Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Životno osiguranje za stambeni kredit

Što je životno osiguranje za stambeni kredit?

Životno osiguranje za stambeni kredit je vrsta osiguranja koja se uzima uz stambeni kredit kako bi se osigurao kreditni dužnik u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta. U slučaju da se kreditni dužnik osigura životnim osiguranjem, u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta, osiguravajuća kuća će isplatiti preostali iznos kredita.

Ovo osiguranje je važno jer se radi o velikom iznosu novca koji se posuđuje za kupnju nekretnine, a u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta kreditnog dužnika, ostatak kredita može pasti na teret obitelji ili drugih suvlasnika nekretnine. Životno osiguranje za stambeni kredit pruža sigurnost i zaštitu kreditnom dužniku i njegovoj obitelji u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Kada se odlučujete za životno osiguranje za stambeni kredit, važno je odabrati najbolju opciju koja odgovara vašim potrebama. Postoje različite vrste životnog osiguranja za stambene kredite, a neke od najčešćih su osiguranje s fiksnom premijom, osiguranje s rastućom premijom i osiguranje s padajućom premijom.

Osiguranje s fiksnom premijom je najjednostavnija opcija, gdje se premija ne mijenja tijekom trajanja kredita. Osiguranje s rastućom premijom je opcija koja se često odabire kod dugoročnih kredita, a premija raste s godinama. Osiguranje s padajućom premijom je opcija gdje se premija smanjuje tijekom trajanja kredita, jer se smanjuje i iznos kredita koji je potrebno osigurati.

Pri odabiru životnog osiguranja za stambeni kredit, važno je uzeti u obzir i druge faktore, poput dobne skupine kreditnog dužnika, zdravstvenog stanja i drugih financijskih obveza. Potrebno je provjeriti različite ponude osiguravajućih kuća i usporediti uvjete, cijene i pokriće koje nude.

Ukratko, životno osiguranje za stambeni kredit je važan korak u osiguravanju financijske sigurnosti za kreditnog dužnika i njegovu obitelj u slučaju nepredviđenih okolnosti. Pri odabiru najbolje opcije, potrebno je uzeti u obzir različite faktore i provjeriti ponude osiguravajućih kuća.

Zašto je životno osiguranje važno za stambeni kredit?

Životno osiguranje za stambeni kredit je važno ne samo za kreditnog dužnika, već i za kreditora. Kreditna institucija može zahtijevati životno osiguranje kao uvjet za odobravanje stambenog kredita, jer osigurava da će kredit biti vraćen u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta kreditnog dužnika.

Osiguranje također pomaže u smanjenju rizika za kreditnu instituciju. U slučaju da kreditni dužnik umre ili postane trajno invalidan, osiguravajuća kuća će pokriti preostali iznos kredita, što znači da kreditna institucija neće morati trpjeti gubitke. Ovo je posebno važno za kreditne institucije koje posluju s visokim iznosima kredita.

Kreditni dužnik također ima koristi od životnog osiguranja za stambeni kredit, jer pruža sigurnost i zaštitu njemu i njegovoj obitelji u slučaju nepredviđenih okolnosti.

U slučaju smrti ili trajnog invaliditeta kreditnog dužnika, ostatak kredita neće pasti na teret obitelji ili drugih suvlasnika nekretnine. Ovo osiguranje pruža financijsku sigurnost u teškim vremenima.

Važno je napomenuti da se životno osiguranje za stambeni kredit može razlikovati od osiguranja koje se uzima za druge vrste kredita. Kreditna institucija će vjerojatno zahtijevati specifične uvjete i pokriće za životno osiguranje za stambeni kredit kako bi se osigurala zaštita kreditnog dužnika i kreditne institucije.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, jasno je da je životno osiguranje za stambeni kredit važan korak u procesu kupnje nekretnine. Osigurava financijsku sigurnost i zaštitu kreditnog dužnika i njegove obitelji, dok istovremeno smanjuje rizik za kreditnu instituciju. Pri odabiru životnog osiguranja za stambeni kredit, važno je uzeti u obzir različite faktore i provjeriti ponude osiguravajućih kuća kako bi se odabrala najbolja opcija.

Kako odabrati najbolje životno osiguranje za stambeni kredit?

Kada odabirete najbolje životno osiguranje za stambeni kredit, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih čimbenika. Prvo, trebate razmotriti iznos kredita i koliko vam pokriće treba. Što je kredit veći, to će vam trebati više pokrića.

Također, važno je uzeti u obzir i dobnu skupinu kreditnog dužnika, jer će to utjecati na cijenu premije.

Drugi važan faktor je vrsta pokrića koju želite. Većina osiguravajućih kuća nudi različite vrste pokrića, uključujući smrt, trajni invaliditet i bolesti. Važno je odabrati pokriće koje najbolje odgovara vašim potrebama i budućim planovima.

Treći faktor koji treba uzeti u obzir je cijena premije.

Cijena premije ovisi o različitim faktorima, uključujući dob kreditnog dužnika, iznos kredita i vrstu pokrića. Važno je provjeriti različite ponude osiguravajućih kuća i usporediti cijene kako biste pronašli najbolju opciju koja odgovara vašim potrebama.

Četvrti faktor koji treba razmotriti je trajanje osiguranja. Životno osiguranje za stambeni kredit obično traje isto vrijeme kao i trajanje kredita.

Međutim, neke osiguravajuće kuće nude mogućnost produženja osiguranja nakon što se kredit isplati. Ovo može biti korisno ako planirate zadržati nekretninu dugoročno i želite nastaviti imati financijsku sigurnost.

Konačno, važno je provjeriti uvjete i odredbe osiguranja prije nego što ga odaberete. Provjerite uvjete isplate u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta, kao i uvjete otkazivanja osiguranja i promjene uvjeta.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, možete odabrati najbolje životno osiguranje za stambeni kredit koje odgovara vašim potrebama i budućim planovima. Važno je uzeti si vremena i provjeriti različite opcije kako biste pronašli najbolju opciju koja će vam pružiti sigurnost i zaštitu u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.7 / 5 (217 ocjena)

Home » Životno osiguranje za stambeni kredit