobnosti vlastitog doma

Bankarstvo se gotovo u potpunosti preselilo na internet pa se za pozajmice za umirovljenike isto može podnijeti zahtjev online. Od dokumentacije potrebno je osim online obrasca ugovora podnijeti presliku osobne iskaznice i tekućeg računa. Ako je iznos veći od 3000 kuna onda se u osnovi dovoljni navedeni dokumenti, a ako pak iznos premašuje tu svotu, potrebno je priložiti bankovni izvadak te mirovinski listu.

Pozajmica za umirovljenike se isplaćuju se elektroničkim putem direktno na tekući račun tražitelje i u samo 15 minuta otkad je zahtjev podnijet. Naravno, ako je sva dokumentacija kompletna.

Pozajmice za umirovljenike
         
Ocjena: 4.7 / 5 (281 ocjena)

Home » Pozajmice za umirovljenike