Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:20
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Subvencija stambenih kredita

Subvencija stambenih kredita

Subvencija stambenih kredita je već dugi niz godina jedna od popularnijih državnih mjera koju su mnogi građani vrlo praktično iskoristili. Subvencije stambenih kredita su mnogima pomogle da riješe svoje stambeno pitanje, bilo kroz konkretnu kupovinu stana ili kuće. Postoji i mogućnost korištenja subvencije stambenog kredita kroz kupovinu  građevinskog zemljišta i izgradnju kuće. Valja imati na umu da je ovdje riječ o državnoj mjeri gdje se olakšava stambeno zbrinjavanje kroz subvencioniranje dijela kredita, odnosno država pomaže otplaćivati jedan dio kredita kroz određeni period, najčešće je to 5 godina, te postoji mogućnost produživanja roka otplate u određenim situacijama.

Subvencija stambenih kredita i uvjeti za prijavu

Subvencija stambenih kredita je namijenjena punoljetnim državljanima Republike Hrvatske koji nisu navršili 45 godina u trenutku kada se podnosi zahtjev za subvencioniranje stambenih kredita. Također, podnositelj zahtjeva ne smije imati u svom vlasništvu useljivu nekretninu. Ukoliko podnositelj zahtjeva za subvenciju stambenog kredita posjeduje useljivu nekretninu, onda je potrebno da se obaveže na prodaju navedene nekretnine u roku 2 godine od sklapanja ugovora o kreditu uz subvenciju zbog kupnje veće kuće ili izgradnju, obnovu, rekonstrukciju ili dovršenje kuće ili stana kako bi se riješilo stambeno pitanje.

Subvencija stambenih kredita i potrebna dokumentacija

Kako bi se subvencija stambenih kredita mogla realizirati, potrebno je prikupiti valjanu dokumentaciju koju je propisala Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Količina i vrsta potrebne dokumentacije se razlike po tome da li tražite subvenciju stambenog kredita za kupnju stana, kuće ili želite graditi novu kuću prema svojim željama. Ukoliko je riječ o kupovini stana ili kuće, tada će vam biti potrebno da priložite  presliku osobne iskaznice,  kupoprodajni ugovor ili kupoprodajni predugovor za nekretninu, također je potrebno kopirati zemljišnoknjižni izvadak. Ukoliko ste se odlučili na kupovinu stana, biti će vam potreban akt o uporabi kuće ili građevine u kojoj se nalazi navedeni stan, on je predmet kredita uz subvenciju,  u prijavi za navedeni kredit možete priložiti presliku dotičnog akta. Potrebno je također priložiti izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj je navedeno da niti vi kao tražitelj kredita niti vaš bračni ili izvanbračni partner/ica nemate u vlasništvu kuću ili stan. Ukoliko vi ili vaš partner/ica posjedujete useljivu nekretninu, u navedenoj izjavi se obavezujete na prodaju navedene nekretnine kako bi mogli ostvariti kupovinu druge nekretnine.

Subvencija stambenih kredita i dokumentacija za izgradnju kuće

Kako bi se subvencija stambenih kredita za izgradnju kuće mogla realizirati na pravilan način, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama je propisala listu dokumentacije koju je potrebno priložiti uz prijavu. Morate imati presliku osobne iskaznice, kopirati zemljišnoknjižni izvadak, također kopirati akt za građenje. Nikako nemojte zaboraviti priložiti u prijavi za subvenciju stambenog kredita kopiju izjave o visini troškova izgradnje prema projektu, te izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj potvrđujete da u svom vlasništvu ne posjedujete useljivu nekretninu, kao niti vaš bračni ili vanbračni partner ili partnerica. Ukoliko posjedujete nekretninu vi ili vaš partner ili partnerica, tada u izjavi potvrđujete odluku o prodaji navedene nekretnine kako biste financirali izgradnju nove nekretnine i riješili stambeno pitanje.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (265 ocjena)

Home » Subvencija stambenih kredita