Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Mikrokrediti

Mikrokrediti

Mikrokrediti su krediti manjih iznosa kako im samo ime govori. Ova vrsta kredita u početku je bila namijenjena poduzetničkim početnicima koji su htjeli pokrenuti svoj posao ili ga proširiti, ali za to nisu imali dovoljno kapitala. Mikrokrediti mogu se koristiti u najrazličitije svrhe, od nabave opreme, za razvoj proizvoda i usluga, patentne ili pak osnivački kapital. Cilj je ove ideje je bilo poticanje samozapošljavanja, osnivanje novih tvrtki, modernizacija opreme i povećanje broja radnih mjesta. Zbog tih su se razloga krediti tvrtkama davali na pet godina i to s počekom od godine dana. Velik dio tih kredita bio je financiran iz europskih fondova.

S obzirom na to da su mikrokrediti naišli na plodno tlo u poslovnom svijetu, ubrzo su se proširili i u svijet fizičkih osoba. Oni su idealni za sve one koji su se našli u nepredvidivim situacijama, a hitno im treba novac ne bi li pokrili trošak popravka automobila, manji kvar u kućanstvu ili odlazak na liječnički pregled.

Mikrokrediti označavaju male svote novca, najčešće od 75 EUR do 4000 EUR, ovisno o kreditnoj sposobnosti tražitelja. Rok otplate za manje svote iznosi od nekoliko dana do nekoliko tjedana, ali može se proteći i na tri godine.

Mikrokrediti po kreditnim karticama

Gotovinski mikrokredit po kartici je euro kredit koji se isplaćuje na račun bez naknade, a namijenjen je isključivo korisnicima kreditnih kartica. Kredit se isplaćuje na tekući račun i otplaćuje u mjesečnim anuitetima, zajedno s ostalim troškovima po kreditnoj kartici. Najčešće se odobrava bez instrumenata osiguranja i bez naplate naknade za odobravanje kredita. Ne provjerava se kreditna sposobnost, ali se pazi na urednost plaćanja klijenta. Isplaćuju se najčešće iznosi od 75 EUR do 4000 EUR, a rok otplate varira od dva mjeseca sve do dvije godine. Isplata u prosjeku ide već sljedeći dan. Mikro kredit se najlakše može izračunati kroz kreditni kalkulator.

Nije potrebna dodatna dokumentacija za mikrokredite

Najveća prednost mikrokredita jest ta što se njega može aplicirati preko interneta. Dovoljno je tek ispuniti online prijavu i predočiti osobnu iskaznicu te karticu tekućeg računa. Banke i druge financijske institucije za manje svote novca koje se isplaćuju u roku jednog dana ne traže puno papirologije. Odobreni iznos kredita isplaćuje se direktno na transakcijski račun korisnika kredita.

Treba imati otvoren tekući račun na kojem se vidi da klijent ima redovita primanja u obliku plaće ili mirovine. Račun ne smije biti blokiran niti zaštićen, odnosno treba biti vidljivo da klijent uredno podmiruje svoja dugovanja.

Bankar koji je osmislio mikrokredite dobio je Nobelovu nagradu za mir

Bankar Muhammad Yunus osmislio je koncept mikrokredita i to mu je 2006. godine donijelo Nobelovu nagradu za mir. Osnovao je banku Grameen koja dodjeljuje takozvane mikrokredite prosječnog iznosa od svega 180 dolara kojima pomaže najsiromašnijima pri rješavanju njihovih egzistencijalnih problema. Žiri koji je dodjeljivao nagradu procijenio je da ova vrsta kredita nudi izlaz iz siromaštva.

Yunus je prvi zajam od 27 dolara posudio iz vlastita džepa. Posudio ga je ljudima u malom selu Jombra koji su živjeli tako da su posuđivali novac od posrednika s kamatnom stopom od 10 posto po tjednu. Tu je vidio priliku da se ljudi izdignu iz siromaštva.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (168 ocjena)

Home » Mikrokrediti