Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:33
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otplata kredita

Otplata kredita

Ponuda i otplata kredita u HPB banci

Prije nego saznata kako se izvršava otplata kredita u HPB banci, bilo bi dobro da znate kakve sve kredite nudi HPB banka. Znanje o tome koji sve krediti su u ponudi znatno će vam olakšati odabir kredita baš za vaše potrebe. Jedan od kredita koji je jako tražen u zadnje vrijeme je kredit za umirovljenike. Ovaj kredit je namijenjen za sve osobe koje imaju status umirovljenika i imaju prijavljeno boravište u Republici Hrvatskoj.

Kredit za umirovljenike se može ugovoriti na maksimalni iznos od 6000 eura s kamatnom stopom od 6, 5 %. Druga vrsta kredita, koju nudi HPB banka, je jedna od najtraženijih vrsta. Naime, riječ je o stambenom kreditu. Ova vrsta kredita je namijenjena za sve osobe koje žele kupiti, renovirati ili graditi vlastitu nekretninu. HPB banka u svom asortimanu ima pet podvrsta stambenog kredita, tako da možete odabrati baš onaj koji vama treba. Maksimalni iznos koji se može ugovoriti iznosu od 300000 eura. Ostale vrste kredita spadaju pod nenamjenske kredite i njima može pokriti sve svoje želje i probleme. Nadalje, osim što trebate znati koja je ponuda, trebate i znati koji su uvjeti za dobivanje kredita u HPB banci, prije nego saznate kako se pravilno izvršava otplata kredita.

Uvjeti i otplata kredita u HPB banci

Kao što je važno znati koja je ponuda, isto tako je važno znati koji se uvjeti moraju ispuniti kako bi se dobio kredit u HPB banci. Otplata kredita će vam biti jasni jednom kada budete znati ponudu kredita i uvjete za njihovo dobivanje. Prvi uvjet koji morate ispuniti, kako bi dobili kredit, je to da morate biti punoljetna osoba koja živi u Republici Hrvatskoj.

Drugo, morate dostaviti određenu dokumentaciju koju od vas potražuje HPB banka. Prije svega se to odnosi na presliku vaše važeće osobne iskaznice, a zatim i na dokumente kojima dokazujete svoju kreditnu sposobnost. Jedan od tih dokumenata je i potvrda poslodavca o vašem statusu zaposlenje i o visini vaših mjesečnih primanja.

Treći uvjet se odnosi na pravilno ispunjavanje zahtjeva za dobivanje kredita, kojeg možete ispuniti u svakoj poslovnici HPB banke ili uz pomoć online obrasca, kojeg možete potražiti na Internet stranici banke. Važno je da ispunite sve uvjete, jer u protivnom nećete dobiti zatraženi kredit. Jednom kada dobijete kredit, kreće i sama otplata kredita.

Kako se pravilno izvršava otplata kredita u HPB banci

Sada kada znate koja je ponuda i koji su uvjeti za dobivanje kredita, želite znati sve o tome kako izgleda sama otplata kredita, prije nego donesete konačnu odluku o podizanju kredita u HPB banci. Sama otplata kredita ovisi o vrsti kredita koji ste podignuli. Naime, to se prvenstveno odnosi na rok otplate, na ukupni ugovoreni iznos i na kamatnu stopu koja se zaračunava.

Ova tri parametra zajedno određuju kolika će biti mjesečna rata otplate. No, mjesečna rata ponajviše ovisi o duljini roka otplate, jer ako vam je manji rok otplate biti će vam manji ukupni troškovi kamatne stope. U ovakvom slučaju će vam mjesečna rata biti veća, ali ćete na kraju platiti manji ukupni iznos, baš zbog toga što ćete imati manje kamatne troškove.

U svim ostalim parametrima otplata je jednaka za sve vrste kredita. Naime, od vas se očekuje da budete redoviti u otplati kredita, kako banka ne bi morala pokretati postupak ovrhe. Ukoliko vam se promijeni financijsko stanje na gore, tj. ukoliko vam se smanji plaća ili jednostavno ostanete bez posla, kontaktirajte HPB banku, kako bi pokušali ugovoriti nove uvjete otplate.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (478 ocjena)

Home » Otplata kredita