Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je lombardni kredit

Što je lombardni kredit i kako funkcionira?

Lombardni kredit je vrsta kredita koja se temelji na zalogu nekretnine ili pokretnine. To znači da klijent koji želi dobiti lombardni kredit mora dati nešto vrijedno kao zalog, a u slučaju da ne vrati kredit, banka ima pravo prodati zalog kako bi pokrila svoje troškove.

Ovaj tip kredita je često dostupan u financijskim institucijama kao što su banke i kreditne organizacije. Lombardni krediti se obično koriste za kratkoročne financijske potrebe, poput plaćanja računa ili pokretanja poslovanja. Uz to, lombardni krediti su često brži i jednostavniji za dobivanje u usporedbi s drugim vrstama kredita.

Kako bi se dobio lombardni kredit, klijent mora dati zalog koji je vrijedan jednak ili veći od iznosa kredita koji želi dobiti. Banka zatim procjenjuje vrijednost zaloge i određuje iznos kredita koji se može dobiti.

Izvorni iznos kredita obično je manji od vrijednosti zaloge kako bi se osiguralo da banka može pokriti svoje troškove u slučaju da klijent ne vrati kredit.

Prednosti lombardnog kredita su brzina i jednostavnost dobivanja kredita, kao i mogućnost dobivanja kredita bez kreditne povijesti ili kreditnog rejtinga. Također, lombardni krediti mogu biti korisni za one koji trebaju novac brzo i ne žele čekati na proces odobrenja kredita.

Međutim, postoje i neke mane lombardnih kredita. Prvo, kamatne stope obično su više u usporedbi s drugim vrstama kredita. Drugo, ako klijent ne vrati kredit, banka može prodati zalog kako bi pokrila svoje troškove, što može dovesti do gubitka vrijedne imovine. Stoga, prije nego što se odlučite za lombardni kredit, važno je pažljivo razmotriti sve prednosti i mane te osigurati da možete vratiti kredit u dogovorenom roku.

U sljedećem odlomku ćemo se usredotočiti na primjere primjene lombardnog kredita u praksi i savjete za potencijalne korisnike.

Kako se dobiva lombardni kredit i koje su njegove prednosti i mane?

Kada se radi o dobivanju lombardnog kredita, postoji nekoliko prednosti i mana koje je važno uzeti u obzir prije nego što se odlučite za ovu vrstu kredita.

Prednosti lombardnog kredita su brzina i jednostavnost dobivanja kredita, kao i mogućnost dobivanja kredita bez kreditne povijesti ili kreditnog rejtinga. Također, lombardni krediti mogu biti korisni za one koji trebaju novac brzo i ne žele čekati na proces odobrenja kredita.

Međutim, jedna od mana lombardnog kredita je visoka kamatna stopa. Kamatne stope na lombardne kredite su obično više u usporedbi s drugim vrstama kredita, što znači da će klijent morati platiti više novca u obliku kamata tijekom vremena. Također, lombardni krediti obično imaju kraći rok otplate, što znači da će klijent morati brzo vratiti kredit ili riskirati gubitak zaloge.

Kada se radi o dobivanju lombardnog kredita, važno je imati na umu da neće svi biti odobreni.

Kreditna institucija će procijeniti vrijednost zaloge i odlučiti hoće li odobriti kredit ili ne. Ako vrijednost zaloge nije dovoljna ili ako postoji sumnja u sposobnost klijenta da vrati kredit, kreditna institucija može odbiti zahtjev za kreditom.

Kada se odlučite za lombardni kredit, važno je pažljivo razmotriti svoje financijske mogućnosti i osigurati da možete vratiti kredit u dogovorenom roku. Ako ne možete vratiti kredit, riskirate gubitak vrijedne imovine koju ste dali kao zalog.

Uz to, važno je usporediti kamatne stope i uvjete različitih kreditnih institucija prije nego što se odlučite za lombardni kredit. Kamatne stope i uvjeti mogu se razlikovati od jedne institucije do druge, pa je važno pronaći najbolju ponudu za svoje financijske potrebe.

U sljedećem odlomku ćemo se usredotočiti na primjere primjene lombardnog kredita u praksi i savjete za potencijalne korisnike.

Primjeri primjene lombardnog kredita u praksi i savjeti za potencijalne korisnike.

Lombardni krediti se često koriste u praksi za kratkoročne financijske potrebe, poput plaćanja računa ili pokretanja poslovanja. Ova vrsta kredita također se može koristiti za financiranje kupnje nekretnine ili pokretnine, kao i za konsolidaciju duga.

Primjer primjene lombardnog kredita može biti kada klijent treba brzo dobiti novac za plaćanje računa ili popravak automobila. Klijent može dati nekretninu ili pokretninu kao zalog i dobiti novac u roku od nekoliko sati ili dana.

Nakon što klijent vrati kredit, zalog se vraća.

Drugi primjer primjene lombardnog kredita može biti kada klijent treba financirati kupnju nekretnine. Klijent može dati drugu nekretninu kao zalog i dobiti novac za kupnju nove nekretnine. Nakon što klijent vrati kredit, zalog se vraća.

Lombardni krediti također se mogu koristiti za konsolidaciju duga. Klijent može dati nekretninu ili pokretninu kao zalog i dobiti novac za plaćanje postojećih dugova.

Konsolidacija duga može biti korisna za one koji imaju više kredita s visokim kamatnim stopama, jer se ti krediti mogu spojiti u jedan kredit s nižom kamatnom stopom.

Kada se odlučite za lombardni kredit, važno je uzeti u obzir nekoliko savjeta. Prvo, važno je pažljivo razmotriti svoje financijske mogućnosti i osigurati da možete vratiti kredit u dogovorenom roku. Klijenti trebaju biti svjesni da neplaćanje kredita može dovesti do gubitka vrijedne imovine koju su dali kao zalog.

Drugo, važno je usporediti kamatne stope i uvjete različitih kreditnih institucija prije nego što se odlučite za lombardni kredit.

Kamatne stope i uvjeti mogu se razlikovati od jedne institucije do druge, pa je važno pronaći najbolju ponudu za svoje financijske potrebe.

Treće, klijenti bi trebali biti svjesni da lombardni krediti imaju kraći rok otplate u usporedbi s drugim vrstama kredita. Stoga, prije nego što se odlučite za lombardni kredit, važno je osigurati da možete vratiti kredit u dogovorenom roku.

Ukratko, lombardni krediti su vrsta kredita koja se temelji na zalogu nekretnine ili pokretnine. Ova vrsta kredita se često koristi za kratkoročne financijske potrebe, poput plaćanja računa ili pokretanja poslovanja, kao i za financiranje kupnje nekretnine ili pokretnine, te za konsolidaciju duga. Važno je pažljivo razmotriti svoje financijske mogućnosti i usporediti kamatne stope i uvjete različitih kreditnih institucija prije nego što se odlučite za lombardni kredit.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (402 ocjena)

Home » Što je lombardni kredit