Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica fizičkoj osobi

Kako dobiti pozajmicu fizičkoj osobi?

Pozajmica fizičkoj osobi je financijski aranžman u kojem jedna osoba, fizička ili pravna, posuđuje novac drugoj fizičkoj osobi. U današnje vrijeme, mnogi ljudi se odlučuju na ovaj korak kako bi riješili svoje financijske probleme ili ostvarili svoje ciljeve. Međutim, prije nego što se odlučite za pozajmicu fizičkoj osobi, potrebno je razmisliti o svim prednostima i nedostacima ovog financijskog aranžmana.

Postupak dobivanja pozajmice fizičkoj osobi može biti vrlo jednostavan. U većini slučajeva, osoba koja želi posuditi novac potpisuje ugovor s osobom koja posuđuje novac.

U ugovoru su navedeni uvjeti pozajmice, kao što su iznos pozajmice, kamatna stopa, rok vraćanja novca i eventualna jamčevina. Nakon potpisivanja ugovora, novac se isplaćuje na račun osobe koja posuđuje novac. Međutim, prije nego što se odlučite za ovaj korak, potrebno je provjeriti kreditnu sposobnost osobe koja posuđuje novac kako bi se osiguralo da će novac biti vraćen u dogovorenom roku.

Prednosti pozajmice fizičkoj osobi su brojne. Prvo, ovaj financijski aranžman omogućuje vam da brzo i jednostavno dobijete novac koji vam je potreban.

Drugo, kamatne stope za pozajmice fizičkoj osobi obično su niže nego kod drugih financijskih aranžmana, poput kreditnih kartica ili zajmova. Treće, pozajmica fizičkoj osobi može se koristiti za bilo koju namjenu, bez ograničenja.

Međutim, postoje i neke nedostatke pozajmice fizičkoj osobi. Prvo, ako ne vratite novac u dogovorenom roku, možete se suočiti s kaznama i kamatama. Drugo, ako se odlučite za pozajmicu od osobe koja nije profesionalni zajmodavac, postoji rizik da će se ugovor nepravilno sastaviti ili da će se neki uvjeti biti nejasni.

Treće, ako se odlučite za pozajmicu od osobe koju poznajete, to može utjecati na vaš odnos, posebno ako se dogodi nešto nepredviđeno.

Uzimajući u obzir prednosti i nedostatke pozajmice fizičkoj osobi, važno je osigurati povrat pozajmice. Jedan od načina je da se u ugovoru navede jamčevina ili hipoteka kao osiguranje vraćanja novca. Također, važno je provjeriti kreditnu sposobnost osobe kojoj posuđujete novac i provjeriti je li u mogućnosti vratiti novac u dogovorenom roku.

U konačnici, zajam za pojedinca može biti koristan izbor ako se primjenjuje na odgovoran način. Prije nego što se odlučite za ovaj financijski aranžman, važno je razmotriti sve prednosti i nedostatke te osigurati povrat pozajmice kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti.

Koje su prednosti i nedostaci pozajmice fizičkoj osobi?

Kada razmišljate o pozajmici fizičkoj osobi, važno je uzeti u obzir i prednosti i nedostatke ovog financijskog aranžmana. Iako pozajmica fizičkoj osobi može biti korisna u mnogim situacijama, postoje i neki nedostaci koji bi vas mogli odvratiti od ove opcije.

Jedna od prednosti pozajmice fizičkoj osobi je to što vam omogućuje brz i jednostavan pristup novcu koji vam je potreban. Za razliku od kreditnih kartica ili zajmova, koji mogu zahtijevati dugotrajnu proceduru odobravanja, pozajmica fizičkoj osobi može se dogovoriti u kratkom roku.

Također, kamatne stope za pozajmice fizičkoj osobi obično su niže od kamatnih stopa za druge vrste zajmova. Ovo je velika prednost, posebno ako se odlučite na veći iznos pozajmice.

