Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit ugovor na određeno

Što je Kredit ugovor na određeno i kako funkcionira?

Kredit ugovor na određeno je vrsta kreditnog ugovora u kojem se kredit odobrava na određeni rok. To znači da kredit mora biti vraćen u određenom vremenskom periodu, koji je unaprijed dogovoren između kreditora i zajmoprimca. Ovaj tip kredita je vrlo popularan među zajmoprimcima koji žele financijsku pomoć za određene projekte, kao što su kupnja nekretnine, automobila ili pokretanje posla.

Kredit ugovor na određeno funkcionira tako da zajmoprimac dobiva određenu količinu novca od kreditora, uz uvjet da će taj novac biti vraćen u određenom vremenskom periodu.

Uz to, zajmoprimac mora platiti kamatu na taj kredit, što znači da će ukupni iznos koji treba vratiti biti veći od iznosa koji je prvotno posuđen. Kamatna stopa se obično dogovara prije nego što se potpiše ugovor o kreditu.

Prednosti kreditnog ugovora na određeno su mnogobrojne. Prvo, zajmoprimac zna točno koliko novca mora vratiti i u kojem roku, što mu omogućuje da planira svoje financije i prilagodi svoj budžet.

Drugo, ugovor o zajmu s rokom otplate može biti koristan za osobe s lošom kreditnom poviješću, jer kreditori mogu biti manje voljni odobriti zajam bez određenog roka otplate. Konačno, kreditni ugovor na određeno može biti koristan za ljude koji žele kupiti nekretninu ili automobil, jer im to omogućuje da dobiju potrebni novac za kupnju, a da pri tom ne moraju čekati dok ne uštede dovoljno novca.

Međutim, postoje i nedostaci kreditnog ugovora na određeno. Kao što smo već spomenuli, zajmoprimac mora platiti kamatu na kredit, što znači da će ukupni iznos koji treba vratiti biti veći od iznosa koji je prvotno posuđen.

Također, ako zajmoprimac ne uspije vratiti kredit u dogovorenom roku, mogu se pojaviti dodatni troškovi u obliku kašnjenja plaćanja i povećanja kamatne stope. Konačno, ako zajmoprimac odluči raskinuti ugovor prije nego što je kredit u potpunosti vraćen, mogu se pojaviti dodatni troškovi u obliku penala i naknada za raskid ugovora.

Ukratko, kreditni ugovor na određeno je koristan alat za ljude koji trebaju financijsku pomoć za određeni projekt ili kupnju. Međutim, prije nego što se potpiše ugovor o kreditu, važno je pažljivo razmotriti prednosti i nedostatke i osigurati da se kredit može vratiti u dogovorenom roku.

Prednosti i nedostaci Kredit ugovora na određeno.

Kreditni ugovor na određeno ima svoje prednosti i nedostatke, a važno je da zajmoprimac pažljivo razmotri oba prije nego što potpiše ugovor. U ovom odlomku ćemo se fokusirati na prednosti i nedostatke kreditnog ugovora na određeno.

Prednost kreditnog ugovora na određeno je što zajmoprimac zna točno koliko novca mora vratiti i u kojem roku, što mu omogućuje da planira svoje financije i prilagodi svoj budžet. Također, ugovor o zajmu s rokom otplate može biti koristan za osobe s lošom kreditnom poviješću, jer kreditori mogu biti manje voljni odobriti zajam bez određenog roka otplate. Konačno, kreditni ugovor na određeno može biti koristan za ljude koji žele kupiti nekretninu ili automobil, jer im to omogućuje da dobiju potrebni novac za kupnju, a da pri tom ne moraju čekati dok ne uštede dovoljno novca.

Međutim, postoje i nedostaci kreditnog ugovora na određeno.

Jedan od glavnih nedostataka je što zajmoprimac mora platiti kamatu na kredit, što znači da će ukupni iznos koji treba vratiti biti veći od iznosa koji je prvotno posuđen. Osim toga, ako zajmoprimac ne uspije vratiti kredit u dogovorenom roku, mogu se pojaviti dodatni troškovi u obliku kašnjenja plaćanja i povećanja kamatne stope. Konačno, ako zajmoprimac odluči raskinuti ugovor prije nego što je kredit u potpunosti vraćen, mogu se pojaviti dodatni troškovi u obliku penala i naknada za raskid ugovora.

Važno je da zajmoprimac pažljivo razmotri prednosti i nedostatke kreditnog ugovora na određeno prije nego što potpiše ugovor. Ako se odluči za ovaj tip kredita, važno je osigurati da se kredit može vratiti u dogovorenom roku i da se izbjegnu dodatni troškovi. Kreditni ugovor na određeno može biti koristan alat za financiranje određenih projekata ili kupnju nekretnine ili automobila, ali treba biti oprezan i pažljiv prilikom potpisivanja ugovora.

Kako raskinuti Kredit ugovor na određeno i što su posljedice?

Kreditni ugovor na određeno je pravno obvezujući dokument koji utvrđuje uvjete i obveze kreditora i zajmoprimca. Međutim, u nekim situacijama zajmoprimac može odlučiti raskinuti ugovor prije nego što je kredit u potpunosti vraćen. U ovom odlomku ćemo se usredotočiti na to kako raskinuti kreditni ugovor na određeno i što su posljedice.

Kada zajmoprimac odluči raskinuti kreditni ugovor na određeno, prvo treba pažljivo pročitati ugovor i provjeriti uvjete raskida. Obično postoji određena naknada za raskid ugovora, koja se može iznositi određeni postotak od preostalog iznosa kredita. Osim toga, zajmoprimac može biti dužan platiti i dodatne troškove, kao što su naknade za obradu ili administrativne naknade.

Važno je napomenuti da raskid kreditnog ugovora na određeno može imati negativne posljedice po kreditnu povijest zajmoprimca.

Ako zajmoprimac ne uspije vratiti kredit u dogovorenom roku ili odluči raskinuti ugovor prije nego što je kredit u potpunosti vraćen, to može utjecati na njegovu kreditnu sposobnost u budućnosti. Zbog toga je važno pažljivo razmotriti odluku o raskidu ugovora i osigurati da se izbjegnu dodatni troškovi i negativne posljedice.

Ako zajmoprimac želi raskinuti kreditni ugovor na određeno, treba kontaktirati kreditora i obavijestiti ga o svojoj odluci. Kreditor će zatim provjeriti uvjete ugovora i obavijestiti zajmoprimca o tome koliko će koštati raskid ugovora. Nakon toga, zajmoprimac će morati platiti naknadu za raskid ugovora i sve dodatne troškove prije nego što se ugovor može raskinuti.

Ukratko, raskid kreditnog ugovora na određeno može biti moguć, ali može imati negativne posljedice po kreditnu sposobnost zajmoprimca i zahtijeva plaćanje naknada za raskid ugovora i dodatnih troškova. Zbog toga je važno pažljivo razmotriti odluku o raskidu ugovora i osigurati da se izbjegnu dodatni troškovi i negativne posljedice.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.9 / 5 (501 ocjena)

Home » Kredit ugovor na određeno