Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kredit

Što je kredit i kako funkcionira?

Kredit je financijski proizvod koji omogućuje pojedincima ili tvrtkama da posude novac od banke ili druge financijske institucije. Kredit se obično koristi za kupnju nekretnina, automobila, plaćanje studija ili drugih većih investicija koje pojedinac ili tvrtka ne mogu platiti odjednom.

Kada se osoba odluči za kredit, mora se obratiti banci ili drugoj financijskoj instituciji i podnijeti zahtjev za kredit.

Banka će provjeriti kreditnu sposobnost osobe, što uključuje provjeru njezine kreditne povijesti, prihoda i drugih financijskih obveza. Ako se osoba kvalificira za kredit, banka će odobriti iznos kredita i odrediti uvjete otplate.

Kredit se obično vraća u obliku mjesečnih rata koje uključuju kamate i glavnicu. Kamate su troškovi koje osoba plaća banci za posuđeni novac, dok je glavnica iznos koji je posuđen.

Kredit može biti kratkoročni ili dugoročni, ovisno o trajanju otplate.

Krediti mogu biti osigurani ili neosigurani. Osigurani krediti zahtijevaju neku vrstu kolaterala, poput nekretnine ili automobila, koji se koristi kao jamstvo da će se kredit vratiti.

Neosigurani krediti, s druge strane, ne zahtijevaju kolateral, ali su obično povezani s višim kamatama.

Krediti se mogu dobiti i od drugih izvora, poput kreditnih kartica ili pozajmica od obitelji i prijatelja. Međutim, važno je imati na umu da svaki kredit nosi određene rizike i obveze, stoga je važno pažljivo razmotriti prije nego što se odlučite za kredit.

Ukratko, kredit je financijski proizvod koji omogućuje pojedincima ili tvrtkama da posude novac od banke ili druge financijske institucije. Kredit se vraća u obliku mjesečnih rata koje uključuju kamate i glavnicu, a može biti osiguran ili neosiguran, kratkoročni ili dugoročni. Prije nego što se odlučite za kredit, važno je pažljivo razmotriti svoje financijske mogućnosti i obveze.

Vrste kredita – Što je kredit namijenjen za?

Kada se odlučite za kredit, važno je razmotriti koje vrste kredita su dostupne i koje su namijenjene za vaše specifične potrebe. Postoji nekoliko vrsta kredita koje su dostupne, a neke od najčešćih uključuju osobne kredite, kredite za nekretnine, kredite za automobile i studentske kredite.

Osobni krediti su neosigurani krediti koji se koriste za financiranje raznih potreba, poput putovanja, konsolidacije dugova ili kupnje skupih predmeta.

Ovi krediti obično imaju više kamatne stope i kraće rokove otplate u usporedbi s drugim vrstama kredita.

Krediti za nekretnine su osigurani krediti koji se koriste za kupnju ili refinanciranje nekretnina. Ovi krediti obično imaju niže kamatne stope i dulje rokove otplate u usporedbi s osobnim kreditima. Kako bi se dobili krediti za nekretnine, obično se zahtijeva kolateral u obliku nekretnine koju kupujete ili već posjedujete.

Krediti za automobile su također osigurani krediti koji se koriste za kupnju novih ili rabljenih automobila.

Ovi krediti obično imaju niže kamatne stope i kraće rokove otplate u usporedbi s kreditima za nekretnine. Kao i kod kredita za nekretnine, obično se zahtijeva kolateral u obliku automobila koji kupujete.

Studentski krediti su neosigurani krediti koji se koriste za financiranje troškova studija.

Ovi krediti obično imaju niže kamatne stope i dulje rokove otplate u usporedbi s osobnim kreditima. Mnoge vlade i financijske institucije nude različite vrste studentskih kredita, uključujući federalne i privatne kredite.

Kada se odlučite za kredit, važno je odabrati vrstu kredita koja najbolje odgovara vašim potrebama i financijskim ciljevima. Razmotrite svoje financijske mogućnosti i obveze prije nego što se odlučite za kredit, i uvijek provjerite uvjete otplate i kamatne stope prije nego što potpišete ugovor o kreditu.

Ukratko, postoje različite vrste kredita koje su dostupne, uključujući osobne kredite, kredite za nekretnine, kredite za automobile i studentske kredite. Važno je odabrati vrstu kredita koja najbolje odgovara vašim potrebama i financijskim ciljevima, i uvijek provjeriti uvjete otplate i kamatne stope prije nego što potpišete ugovor o kreditu.

Kako se odlučiti za kredit – Što je kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama?

Kada se odlučite za kredit, važno je razmotriti nekoliko faktora prije nego što odaberete kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama. Prije svega, razmislite o iznosu kredita koji vam je potreban i koliko vremena će vam biti potrebno da ga vratite. Ovi faktori će utjecati na kamatne stope i uvjete otplate koje će vam ponuditi banka ili druga financijska institucija.

Drugi važan faktor je kamatna stopa.

Kamatna stopa određuje koliko će vas koštati kredit tijekom vremena, pa je važno odabrati kredit s najnižom mogućom kamatnom stopom. Međutim, nemojte zanemariti druge uvjete otplate poput naknada za obradu kredita ili kazni za prijevremeni otplatu.

Također, razmislite o tome je li kredit osiguran ili neosiguran. Osigurani krediti obično imaju niže kamatne stope, ali zahtijevaju neku vrstu kolaterala, poput nekretnine ili automobila.

Ako ne možete dobiti osigurani kredit, neosigurani krediti su uvijek opcija, ali obično imaju više kamatne stope.

Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je rok otplate. Krediti s kraćim rokovima otplate obično imaju više mjesečne rate, ali ukupni troškovi kredita su manji jer plaćate manje kamata. S druge strane, krediti s duljim rokovima otplate imaju niže mjesečne rate, ali ukupni troškovi kredita su viši jer plaćate više kamata.

Nakon što razmislite o ovim faktorima, provjerite različite ponude kredita koje su dostupne od različitih banaka i financijskih institucija.

Usporedite kamatne stope, uvjete otplate i druge uvjete kako biste odabrali kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Kada se odlučite za kredit, važno je pažljivo pročitati uvjete otplate i razumjeti sve naknade i troškove koji su uključeni. Također, budite sigurni da možete redovito plaćati mjesečne rate kako biste izbjegli kašnjenja i kazne.

Ukratko, kada se odlučite za kredit, važno je razmotriti iznos kredita, rok otplate, kamatne stope i druge uvjete otplate. Provjerite različite ponude kredita koje su dostupne i usporedite uvjete kako biste odabrali kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama. Budite sigurni da pažljivo pročitate uvjete otplate i da možete redovito plaćati mjesečne rate kako biste izbjegli kašnjenja i kazne.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (585 ocjena)

Home » Što je kredit