Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica vlasnika društvu

Što je pozajmica vlasnika društvu i kako funkcionira?

Pozajmica vlasnika društvu je financijski instrument koji se koristi u poslovnom svijetu kako bi se povećao kapital društva. Ova vrsta pozajmice se događa kada vlasnik društva posuđuje novac društvu u kojem ima udio ili je vlasnik. U ovom slučaju, vlasnik društva postaje zajmodavac, a društvo zajmoprimac.

Kada je u pitanju pozajmica vlasnika društvu, važno je napomenuti da se radi o privremenom financijskom aranžmanu. Obično se koristi kada društvo treba hitno financiranje, a ne može se obratiti bankama ili drugim financijskim institucijama. Ova vrsta pozajmice može pomoći u pokrivanju kratkoročnih financijskih potreba društva.

Postoje zakonski propisi koji reguliraju pozajmicu koju vlasnik društva daje svom društvu, a koje je potrebno poštovati.

U Hrvatskoj, Zakon o trgovačkim društvima propisuje da pozajmica koju vlasnik daje društvu mora biti u skladu s odredbama ugovora o osnivanju društva. Također, pozajmica mora biti odobrena na temelju odluke skupštine društva.

Kada je riječ o rizicima i prednostima pozajmice vlasnika društvu, obje strane trebaju biti svjesne mogućih posljedica. Prednost za društvo je što ne mora tražiti financiranje od banaka ili drugih financijskih institucija, što može biti teško u određenim situacijama. Međutim, rizik za društvo može biti u tome što će morati vratiti pozajmicu zajedno s kamatama, što može biti financijski opterećujuće.

S druge strane, prednost za vlasnika društva je što može zaraditi na kamatama koje će društvo morati platiti. Međutim, rizik za vlasnika društva može biti u tome što pozajmica može biti neuspješna, što bi moglo utjecati na njegov udio u društvu.

U bilo kojem slučaju, posuđivanje novca od vlasnika tvrtke može biti korisna opcija kada tvrtka treba brzo financiranje, ali važno je biti svjestan rizika i prednosti koje ovaj financijski alat nosi.

Kako se regulira pozajmica vlasnika društvu u zakonskim propisima?

Kada je riječ o pozajmici vlasnika društvu, važno je naglasiti da postoje određeni zakonski propisi koji reguliraju ovu vrstu poslovne transakcije. U Hrvatskoj, Zakon o trgovačkim društvima propisuje da pozajmica koju vlasnik daje društvu mora biti u skladu s odredbama ugovora o osnivanju društva.

Prema navedenom zakonu, pozajmica mora biti odobrena na temelju odluke skupštine društva. Ova odluka mora biti donesena većinom glasova, a vlasnik koji daje pozajmicu ne smije sudjelovati u odlučivanju o njoj. Osim toga, pozajmica mora biti u skladu s odredbama ugovora o osnivanju društva, a kamatna stopa ne smije biti viša od tržišne.

U slučaju da se ove zakonske odredbe ne poštuju, pozajmica vlasnika društva može biti nevažeća, a vlasnik se može suočiti s kaznenim i financijskim posljedicama.

Stoga je važno da se prilikom davanja pozajmice vlasnik društva savjetuje s pravnicima ili drugim stručnjacima kako bi se osiguralo da se sve radi u skladu s zakonskim propisima.

Osim toga, važno je naglasiti da pozajmica vlasnika društva može utjecati na financijsko stanje društva. Ako se pozajmica ne vrati na vrijeme ili ako se ne vrati u cijelosti, društvo može imati problema s likvidnošću i financijskim izvještajima. Stoga je važno da se prije davanja pozajmice vlasnik društva uvjeri u financijsku stabilnost društva i da se izradi detaljan plan otplate pozajmice.

Ukratko, pozajmica vlasnika društva je regulirana zakonskim propisima i mora biti odobrena na temelju odluke skupštine društva. Vlasnik društva koji daje pozajmicu treba biti oprezan i savjetovati se s pravnicima kako bi se osiguralo da se sve radi u skladu s zakonskim propisima. Također, važno je da se prije davanja pozajmice provjeri financijska stabilnost društva i izradi detaljan plan otplate.

Koji su rizici i prednosti pozajmice vlasnika društvu za obje strane?

Kao i kod svake financijske transakcije, pozajmica vlasnika društva nosi određene rizike i prednosti za obje strane. Važno je da se obje strane upoznaju s tim rizicima i prednostima kako bi mogli donijeti informirane odluke.

Jedna od prednosti pozajmice vlasnika društva je što društvo ne mora tražiti financiranje od banaka ili drugih financijskih institucija.

Ovo može biti korisno u situacijama kada društvo ima kratkoročne financijske potrebe koje treba hitno pokriti. Međutim, važno je napomenuti da pozajmica vlasnika društva može biti skuplja od drugih vrsta financiranja, što može negativno utjecati na financijsku situaciju društva.

Druga prednost za vlasnika društva koji daje pozajmicu je što može zaraditi na kamatama koje će društvo morati platiti. Međutim, važno je da vlasnik bude svjestan rizika koje nosi ovaj financijski instrument.

Ako društvo ne uspije vratiti pozajmicu, vlasnik može izgubiti dio ili cijeli iznos pozajmice, što može utjecati na njegov udio u društvu.

Kada je riječ o rizicima za društvo, jedan od najvećih je taj da mora vratiti pozajmicu zajedno s kamatama. Ako društvo ne uspije vratiti pozajmicu na vrijeme ili u cijelosti, može se suočiti s financijskim problemima koji mogu negativno utjecati na poslovanje.

Osim toga, pozajmica vlasnika društva može utjecati na financijske izvještaje društva, što može biti problematično ako se društvo priprema za prodaju ili ulazak u partnerstvo s drugom tvrtkom.

Ukratko, pozajmica vlasnika društva ima svoje prednosti i rizike za obje strane. Važno je da se obje strane upoznaju s tim rizicima i prednostima kako bi mogli donijeti informirane odluke. Prije davanja pozajmice, vlasnik društva treba provjeriti financijsku stabilnost društva i izraditi detaljan plan otplate. Društvo, s druge strane, treba biti svjesno rizika koje nosi pozajmica vlasnika društva i biti spremno na otplate pozajmice zajedno s kamatama.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (444 ocjena)

Home » Pozajmica vlasnika društvu