Koji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:10
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Život je svakim danom sve skuplji, a novi porezi pritišću nas svaki dan. Nije ni čudo što velik dio građana, čak ni onih s redovitim primanjima, ne može prebroditi mjesec i na kraju biti u plusu. Situacija je takva da je svatko od nas barem jednom bio u situaciji kad je bio primoran posuditi novac. Bilo da je to bilo preko banke, putem kreditnih ustanova ili preko obitelji i prijatelja. Kako god, to nije uvijek ugodno, ali ponekad neizbježno.

Prije nego se uputite u posuđivanje novca najbolje je utvrditi nekoliko jednostavnih pravila kako bi se kasnije izbjegla neugodna pitanja. Osobito ako se novac posuđuje od članova obitelji ili pak od prijatelja. Krediti u Zagrebu jedna su od opcija posuđivanja novca koji je danas najtraženiji.

Posuđivanje novca zahtjeva određene uvjete

Ako se novac posuđuje od obitelji ili prijatelja, preporučuje se ovu vrstu posuđivanja novca tretirati na isti način kao i posudbu od banke ili druge financijske ustanove. Najbolje je sastaviti ugovor i pismeno naznačiti kada ste novac posudili, koja je svota novca u pitanju, dogovoreni otplatni plan i kamatnu stopu po kojoj ćete dogovoreni novac vraćati.

Prije potpisivanja ugovora, možete zatražiti savjet pravnika ili financijskog stručnjaka, kako biste bili na čistu prije nego li se obavežete na nešto takvo. Iako možda zvuči previše formalno, s obzirom na to da su u pitanju obitelj i prijatelji, novac je unio razdor u mnoge obitelji. Bolje se držati one stare narodne – „čist račun, duga ljubav“.

Posuđivanje novca promijeniti će neke stvari

Posuđivanje novca može sve promjeniti, bilo da ste vi ti koji posuđujete novac ili posuđujete prijatelju, valja imati na umu da će to itekako promijeniti vaš odnos. Prije nego li se odlučite na taj korak, dogovorite s drugom stranom da to ostane između vas. Ne želite da drugi to saznaju pa potom iskrsne neugodna situacija. Jer to je ono što narušava međuljudske odnose, kao i činjenica da netko kome ste pozajmili novac, taj isti, troši na luksuz. Stoga na vrijeme treba definirati za što je posudba novca potrebna.

Što ako druga strana ne vraća posuđeni novac?

Pri potpisivanju ugovora s onim od koga ide posuđivanje novac trebate otvoreno razgovarati o posljedicama koje slijede ako ne bude redovno vraćao posuđen novac. Ako druga strana ne vraća novac, pokušajte s njom vidjeti u čemu je stvar i možete li se dogovoriti za drugačiji plan otplate. Ako to ne upali, uvijek se možete pozvati na ugovor koji ste potpisali prije posuđivanja novca. S time da imajte na umu, da je ugovor potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika.

Nemojte se bojati reći „Ne“ posuđivanju novca

Posuđivanje novca nema samo financijskih posljedica već i emocionalnih. Stoga ako se ne osjećati spremni ili ne želite ugroziti prijateljstvo s nekim, jednostavno recite „Ne“. Nije to nimalo lako, ali bolje na početku srezati situaciju prije nego li postane neugodno.

Posuđivanje novca od banka i kreditnih institucija

Ako ne želite remetite obiteljske odnose, novac je najbolje posuditi od banka i kreditnih institucija koje imaju odobrenje za rad od Hrvatske narodne banke. Posuđivanje novca je kod njih sigurno jer tamo nema sitnih slova i prije posudbe novca, potpisuje se ugovor u kojem su jasno naznačeni svi uvjeti kredita, od svote, otplatnog plana i kamatne stope. Ugovor mogu provjeriti pravnici prije potpisivanja i tako obje strane znaju na čemu su. Nema mjesta za nedoumice.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (294 ocjena)

Home » Posuđivanje novca