Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Uvjeti za stambeni kredit

Minimalni uvjeti za stambeni kredit

Uvjeti za stambeni kredit su važni za svakog tko želi kupiti svoj dom. Prije nego što se krene u proces traženja stambenog kredita, važno je znati koje su minimalne zahtjeve koje klijent mora ispuniti kako bi se uopće mogao kvalificirati za stambeni kredit.

Prvi i osnovni uvjet za dobivanje stambenog kredita je imati redovne prihode.

Banka će provjeriti vašu financijsku situaciju, prihode i rashode kako bi se uvjerila da ste u mogućnosti redovno otplaćivati kredit. Također, potrebno je imati stalni radni odnos ili dokazati redovite prihode iz drugih izvora (npr. iznajmljivanje nekretnine).

Drugi uvjet je imati dobru kreditnu povijest. To znači da klijent ne smije imati nepodmirene dugove, ili ako ih ima, dugovi moraju biti podmireni ili u fazi plaćanja.

Banka će provjeriti kreditnu povijest i ocjenu kreditne sposobnosti klijenta.

Treći uvjet je imati dovoljno sredstava za polog. Uobičajeni polog iznosi oko 20% vrijednosti nekretnine, ali može varirati ovisno o bankama i uvjetima kredita. Klijent mora imati dovoljno sredstava kako bi pokrio ovaj iznos.

Četvrti uvjet su godine života.

Minimalna dob za stambeni kredit je obično 18 godina, dok je maksimalna dob klijenta ovisna o pojedinoj banci.

Konačno, peti uvjet je vrijednost nekretnine. Banka će provjeriti vrijednost nekretnine za koju se traži kredit kako bi odredila maksimalni iznos kredita.

Ukratko, minimalni uvjeti za stambeni kredit uključuju redovne prihode, dobru kreditnu povijest, dostatan polog, određene godine života i vrijednost nekretnine. Klijent koji ispunjava ove uvjete, može se kvalificirati za stambeni kredit, ali uvjeti kredita i kamate ovise o pojedinoj banci i financijskoj situaciji klijenta.

Dokumentacija potrebna za stambeni kredit

Dokumentacija potrebna za stambeni kredit može varirati ovisno o pojedinoj banci i vrsti stambenog kredita. U većini slučajeva, banka će zatražiti sljedeće dokumente kako bi procijenila kreditnu sposobnost klijenta:

1. Potvrda o zaposlenju – ovo je jedan od važnijih dokumenata koje banka traži kako bi provjerila vaše prihode i stabilnost radnog mjesta.

U potvrdi o zaposlenju navedeni su vaš naziv posla, visina plaće, trajanje radnog odnosa i slični relevantni podaci.

2. Izvadak iz poslovne banke – banka će tražiti izvadak iz vaše poslovne banke kako bi vidjela vaše financijske transakcije. Ovo je važno kako bi se uvjerila da nemate nepodmirene račune ili dugove koji bi mogli utjecati na vašu kreditnu sposobnost.

3. Porezna prijava – banka će tražiti poreznu prijavu kako bi provjerila vaše prihode i poreznu povijest.

Ovo je posebno bitno ako je vaša porezna prijava važna za vašu kreditnu sposobnost.

4. Potvrda o vlasništvu – ako imate nekretninu koju želite koristiti kao kolateral za stambeni kredit, banka će tražiti potvrdu o vlasništvu kako bi provjerila da stvarno posjedujete nekretninu.

5. Potvrda o zaduženju – banka će tražiti potvrdu o zaduženju kako bi vidjela jesu li vam ostale banke odobrile kredite.

Ovo je važno kako bi se uvjerila da nećete biti prezaduženi i da ste u mogućnosti otplaćivati stambeni kredit.

6. Osobna iskaznica – banka će zahtijevati kopiju vaše osobne iskaznice kako bi provjerila vaš identitet.

Važno je imati na umu da ovo nije iscrpan popis dokumenata koje banka može zatražiti. U nekim slučajevima, banka će tražiti dodatnu dokumentaciju kako bi procijenila vašu kreditnu sposobnost i rizik. Zbog toga je važno pažljivo pročitati zahtjeve za dokumentaciju, a u slučaju nejasnoća, pitati banku za dodatna pojašnjenja.

Ukratko, dokumentacija potrebna za stambeni kredit uključuje potvrdu o zaposlenju, izvadak iz poslovne banke, poreznu prijavu, potvrdu o vlasništvu, potvrdu o zaduženju i osobnu iskaznicu. Važno je napomenuti da se dokumentacija može razlikovati od banke do banke, stoga je bitno pažljivo pročitati zahtjeve za dokumentaciju i po potrebi se obratiti banci za dodatna pojašnjenja.

Kako poboljšati uvjete za stambeni kredit

Klijenti koji žele poboljšati uvjete za stambeni kredit mogu poduzeti neke korake kako bi povećali svoju kreditnu sposobnost i smanjili rizik za banku. U nastavku su navedeni neki od načina na koje klijenti mogu poboljšati svoje uvjete za stambeni kredit.

1. Povećajte svoj prihod – ako je moguće, pokušajte povećati svoj prihod kako bi povećali svoju kreditnu sposobnost.

To može uključivati traženje povećanja plaće ili pronalaženje dodatnog posla.

2. Smanjite svoje dugove – klijenti koji imaju velike dugove imaju veći rizik za banku. Stoga, ako je moguće, pokušajte smanjiti svoje dugove prije traženja stambenog kredita.

3. Povećajte svoj polog – što veći polog imate, to manji je rizik za banku.

To znači da će vam banka možda ponuditi bolje uvjete za stambeni kredit ako imate veći polog.

4. Imajte dobru kreditnu povijest – klijenti koji imaju dobru kreditnu povijest imaju veće šanse za dobivanje stambenog kredita po boljim uvjetima. To znači da morate redovno plaćati svoje račune i kredite kako bi poboljšali svoju kreditnu sposobnost.

5.

Razgovarajte s više banaka – različite banke imaju različite uvjete za stambene kredite. Stoga, ako niste zadovoljni uvjetima koje vam nudi jedna banka, razmislite o razgovoru s drugim bankama kako biste pronašli bolje uvjete.

6. Potražite pomoć stručnjaka – ako vam je teško razumjeti uvjete stambenog kredita ili dokumentaciju koju banke traže, potražite pomoć stručnjaka. To može biti financijski savjetnik ili odvjetnik koji se bavi nekretninama.

Ukratko, klijenti koji žele poboljšati uvjete za stambeni kredit mogu pokušati povećati svoj prihod, smanjiti dugove, povećati polog, imati dobru kreditnu povijest, razgovarati s više banaka i potražiti pomoć stručnjaka. Ovi koraci mogu pomoći klijentima da povećaju svoju kreditnu sposobnost i smanje rizik za banku, što može rezultirati boljim uvjetima za stambeni kredit.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (634 ocjena)

Home » Uvjeti za stambeni kredit