Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je devizni račun

Što je devizni račun

Što devizni račun predstavlja za fizičke, a što za pravne osobe?

Ukoliko se niste susreli s deviznim računom, teško da ćete znati što on zapravo predstavlja. Što je devizni račun? Za fizičku osobu ili pojedinca navedeni račun je ništa više nego tekući račun za stranu valutu. Navedeni račun se često otvara u matičnoj banci i služi za proljev novca koji dolazi u stranoj valuti. Danas svaka banka u Hrvatskoj nudi mogućnost otvaranja deviznog računa, što znači da se kao pojedinac ne morate bojati hoće li vam navedeni račun biti odobren ili ne. Što devizni račun predstavlja za pravne osobe?

Pravna osoba ili firme će otvoriti navedeni račun onda kada imaju u planu poslovati s inozemnim partnerima. Da li se novac s navedenog računa može koristiti? Ukoliko stranu valutu koju smo dobili na račun pretvorimo u euro, odgovor je da. Proces promjene možete zatražiti u banci, ili isto tako izvaditi novac s računa i samostalno promijeniti u mjenjačnici. U slučaju da vam je potreban brzi novac i nemate se vremena baviti mijenjanjem valuta, tada je brzi zajam vaš najbolji izbor. Riječ je o nenamjenskom obliku kreditiranja koji vam može pomoći neovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti.

Za što se koristi devizni račun?

Korištenje deviznog računa će se razlikovati, točnije, on ima drugačiju primjenu ako ga koristite kao fizička ili pravna osoba. Fizičke osobe ga najčešće koriste kada očekuju određenu isplatu u stranoj valuti (bilo da je riječ o plaći, mirovini ili nekoj drugoj vrsti priljeva novca). Isto tako, devizni račun se može koristiti i za plaćanje stvari u inozemstvu. Pravne osobe ili firme otvaraju navedeni račun kada postoji poslovanje s inozemnim partnerima. Poslovanje izvan zemlje je moguće i s matičnom valutom, no radi lakšeg poslovanja dogovara se valuta u kojoj se vrše uplate. Devizni račun nije potreban ukoliko dvije firme posluju u istim državama.

Da li je dobro imati otvoren navedeni račun? Devizni se otvara prema potrebi. Potrebno je samo otići do svoje matične banke i zatražiti uslugu otvaranja deviznog računa. Neke banke već imaju u ponudi razne lepeze ponuda koje uključuju otvaranje navedenog računa bez dodatnih naknada. U kojoj banci je najbolje otvoriti devizni? Iako banke često imaju manje razlike kod otvaranja pojedinih računa, najbolje bi bilo da navedeni račun otvorite u banci u kojoj već posjedujete tekući ili neki drugi račun.

Da li se devizni račun može koristiti za štednju?

Ukoliko vaš devizni račun sadrži određenu svotu koja se može iskoristiti, tada u dogovoru s bankom tu svotu ili možete prebaciti na domaću valutu i staviti na štednju, ili možete dogovoriti štednju na navedenom računu u valuti u kojoj je. Naravno, u slučaju da želite zadržati svoja devizna sredstva i štedjeti, morat ćete s bankom dogovoriti devizno štedni ulog, te odrediti kamate koje idu na štednju i sami rok štednje. U ovom slučaju, banke vam mogu ponuditi više oblika deviznih štednji. Oročene štednje su ovdje svakako najpopularniji izbor.

Što je oročena štednja? Riječ je o obliku štednje koja dolazi s određenim kamatama na određeni period. Navedena štednja se ugovara na par godina, i tijekom tih godina vi ne možete pristupiti novcu. U slučaju da imate devizni račun i određena sredstva na njemu, najbolje bi bilo da se s bankom posavjetujete oko toga što vam je zapravo najisplativije napraviti s vašim novcem.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (523 ocjena)

Home » Što je devizni račun