Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je revolving kredit

Što je revolving kredit i kako funkcionira?

Revolving kredit je vrsta kredita koja se temelji na rotaciji. To znači da se kreditna linija može koristiti opet i opet, te povratiti kao i kada je potrošena.

Revolving krediti se obično izdaju kao kreditne kartice ili linije kredita, a najčešće su vezani uz osobne kredite ili kredite za potrošače.

Kako funkcionira revolving kredit? U osnovi, kreditna linija se određuje na temelju kreditne sposobnosti klijenta, a potrošači mogu potrošiti novac koji im je na raspolaganju do određenog limita. Nakon što se kreditna linija potroši, potrošači moraju početi vraćati dug. Međutim, kada se saldo kredita vrati, kreditna linija se ponovo otvara, te se potrošači mogu ponovno kreditirati do limita kreditne linije.

Revolving krediti su posebno popularni jer ne zahtijevaju da se klijentu odobri novi kredit svaki put kada treba novac, već se novac može podići s postojeće kreditne linije.

Također, ova vrsta kredita obično ima niske mjesečne uplate, što znači da se dug može vraćati postupno.

Međutim, revolving krediti mogu biti vrlo skupi ako se ne otplaćuju na vrijeme. Revolving krediti imaju visoke kamatne stope, a potrošači koji ne plaćaju svoje dugove na vrijeme mogu lako upasti u dug koji je teško otplatiti.

Ukratko, revolving kredit je vrsta kredita koja se temelji na rotaciji.

Potrošači mogu potrošiti novac koji im je na raspolaganju do određenog limita, a nakon što se kreditna linija potroši, potrošači moraju početi vraćati dug. Međutim, kada se saldo kredita vrati, kreditna linija se ponovo otvara, te se potrošači mogu ponovno kreditirati do limita kreditne linije. Revolving krediti su popularni jer ne zahtijevaju odobrenje novog kredita svaki put kada treba novac i obično imaju niske mjesečne uplate. Međutim, mogu biti vrlo skupi ako se ne otplaćuju na vrijeme.

Prednosti i nedostaci revolving kredita – Što je revolving kredit?

Prednosti i nedostaci revolving kredita mogu biti različiti, ovisno o potrebama i financijskim ciljevima svakog korisnika. Jedna od glavnih prednosti revolving kredita je fleksibilnost. Potrošači imaju mogućnost trošiti novac prema vlastitim potrebama, a kreditna linija se otvara i zatvara na temelju njihovih odluka.

Također, revolving krediti često imaju niže mjesečne uplate u usporedbi s drugim vrstama kredita.

Međutim, nažalost, revolving krediti također nose i određene nedostatke. Visoke kamatne stope mogu biti izazov za potrošače koji ne vraćaju dugove na vrijeme. Kamatne stope obično su više u usporedbi s drugim vrstama kredita, što znači da dug može brzo narasti ako se ne otplaćuje redovito.

Također, ako potrošači troše novac nepažljivo, dugovi mogu brzo potrošiti njihovu kreditnu liniju, a time i financijske resurse za druge potrebe.

Druga prednost revolving kredita je to što obično ne zahtijevaju nekretninu kao kolateral. To znači da se potrošači mogu kvalificirati za revolving kredit bez da stavljaju svoju nekretninu u rizik. S druge strane, visoke kamatne stope i niske mjesečne uplate koje se čine vrlo primamljive mogu brzo postati zamka za one koji ne otplaćuju dugove na vrijeme.

Još jedan nedostatak revolving kredita može biti visoka naknada za održavanje kreditne linije.

Neki kreditni davatelji naplaćuju mjesečne ili godišnje naknade za držanje kreditne linije, što može dodatno povećati troškove za potrošače. Također, kreditna linija obično se temelji na kreditnoj sposobnosti potrošača, što znači da će oni s nižim kreditnim rejtingom vjerojatno imati manju kreditnu liniju i više kamatne stope.

U zaključku, revolving kredit može biti koristan alat za financiranje ako se koristi odgovorno. Fleksibilnost kreditne linije i niske mjesečne uplate mogu biti vrlo primamljive za potrošače, no visoke kamatne stope i naknade za održavanje kreditne linije mogu brzo povećati troškove. Stoga, prije nego što se odlučite za revolving kredit, razmotrite sve prednosti i nedostatke, te procijenite vaše financijske ciljeve i mogućnosti otplaćivanja dugova na vrijeme.

Kako se odlučiti za revolving kredit – Što je revolving kredit?

Odluka o tome hoćete li ili ne uzeti revolving kredit ovisi o mnogim faktorima. Prije svega, morate procijeniti svoje financijske ciljeve i potrebe. Ako vam je potreban kratkoročni kredit za financiranje nekog neplaniranog događaja ili kupovinu, revolving kredit može biti dobar izbor za vas.

Međutim, ako tražite dugoročni kredit za financiranje većih projekata, poput kupnje nekretnine, revolving kredit vjerojatno nije najbolja opcija.

Također, važno je razmotriti svoju kreditnu sposobnost. Revolving krediti se temelje na kreditnoj sposobnosti potrošača, što znači da će oni s višim kreditnim rejtingom obično imati veće kreditne linije i niže kamatne stope. Ako imate niski kreditni rejting, možda ćete se teško kvalificirati za revolving kredit ili ćete imati više kamatne stope, što će povećati ukupne troškove kredita.

Kad odlučujete hoćete li uzeti revolving kredit, važno je pažljivo proučiti uvjete kreditnog ugovora.

Pobrinite se da razumijete kamatne stope, naknade i uvjete otplate kredita. Iako se čini vrlo atraktivno koristiti kreditnu liniju i trošiti novac po potrebi, važno je zapamtiti da dugovi mogu brzo narasti ako se ne otplaćuju na vrijeme.

Ako odlučite uzeti revolving kredit, pobrinite se da ga koristite odgovorno. Nemojte trošiti novac koji ne možete vratiti, te redovito plaćajte svoje dugove na vrijeme.

Također, nastojte održati svoju kreditnu liniju unutar granica koje ste si postavili, te izbjegavajte prekomjerno trošenje novca.

Konačno, ako niste sigurni je li revolving kredit prava opcija za vas, razmislite o konzultiranju financijskog stručnjaka. Financijski stručnjak može procijeniti vaše financijske ciljeve i mogućnosti te vam pomoći u donošenju informirane odluke o uzimanju revolving kredita.

U zaključku, uzimanje revolving kredita može biti korisna opcija za financiranje vaših potreba. Međutim, važno je da razumijete prednosti i nedostatke te da odluku donesete na temelju svojih financijskih ciljeva i mogućnosti otplaćivanja duga na vrijeme.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (285 ocjena)

Home » Što je revolving kredit