Još jedna prednost pozajmice fizičkoj osobi je to što možete koristiti novac za bilo koju namjenu. Za razliku od nekih vrsta kredita koji su namijenjeni samo za određene svrhe, kao što su studentski krediti ili hipoteke, pozajmica fizičkoj osobi može se koristiti za bilo koju svrhu, od plaćanja računa do financiranja velikih projekata.

Međutim, postoje i neki nedostaci pozajmice fizičkoj osobi koji bi vas mogli odvratiti od ove opcije.

Prvo, ako se odlučite na pozajmicu od osobe koju poznajete, to može utjecati na vaš odnos. Ako ne možete vratiti novac u dogovorenom roku, to bi moglo dovesti do problema u vašem odnosu. Drugo, ako se odlučite na pozajmicu od osobe koja nije profesionalni zajmodavac, postoji rizik da će se ugovor nepravilno sastaviti ili da će se neki uvjeti biti nejasni.

Također, ako se dogodi nešto nepredviđeno, poput gubitka posla ili bolesti, možda nećete biti u mogućnosti vratiti novac u dogovorenom roku.

To bi moglo dovesti do kazni i kamata, što bi moglo biti skupo i stvoriti dodatni financijski pritisak.

U konačnici, odabir pozajmice fizičkoj osobi ovisi o vašim financijskim potrebama i prioritetima. Ako vam treba novac u kratkom roku i ako su kamatne stope prihvatljive, razmislite o mogućnosti posudbe novca od privatne osobe kao dobroj opciji. Međutim, ako se odlučite na ovaj korak, važno je provjeriti kreditnu sposobnost osobe koja posuđuje novac i osigurati povrat pozajmice kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti.

Kako osigurati povrat pozajmice fizičkoj osobi?

Kada se odlučite na pozajmicu fizičkoj osobi, važno je osigurati povrat novca kako bi se izbjegle eventualne financijske probleme i neugodnosti. Postoji nekoliko načina na koje možete osigurati povrat pozajmice i zaštititi svoj novac.

Jedan od načina je da se u ugovoru o pozajmici navede jamčevina kao osiguranje vraćanja novca. Jamčevina može biti nekretnina, vozilo ili druga vrijedna imovina koju posuđena osoba stavlja kao osiguranje za vraćanje novca.

U slučaju da posuđena osoba ne vrati novac u dogovorenom roku, zajmodavac ima pravo prodati jamčevinu kako bi se namirio.

Također, možete se odlučiti za hipoteku kao osiguranje vraćanja novca. Hipoteka je pravo založnog vjerovnika na nekretnini zajmoprimca. Ako zajmoprimac ne vrati novac u dogovorenom roku, zajmodavac ima pravo prodati nekretninu kako bi se namirio.

Međutim, hipoteka može biti skupa i zahtijevati dugotrajnu proceduru.

Još jedan način osiguranja povrata pozajmice je da se u ugovoru navede kamata i rok vraćanja novca. Kamata bi trebala biti dogovorena na početku kako bi se izbjegle neugodne situacije u budućnosti. Rok vraćanja novca također bi trebao biti dogovoren unaprijed kako bi se izbjegle kazne i kamate za kašnjenje.

Važno je provjeriti kreditnu sposobnost osobe koja posuđuje novac prije nego što se odlučite na pozajmicu fizičkoj osobi.

Provjerite jesu li u mogućnosti vratiti novac u dogovorenom roku i jesu li u financijskoj situaciji da to učine. Također, važno je provjeriti povijest kreditnog scorea osobe kako bi se osiguralo da su u prošlosti redovito vraćali svoje dugove.

U konačnici, pozajmica fizičkoj osobi može biti koristan financijski aranžman ako se primjenjuje na odgovoran način. Važno je uzeti u obzir sve prednosti i nedostatke pozajmice fizičkoj osobi prije nego što se odlučite na ovaj korak. Također, važno je osigurati povrat pozajmice kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti i financijski problemi.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (607 ocjena)

Home » Pozajmica fizičkoj osobi